Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Τη μνήμη του Τζον Λένον τίμησαν θαυμαστές του, 30 χρόνια μετά το θάνατό του

Το Στρόμπερι Φιλντς είναι ένας κήπος στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης, αφιερωμένος στο διάσημο «Σκαθάρι» Τζον Λένον. Εκεί συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη, 30 χρόνια μετά τον θάνατό του, οι θαυμαστές του για να τιμήσουν τη μνήμη του. Την ίδια ώρα, μια συνέντευξη που είδε για πρώτη φορά ολόκληρη το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτει έναν Τζον Λένον αισιόδοξο.

Ήταν 8 Δεκεμβρίου του 1980, όταν ο Μαρκ Τσάπμαν δολοφόνησε τον Τζον Λένον μπροστά στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν.

Τριάντα χρόνια μετά, δεκάδες θαυμαστές του έπαιξαν μουσική και ακούμπισαν λουλούδια σε ένα μωσαϊκό που έγραφε «Imagine» -ο τίτλος του πασίγνωστου τραγουδιού του.

Αλλά και στο Λίβερπουλ, από όπου καταγόταν το διάσημο μέλος των Μπιτλς, θαυμαστές του Τζον Λένον θα συγκεντρωθούν το βράδυ της Τετάρτης μπροστά στο γλυπτό Ειρήνης και Αρμονίας στο πάρκο Τσαβάσε, για να τιμήσουν τη μνήμη του.

«Ενδιαφέρονται μόνο για νεκρούς ήρωες» δήλωσε ο Τζον Λένον σε μία συνέντευξη που έδωσε πριν από το θάνατό του και η οποία είδε το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη, αναφερόμενος σε όσους επέκριναν τη μουσική και τις επιλογές του μετά την αποχώρησή του από τους Μπιτλς.

«Αυτό που θέλουν είναι νεκροί ήρωες, όπως ο Σιντ Βίσιους και ο Τζέιμς Ντιν. Δεν με ενδιαφέρει να γίνω ένας νεκρός (διακοσμητικός) ήρωας. Απλά ξέχασέ τους, ξέχασέ τους» δήλωνε τότε.

Τη συνέντευξη αυτή είχε δώσει το διάσημο Σκαθάρι στο περιοδικό Rolling Stone, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε δει ποτέ ολόκληρη το φως της δημοσιότητας, αν και αποσπάσματά της είχαν χρησιμοποιηθεί.

Ο Τζον Λένον λέει στον δημοσιογράφο Τζόναθαν Κοτ ότι έχει «αρκετό χρόνο μπροστά του» για να επιτύχει ορισμένους από τους στόχους της ζωής του.

«Δεν υποστηρίζω ότι είμαι Θεός. Δεν υποστήριξα ποτέ ότι έχω αγνή ψυχή. Δεν υποστήριξα ότι έχω τις απαντήσεις στη ζωή. Απλά φτιάχνω τραγούδια και απαντώ στις ερωτήσεις με όση ειλικρίνεια μπορώ. Πιστεύω ακόμα στην ειρήνη, την αγάπη και την κατανόηση» δήλωσε.

«Ο κόσμος ήταν τυχερός που τον γνώρισε. Μαθαίνουμε τόσα πολλά από αυτόν ακόμη και σήμερα. Τζον σε αγαπώ!» ανέφερε η σύζυγός του Γιόκο Όνο σε ανακοίνωσή της.

Η Γιόκο Όνο διοργάνωσε μια συναυλία στην Ιαπωνία για φιλανθρωπικούς σκοπούς για να τιμήσει τη μνήμη του Τζον Λένον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου