Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Αποχωρεί με δημοτικότητα 80%!!!!!!

ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα,

http://en.mercopress.com/data/cache/noticias/27307/0x0/lula-de-silva.jpgΣΠΑΝΙΩΣ ΟΙ ηγέτες των χωρών αποχωρούν από την εξουσία µε υψηλή δηµοτικότητα. Εξαίρεση σε αυτό ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος τελειώνει τη δεύτερη θητεία του (δεν µπορεί να εκλεγεί για τρίτη φορά βάσει του Συντάγµατος) µε δηµοτικότητα 80% και ένα σπουδαίο έργο πίσω του. Η Βραζιλία έχει πληθυσµό 190 εκατοµµύρια και το 1/5 αυτών κερδίζουν λιγότερα από 2 δολάρια την ηµέρα. Οταν ο Λούλα ανέλαβε την εξουσία το 2002, δήλωσε αποφασισµένος να προωθήσει κοινωνικά προγράµµατα. Αυτό και έκανε, φέρνοντας όπως έδειξαν τα στοιχεία πολλούς φτωχούς Βραζιλιάνους στη µεσαία τάξη, ενισχύοντας τις εξαγωγές της χώρας και µειώνοντας το χρέος της. Την ίδια στιγµή όµως προώθησε και τα κοινωνικά προγράµµατα, δείχνοντας ότι µια αριστερή κυβέρνηση µπορεί να επιτύχει και τα δύο. Την ώρα της διεθνούς κρίσης η οικονοµία της Βραζιλίας αναπτύσσεται και ο Λούλα εγκαταλείπει την προεδρία αποδεικνύοντας ότι οι χώρες δεν πρέπει να επιλέξουν µεταξύ κοινωνικών στόχων και σταθερής οικονοµίας.

Δε μένει παρά να ανακαλύψουν και το αντίδοτο εμβόλιο!!!!!

ΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ

Αριστερός... γεννιέσαι, δεν γίνεσαι. Αυτό υποστηρίζει νέα επιστημονική μελέτη, σύμφωνα με την οποία η «αιρετική», κόντρα στις συμβάσεις πολιτική ιδεολογία δεν εξαρτάται μόνο από κοινωνικούς αλλά και από γονιδιακούς παράγοντες. Οι ερευνητές διεπίστωσαν ότι τα άτομα που φέρουν μια συγκεκριμένη παραλλαγή του γονιδίου DRD4, του λεγόμενου και «προοδευτικού γονιδίου» (liberal gene), είναι πιο «ανοιχτά» σε νέες, καινοτόμες ιδέες και διαφορετικό τρόπο ζωής, γεγονός που κατά τεκμήριον οδηγεί σε πιο αριστερές πολιτικές πεποιθήσεις. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο και δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Journal of Ρolitics».

Πίσω από το αθώο χταπόδι κρύβονταν συμμορία στοιχημάτων!!!!!! Γιατί να είναι μόνο υπόθεση κινηματογραφικού θρίλερ???

Ταινία για τις προβλέψεις του χταποδιού Πάουλ ετοιμάζει η Κίνα
Το χταπόδι Πάουλ έγινε διάσημο όταν 
προέβλεψε σωστά τα
 αποτελέσματα επτά αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου της Νότιας
 Αφρικής
Το χταπόδι Πάουλ έγινε διάσημο όταν προέβλεψε σωστά τα αποτελέσματα επτά αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου της Νότιας Αφρικής
Σύμφωνα με την υπόθεση Κινεζικής ταινίας του σκηνοθέτη Ζιάο Τζιάνγκ, που θα προβληθεί στις 30 Νοέμβρη , ο θρυλικός Πάουλ δεν ήταν παρά ήταν ένα κατασκεύασμα, το οποίο χειρίζονταν μια συμορία στοιχημάτων  για να στήνουν αγώνες και στοιχήματα.  Το χταπόδι Πάουλ έγινε γνωστό όταν προέβλεψε σωστά τις επιδόσεις της Γερμανίας σε επτά αγώνες πριν ακόμα αντιμετωπίσει τη μεγάλη πρόκληση της πρόβλεψης του αποτελέσματος στον τελικό μεταξύ Ισπανίας και Ολλανδίας. Ο Πάουλ επέλεξε την νικήτρια Ισπανία.

ΝΑΣΟΣ ΓΙΑΚΑΛΗΣ – Υπ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


ΝΑΣΟΣ ΓΙΑΚΑΛΗΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Εισαγωγή
Ο Νάσος Γιακαλής γεννήθηκε το 1950 στην Πηγή της Λέσβου και από τα μαθητικά του χρόνια (σε ηλικία 14 ετών) δραστηριοποιήθηκε στην οργάνωση της ΕΔΗΝ Λέσβου.
Στη συνέχεια, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, συμμετείχε ενεργά στους αγώνες για την ανατροπή της Χούντας, καθώς επίσης και στις καταλήψεις της Νομικής και του Πολυτεχνείου.
Μετά την αποφοίτησή του, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία και εν συνεχεία εργάστηκε ως γιατρός στη Μυτιλήνη, εργασία την οποία ασκεί έως σήμερα.
Δράση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
2006-2010: Δήμαρχος Μυτιλήνης
2002-2006: Επικεφαλής της παράταξης μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Μυτιλήνης
1998-2002: Δήμαρχος Μυτιλήνης
1998-2002: Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Λέσβου
1998-2002: Πρόεδρος της ΜΕΛΕΤΕΔΚ Α.Ε.
1993-1996: Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
1992-1993: Αντιδήμαρχος Μυτιλήνης
1985-1989: Πρόεδρος «Βοστάνειου» Νοσοκομείου Μυτιλήνης
1987-1988: Νομαρχιακός Σύμβουλος Λέσβου (εκπροσωπώντας τους επιστημονικούς φορείς)
1982-1992: Δημοτικός Σύμβουλος Μυτιλήνης
Κομματική δράση
1974: Ιδρυτικό μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
1974-1977: Ενεργό μέλος της ΠΑΣΠ
1974-1977: Πρόεδρος των φοιτητών στη Φοιτητική Εστία Αθηνών
1979-1985: Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ.
1985: Υποψήφιος βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Νομό Λέσβου
1986-1989: Μέλος και Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Λέσβου
1991-1993: Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Λέσβου
1994: Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Κοινωνική δράση
> Πρόεδρος του Μουσείου «Τεριάντ»
> Πρόεδρος του Ιδρύματος απόρων, αριστούχων σπουδαστών Λέσβου «Χριστόφορος Ευστρατίου»
> Μέλος της Λιμενικής Επιτροπής Λέσβου
> Μέλος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης ΕΤΑΛ Α.Ε.
> Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος ΠΙΚΠΑ
Έχει διατελέσει:
> Μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου – Λήμνου
> Εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου – Λήμνου στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
> Μέλος και εν συνεχεία Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου
> Πρόεδρος του Α.Ε.Π.Σ. Αιολικός
> Μέλος και Πρόεδρος Δ.Σ. σε αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία της Λέσβου, καθώς και σε περιβαλλοντικούς συλλόγους
> Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης ΕΤΑΛ Α.Ε.
> Μέλος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λέσβου
> Μέλος και Αντιπρόεδρος των Ιαματικών Πηγών Ελλάδος

ΟΧΙ!!!!!!!!!!!!. Απάντησε σαν ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Είμαστε περιφανοι!

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο Γιώργος Παπανδρέου την πρόταση για στέρηση του δικαιώματος ψήφου στις χώρες που δεν ελέγχουν τα ελλείμματα και το χρέος τους. Η Ελλάδα έδωσε μάχη για το θέμα και κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσθέτοντας: «Δεν δέχθηκα καν...
να τεθεί ως θέμα συζήτησης».
«Δώσαμε μάχη» «Δώσαμε μάχη για να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η γενική αναστολή του δικαιώματος ψήφου θα σήμαινε ότι χώρες της ΕΕ δεν θα είχαν δικαίωμα να ψηφίζουν για κρίσιμα θέματα, όπως η ασφάλεια, η άμυνα, η κοινή αγροτική πολιτική, οι θάλασσες και τα νησιά». «Μια τέτοια πρόταση χτυπά το δημοκρατικό δικαίωμα των εθνών και των πολιτών μέσα στην ΕΕ», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μια δημοκρατική παράδοση που η Ελλάδα θέλει να στηρίξει και όχι να υπονομεύσει. Τόνισε δε ότι η Ελλάδα τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των κυρώσεων εις βάρος των κρατών που δεν ελέγχουν τα ελλείμματα και το χρέος τους. «Οι θυσίες πιάνουν τόπο» Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι «οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Αποκαθιστούμε την αξιοπιστία μας, μπορούμε να διαπραγματευόμαστε ισότιμα, πείθονται οι εταίροι μας από τα έργα μας και όχι από τα λόγια μας». Ο πρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε σημαντική νίκη τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης και σταθερότητας στην Ευρωζώνη. «Πρόκειται για μια σημαντική ψηφίδα στη δημιουργία μιας ισχυρής οικονομικής διακυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πως τα φέρνει η ζωή!!!!. Από την απόλυτη εξουσία στο σκαλί της κρεμάλας!!!!

Απεργία πείνας πραγματοποιεί από την Πέμπτη ο Ταρέκ Αζίζ, πρώην υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της ιρακινής κυβέρνησης επί Σαντάμ Χουσέιν, που καταδικάστηκε σε θάνατο δια απαγχονισμού από το Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο του Ιράκ. «Ο πατέρας μου καθώς και άλλοι 25 κρατούμενοι από χθες πραγματοποιούν απεργία πείνας», ανακοίνωσε ο γιος του που κατοικεί στο Αμάν...
  Όπως εξηγεί, ο λόγος της απεργίας πείνας είναι γιατί στους κρατούμενους δεν επετράπη να συναντηθούν με τους οικείους τους καθώς και ότι δεν επέστρεψαν στις φυλακές μετά την καταδίκη τους. Ο Αζίζ, 74 χρόνων και με κλονισμένη υγεία, βρίσκεται υπό κράτηση από τον Απρίλιο του 2003, ένα μήνα μετά την εισβολή των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ