Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Για την αξία των «όχι» στην πολιτική μίλησε η Βάσω Παπανδρέου,

Έντονες επιφυλάξεις για τον προϋπολογισμό εξέφρασε η Βάσω Παπανδρέου.
"Είναι αυτονόητο ότι ψηφίζω τον Προϋπολογισμό του 2011. Σημαίνει, όμως, ότι μιλούμε για αξιόπιστο Προϋπολογισμό που θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα; Όχι", είπε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της Ολομέλειας.
Υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα ως προς τη στόχευση και την εκτέλεσή του, όπως και ο προηγούμενος. Κάλεσε την κυβέρνηση να διαπραγματευθεί πιο σκληρά με τους δανειστές του κράτους, να ρίξει το βάρος της στην Ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας και να βελτιώσει το "μάνατζμεντ" της κεντρικής διοίκησης.
Παρ' όλα αυτά, υποστήριξε ότι στηρίζει τη συλλογική προσπάθεια. πρόσθεσε, όμως, πως "στήριξη δεν σημαίνει σιωπή και στοίχιση πίσω από μία άποψη. Ορισμένα 'όχι', έχουν μεγαλύτερη αξία για την συλλογική προσπάθεια από στρατευμένα 'ναι'".
Η Βάσω Παπανδρέου δήλωσε ότι η κοινωνία σε πολλές περιπτώσεις δεν νιώθει πως τα μέτρα είναι και δίκαια, αναφέροντας ως παράδειγμα την περικοπή μισθών και δώρων, τις επιχειρησιακές συμβάσεις, την αδυναμία καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και την έλλειψη ελέγχου των "πόθεν έσχες" των πολιτικών.
Απευθυνόμενη στους βουλευτές της Ν.Δ. είπε πως "πράγματι μπορεί να γίνει κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης απ’ τον Σεπτέμβριο και μετά", αλλά τους κατηγόρησε ότι " βουλιάξατε το καράβι και μας καταγγέλλετε ότι δεν μπορεί να ταξιδέψει με 9 μποφόρ".
Αναφορικά, τέλος, με το ευρωομόλογο, είπε ότι η έκδοσή του αποτελεί εθνικό αίτημα και ζήτησε τη βοήθεια της αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου