Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Eπιθετική συμπεριφορά o εθισμός στους υπολογιστές

Ο εθισμός των εφήβων στο διαδίκτυο, πολλές φορές μπορεί να προκαλέσει την επιθετική συμπεριφορά, σύμφωνα με αυστραλο-κινεζική πανεπιστημιακή μελέτη. Οι ερευνητές παρακολούθησαν τη συμπεριφορά 1.618 εφήβων, ηλικίας 13 έως 18 ετών, από την επαρχία Γκουανγκντονγκ της Κίνας, καταγράφοντας περιπτώσεις κατά τις οποίες οι νεαροί χτυπούσαν τον εαυτό τους, έβγαζαν τα μαλλιά τους, ή προκαλούσαν εγκαύματα στο σώμα τους.


Στη συνέχεια τους ζήτησαν να συμπληρώσουν ένα τεστ για να διαπιστωθεί ο εθισμός τους στο Ίντερνετ. Ο εθισμός θεωρείται ως ψυχική ασθένεια, ήδη από τα μέσα του 1990, με συμπτώματα ανάλογα με άλλους εθισμούς. Από το τεστ διαπιστώθηκε ότι περίπου το 10% των μαθητών παρουσίαζαν συμπτώματα ήπιου εθισμού στο Ίντερνετ, ενώ το 1% είχε σοβαρό πρόβλημα εθισμού.

Τα παιδιά που είχαν ήπιο εθισμό είχαν 2,4 φορές περισσότερες πιθανότητες να βλάψουν τον εαυτό τους, σε σύγκριση με εκείνα που δεν θεωρούνται εθισμένα, δήλωσε ο Δρ. Λόρενς Λαμ, από το Πανεπιστήμιο “Notre Dame” της Αυστραλίας. Οι ειδικοί θεωρούν ότι ο εθισμός στο Ίντερνετ προκαλεί άγχος, νευρικότητα, κακή διάθεση και χαρακτηρίζεται πλέον ως βασικός παράγοντας για συμπεριφορές αυτοτραυματισμού.

πηγή: pontikopagida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου