Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ρεκόρ συμμετοχής στον 28 Μαραθώνιο της Κυριακής 31 Οκτώβρη

Μαραθώνιος στα χνάρια του Φειδιππίδη



Με ρεκόρ συμμετοχής ξεκίνησε στις 9 το πρωί της Κυριακής ο 28ο Κλασικός Μαραθώνιος, στα χνάρια του Φειδιππίδη, του θρυλικού δρομέα που ανήγγειλε τη νίκη των Αθηναίων έναντι των Περσών στη Μάχη του Μαραθώνα, το 490 πΧ. 

 

Στον φετινό Μαραθώνιο συμμετέχουν  και τρέχουν στις διαφορετικές αποστάσεις 20.000 άνθρωποι από 88 χώρες του κόσμου, απλός κόσμος αλλά και αθλητές από τις ΗΠΑ, το Μαρόκο μέχρι το Μακάου και τις Παρθένες Νήσους, καθώς η διοργάνωση συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 10 χρυσούς Μαραθώνιους που διοργανώνται κάθε χρόνο ανά τον κόσμο.
Εκτός από την κλασσική διαδρομή των 42 χιλιομέτρων, πολλοί μετέχουν και στους αγώνες των 10 και 5 χιλιομέτρων, ανάμεσά τους ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας,  και ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Μετά τη συμμετοχή του ο πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Πριν από 2.500 χρόνια είχαμε τη σύγκρουση Ανατολής και Δύσης. Σήμερα, γιορτάζει όλη η ανθρωπότητα μέσα από το πνεύμα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, των Ολυμπιακών Αγώνων. Γιορτάζουμε τις κοινές μας αξίες, της ειρήνης, της συνεργασίας, της αγάπης, του αθλητισμού.  Και για μένα, είναι μεγάλη χαρά που είχα την ευκαιρία να τρέξω έστω αυτά τα λίγα χιλιόμετρα, αυτή την ιστορική ημέρα, που προβάλει την Ελλάδα, την Ελλάδα που έχει και αυτή το δικό της μαραθώνιο, αλλά που σίγουρα όλοι μαζί θα τερματίσουμε και ελπίζω το γρηγορότερο.

Να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν στην οργάνωση αυτής της πάρα πολύ ωραίας γιορτής. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που συμμετέχουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου