Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Συμφώνησαν ότι διαφωνούν Παπανδρέου - Ρουμπινί για την προοπτική του χρέους

Τα συγχαρητήριά του προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση όσον αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης, εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διάσημος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Ρουμπινί χαρακτήρισε απαραίτητα όλα αυτά που κάνει η κυβέρνηση για την έξοδο από την κρίση, ασχέτως αν ο ίδιος έχει διαφορετικές απόψεις. Σε αυτό το πλαίσιο, ο οικονομολόγος επανέλαβε τη θέση που έχει εκφράσει για την αντιμετώπιση της κρίσης την οποία διέρχεται η Ελλάδα, για κάποιου είδους αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η απάντηση προς τον κ. Ρουμπινί ήταν ότι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου αρκεί. Οι ίδιες πηγές επισήμαιναν τις ευρύτερες συνέπειες που θα είχε στην Ευρωζώνη ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους κάποιου κράτους-μέλους της.

Νωρίτερα, αναφορικά με τη σημερινή συνάντηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών, ότι ο κ. Ρουμπινί έχει διαφορετικές απόψεις από την κυβέρνηση και πως «αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συζητάμε».

«Δεν είμαστε κοντά στη χρεοκοπία, αλλά αντίθετα ήμασταν στο χείλος της χρεοκοπίας και με τις προσπάθειες λαού και κυβέρνησης έχουμε απομακρυνθεί» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς σχετικά με απόψεις που έχει εκφράσει ο νομπελίστας οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί.

«Σαφέστατα υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη για να βγούμε από την κρίση και φυσικά δεν είμαστε ούτε κοντά στο να βγούμε από το ευρώ» συμπλήρωσε ο κ. Πεταλωτής.

«Στο πλαίσιο των επαφών του πρωθυπουργού είναι γόνιμο και ωφέλιμο να γίνονται όλες οι συζητήσεις και φυσικά η κυβέρνηση έχει αποφασιστικό λόγο, ακούγοντας οτιδήποτε υπάρχει σε διεθνές επίπεδο» είπε ο κ. Πεταλωτής.

Για τις επισκέψεις Ρεν, Στρος-Καν

Στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κ. Πεταλωτής ρωτήθηκε και για την επίσκεψη του Όλι Ρεν στην Αθήνα.

Σημείωσε ότι η επίσκεψη Ρεν, ο οποίος «έχει άποψη και ρόλο για την ευρωπαϊκή πραγματικότητα», εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών της ελληνικής κυβέρνησης με όλους τους παράγοντες που έχουν έναν σημαντικό και βαρύνοντα ρόλο στο ξεπέρασμα της ελληνικής κρίσης.

Σχετικά με αναφορά του Ντομινίκ Στρος Καν για τη μετανάστευση των νέων της χώρας στο εξωτερικό, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι η κινητικότητα είναι μια πραγματικότητα και σημείωσε ότι αυτό που θέλει η κυβέρνηση είναι να δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες, ώστε να μην αναγκάζεται κανείς να φεύγει στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου