Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ:''ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ Η ΕΛΛΑΔΑ''

Πυρά εναντίον των ηγετών της χώρας εξαπολύουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου στο φυλλάδιο «Προς το Λαό», επισημαίνοντας ότι αυτοί είναι οι υπεύθυνοι «γιατί υποθήκευσαν το μέλλον της χώρας στους κυρίαρχους δανειστές μας.»
«Τα απαιτούν τα μέτρα αυτά οι δανειστές μας. Δηλώνουμε δηλαδή ότι είμαστε μία χώρα υπό κατοχή και εκτελούμε εντολές των κυρίαρχων - δανειστών μας» τονίζουν...

Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου υπογραμμίζουν, ότι «όλες αυτές τις παθογένειες της κοινωνίας και της οικονομίας που σήμερα επιχειρούμε με βίαιο τρόπο να αλλάξουμε, γιατί δεν τις αλλάξαμε στην ώρα τους; Γιατί έπρεπε να φθάσουμε ως εδώ; Τα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή του τόπου μας είναι, εδώ και δεκαετίες, τα ίδια. Πως τότε υπολόγιζαν το πολιτικό κόστος, γνωρίζοντας ότι οδηγούν τη χώρα τη καταστροφή και σήμερα αισθάνονται ασφαλείς, γιατί ενεργούν ως εντολοδόχοι; Σήμερα γίνονται ριζικές ανατροπές για τις οποίες άλλοτε θα αναστατωνόταν όλη η Ελλάδα και σήμερα επιβάλλονται χωρίς σχεδόν αντιδράσεις.»
Τα μέλη της Συνόδου της Ιεραρχίας, με το κείμενο αυτό δηλώνουν την υποστήριξή τους στο λαό λέγοντας ότι η Εκκλησία «είναι ο μόνος οργανισμός που μπορεί να σταθεί άμεσα δίπλα στον άνθρωπο και να τον στηρίξει.»
Καταλήγοντας, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου ξεκαθαρίζουν ότι η Εκκλησία δεν αντιμάχεται την Πολιτεία, αλλά εκείνους που εκμεταλλευόμενοι την Πολιτεία και κρυμμένοι πίσω από την εξουσία, επιχειρούν να στερήσουν την ελπίδα του λαού.
Το κείμενο που θα διανεμηθεί την Κυριακή σε όλες τις εκκλησίες της χώρας προέκυψε από τις εισηγήσεις των Μητροπολιτών Σιατίστης και Δημητριάδος στη Σύνοδο του Οκτωβρίου που είχε θέμα την οικονομική κρίση. Η Σύνοδος ενέκρινε τις εισηγήσεις και εξουσιοδότησε τους δύο Μητροπολίτες να συντάξουν το κείμενο, το οποίο καθυστέρησε να τυπωθεί λόγω φόρτου εργασίας στο τυπογραφείο της Αρχιεπισκοπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου