Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΩΡΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΑΜΕ"

Τέλεια ..................................

«Το 2011 καμιά σχέση δεν θα έχει με το 2010. Αν το 2010 βάλαμε τα θεμέλια για την ανάπτυξη, το 2011 είναι η ώρα να χτίσουμε την Ελλάδα που όλοι μας οραματιστήκαμε», τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2011.

Ταυτόχρονα, σχολιάζοντας αναφορές, «ακόμα και από βουλευτές της δικής μας παράταξης», όπως είπε, «ότι και το 2011 θα είναι δύσκολη χρονιά, εννοώντας ότι θα είναι η συνέχεια της προσπάθειας μείωσης του χρέους και άρα ύφεσης για την χώρα» έκανε λόγο για μισή αλήθεια και συμπλήρωσε:
«Το 2010 πήραμε μέτρα που δεν θέλαμε να πάρουμε για να σώσουμε την Ελλάδα από την χρεοκοπία. Μέτρα που δεν ανήκουν στο πρόγραμμα και τις αρχές του ΠΑΣΟΚ, που δεν ανήκουν στις προγραμματικές δεσμεύσεις κανενός κόμματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Αυτό ήταν όμως το χρέος μας και αυτό κάναμε με πλήρη συνείδηση του πολιτικού κόστους που θα είχαμε».
Και ο κ. Γερουλάνος συνέχισε λέγοντας: «Το 2011 θα είναι μια διαφορετική χρονιά. Χωρίς να σταματούν οι δυσκολίες, θα είναι μια χρονιά επιτάχυνσης της υλοποίησης των προγραμματικών μας δεσμεύσεων. Των δεσμεύσεων του κινήματός μας απέναντι στον Έλληνα πολίτη. Αν το 2010 ήταν η χρονιά που η χώρα έπρεπε να εξασφαλίσει τον μηχανισμό στήριξης, το 2011 είναι η χρονιά που θα εξασφαλίσουμε ότι η κοινωνία μας θα είναι πιο δίκαιη, πιο παραγωγική, πιο δυναμική στο διεθνές στερέωμα. Αν το 2010 ήταν η χρονιά που δέσποζαν οι δεσμεύσεις της χώρας μας σε τρίτους, το 2011 θα είναι η χρονιά στην οποία θα δεσπόσουν οι δεσμεύσεις του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος απέναντι στον Ελληνικό λαό. Με αποφασιστικά και γρήγορα βήματα, φεύγουμε από μια χρονιά που έπρεπε να δείξουμε το έργο μας σε άλλους για να εξασφαλίσουμε κονδύλια για την Ελλάδα και μπαίνουμε σε μια χρονιά που ανοίγουμε νέους δρόμους για την «Ελλάδα που μπορεί». Για την Ελλάδα της ανάπτυξης».
Ο υπουργός Πολιτισμού υπογράμμισε ακόμα ότι, «τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή, τώρα είναι η ώρα να αγωνιστούμε για την Ελλάδα, που δεν πνίγεται στα προβλήματά της, αλλά απελευθερώνει τις μεγάλες δυνατότητές της»
Στο σημείο αυτό, ο υπουργός Πολιτισμού επανέλαβε την ισχυρή, όπως την χαρακτήρισε, δέσμευση του πρωθυπουργού ότι «θα στηρίξω την προσπάθεια του κάθε Έλληνα να δημιουργήσει, θα σταθώ απέναντι σε κάθε αδικία, και να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Θα δημιουργήσουμε την Ελλάδα που θέλουμε. Μια Ελλάδα που ξέρει την αξία της. Μια Ελλάδα που μπορεί», προσθέτοντας ότι «από αυτήν την δέσμευση δεν αλλάζουμε ούτε μία λέξη».
Αναπτύσσοντας τις προτεραιότητες του υπουργείου του, ο κ Γερουλάνος τόνισε ότι φιλοδοξία του είναι να γίνει ακόμα μεγαλύτερη η άμεση και έμμεση συμβολή του Τουρισμού, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν που σήμερα ξεπερνάει το 20% επί του συνολικού ΑΕΠ.
Τέλος, ανακοίνωσε την κατάθεση και ψήφιση 4 νομοσχεδίων μέσα στο 2011 τα οποία θα αφορούν, τον Αθλητισμό, με ειδική έμφαση στην βία και το ντόπινγκ, τον Ιαματικό τουρισμό, τον Καταδυτικό τουρισμό και την μείωση της γραφειοκρατίας στις επενδύσεις τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου