Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

38 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιθέσεις κατά χριστιανών στη Νιγηρία. Άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ σε μια εκκλησία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι συμπεριλαμβανομένου και ενός ιερέα. Ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από παρόμοια επίθεση σε παρακείμενη εκκλησία...

Την Παρασκευή, σε χωριό κοντά στην πόλη Τζος στην κεντρική Νιγηρία άλλοι 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν από εκρήξεις βομβών κατά τη διάρκεια χριστουγεννιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων, σύμφωνα με το Γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Sun, πηγές από την πολιτειακή «υπηρεσία πληροφόρησης» έκαναν λογο για εκατοντάδες τραυματίες"από τη θρησκευτικού χαρακτήρα βία.
Επεισόδια βίας μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων, ανιμιστών, κατοίκων της εύφορης περιοχής, αλλά και μεταναστών από το βορρά, στοίχισαν τη ζωή πολλών, φέτος, στην αφρικανική αυτήν χώρα. Οι αναλυτές έχουν εκφράσει φόβους ότι "ορισμένοι πολιτικοί μπορεί να εκμεταλλευτούν το τεταμένο κλίμα", εν όψει των προσεχών προεδρικών εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου