Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Γιώργος Ρωμανιάς: «Λάθος η στοχοποίηση των μισθών του ιδιωτικού τομέα

«Υπάρχει ένα βασικό λάθος στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική. Είναι λάθος να θεωρείται ότι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών επιχειρήσεων, οφείλεται στους μισθούς. Έχουμε μία στοχοποίηση των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, ότι δήθεν στους μισθούς που παίρνουν οφείλεται η μειωμένη ανταγωνιστικότητα. Η πολιτική αυτή δεν οδηγεί πουθενά, δεν έχει πάτο».

Τα παραπάνω επεσήμανε σήμερα από την Λάρισα, ο επιστημονικός σύμβουλος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, κ. Γιώργος Ρωμανιάς, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε απόψε το Πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδρομικών περιοχής Λάρισας.

Ο κ. Ρωμανιάς, υπενθύμισε ότι η ίδια η Ε.Ε. σε πρόσφατη βίβλο που συνέταξε, καταγράφει 123 διαφορετικά αίτια για την μειωμένη ανταγωνιστικότητα και μόνο ένα από αυτά είναι οι μισθοί.

Δεν μπορούμε, είπε με έμφαση, να αγνοούμε τα άλλα 122 και να εντοπίζουμε τα αίτια της έλλειψης ανταγωνιστικότητας στο ένα.

«Δεν μπορούμε να δαιμονοποιούμε τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, που είναι οι μικρότεροι σε όλη την Ευρώπη και να τους θεωρούμε ως την αιτία της κακοδαιμονίας της ελληνικής οικονομίας. Πρόκειται σε τελευταία ανάλυση περί αστειότητας» συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου