Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Γυναίκες 25-34 ετών τα συχνότερα θύματα ηλεκτρονικής απάτης

Λαμβάνετε ένα email από άγνωστο αποστολέα, που σας υπόσχεται πάμφθηνα επώνυμα ρολόγια. Στον λογαριασμό σας στο Facebook σας προσκαλούν να κάνετε like σε fan page για να κερδίσετε δωροκάρτα γνωστού καταστήματος. Σας ζητούν να κάνετε κάποιο τεστ και να συμπληρώσετε τον αριθμό του κινητού σας για να λάβετε τα αποτελέσματα. Τι κοινό υπάρχει σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις; Έχετε μπει στο στόχαστρο των scammers.

Το scamming αποτελεί την προσπάθεια ηλεκτρονικής απάτης με σκοπό το οικονομικό κέρδος, προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα από το spamming, το οποίο περιλμαβάνει και τα απλώς ενοχλητικά emails που γεμίζουν τους λογαριασμούς μας. Πόσοι από εμάς, όμως, πέφτουν θύματα των ηλεκτρονικών scams; Βρετανική έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα δείχνει πως το πιο «ευκολόπιστο» διαδικτυακό κοινό είναι οι εργαζόμενες γυναίκες του ηλικιακού group 25-34 ετών.

Η μελέτη έγινε ως μέρος καμπάνιας του βρετανικού οργανισμού Knowthenet.org.uk, ο οποίος έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει και να ενημερώσει το κοινό για τους αυξανόμενους κινδύνους του διαδικτύου. Με τα social networks να αποκτούν ολοένα και ευρύτερο κοινό, οι scammers, όσοι δηλαδή επιδιώκουν να ξεγελάσουν με ψεύτικα μηνύματα και προσφορές τους παραλήπτες των μηνυμάτων τους, επινοούν νέους τρόπους για να τα καταφέρουν.

Προσπαθώντας να «χτίσει» το προφίλ του μέσου ηλεκτρονικού θύματος, ο συγκεκριμένος οργανισμός υπέβαλε περίπου 2.000 online αγοραστές σε πείραμα, με το οποίο μέτρησε την ικανότητά τους να αναγνωρίζουν και να αποφεύγουν μια ηλεκτρονική απειλή. Το τεστ περιελάμβανε τον εντοπισμό ψεύτικων σελίδων στο Facebook, διαγωνισμών-απατών στο internet, καθώς και πωλήσεις πλαστών προϊόντων.

Στα έξι από τα επτά τεστ, η πληθυσμιακή ομάδα που κρίθηκε πιο πιθανό να ξεγελαστεί ήταν οι γυναίκες. Από τις γυναίκες που δεν πέρασαν τις «εξετάσεις» οι περισσότερες (τρεις στις επτά) ήταν ηλικίας 25-34. Ωστόσο, η πληθυσμιακή ομάδα που κάθε φορά αποτυγχάνει, εξαρτάται από το είδος του scam. Για παράδειγμα, όταν η απάτη αφορά κόλπα που σχετίζονται με την αυτοπεποίθηση, όπως η συνεισφορά χρημάτων για υποτιθέμενους ανθρώπους σε ανάγκη, η πλειοψηφία των θυμάτων –το 53%- έχει ανδρικό «άρωμα».

Αναμενόμενο ήταν, άλλωστε, το γυναικείο φύλο να λαμβάνει περισσότερες scam απειλές, καθώς σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το «ωραίο φύλο» ξοδεύει 24,8 ώρες online κάθε μήνα, ενώ οι άνδρες 22,9. Η σύμβουλος-ψυχολόγος Anjula Mutanda συνεισέφερε στην έρευνα με την επιστημονική της συμβολή, σημειώνοντας πως «Όταν βρίσκεσαι στην άνεση του σπιτιού σου και με οικεία πρόσωπα τριγύρω, το να λάβεις ένα email από έναν φίλο στο Facebook ή από μια τράπεζα που σου ζητά να δώσεις προσωπικά δεδομένα δεν σου φαίνεται πολύ ύποπτο ή ασυνήθιστο. Μπορεί να πιστεύεις ότι δεν διατρέχεις κίνδυνο, αλλά πρέπει να θυμόμαστε πως οι scammers είναι ύπουλοι και στοχεύουν προσεκτικά τον καθένα, ανάλογα με τα συναισθήματά του, τις ανάγκες του και τα ενδιαφέροντά του».
Ο ειδικός ηλεκτρονικής ασφάλειας Peter Woods δήλωσε σχετικά: «Νέα κόλπα, όπως το να πληκτρολογείς την διεύθυνση ενός νόμιμου site, αλλά να οδηγείσαι σε ένα ψεύτικο, που παρουσιάζεται σαν πραγματικό, οδηγούν τους ανθρώπους να δίνουν άφοβα τα προσωπικά στοιχεία τους και δεν καταλαβαίνουν ότι έπεσαν θύματα scam, παρά μόνον όταν είναι πολύ αργά. Η δημοτικότητα του Facebook και των άλλων social networks σημαίνει πως ακόμη περισσότεροι άνθρωποι –νέοι και πιο ηλικιωμένοι- δημοσιοποιούν πρόθυμα πολλά προσωπικά τους δεδομένα».
Το βρετανικό site που έφερε στο φως τα παραπάνω στοιχεία, δημιούργησε και ένα πολύ εύχρηστο test για να δοκιμάσετε online τις ικανότητές σας να αποφεύγετε το scamming. Μπορείτε να επιδοθείτε στο «διαγώνισμα ασφαλείας» στις τέσσερις κατηγορίες –social network scam, phising scam, malware scam, και πλαστά προϊόντα- εδώ

Μπορείτε επίσης να ενημερωθείτε για το ασφαλές internet μέσω της ιστοσελίδας της εγχώριας προσπάθειας SaferInternet.gr και να καταγγείλετε τυχόν παράνομο περιεχόμενο που υπέπεσε στην αντίληψή σας στο Safeline.gr.

ΗΛΙΟΓΕΝΝΗΤΗ - HLIOGENNITI

Στίχοι: Μάνος Αχαλινωτόπουλος
Μουσική: Μάνος Αχαλινωτόπουλος
Πρώτη εκτέλεση: Αλέξανδρος Παρχαρίδης
Δημιουργός video clip: Stella Land



Είδα ενα όνειρο μικρό - που γλύκανε η καρδιά μου - Είχα φτερά πνοή γιορτή - Ψηλό το πέταγμά μου

Κι έψαχνα λέει στα σύννεφα - στην αγκαλιά του αγέρα - να βρώ την ηλιογέννητη - του ήλιου θυγατέρα -  στο πέταγμα μου

ΡΕΦΡEΝ

Του ανέμου άστρο κι εγώ - το πιο μικρό - μες το φως της αυγής ανατολής - Μες το μπλε τ' ουρανού - του γιορτινού - η ματιά μου δροσιά σταλαγματιά - με το φόβο γελά αχ πως πετώ - του ανέμου ψυχή κι εγώ - πως να σωθώ - να μάθω που πηγαίνω

Βρίσκω την ηλιογέννητη - στου σύννεφου την άκρη - φλόγα φωτιά στα μάτια της - χρυσή ειν' η θωριά - αααχ η θωριά της

Αν θες να μάθεις που θα πας - και να σωθείς γυρεύεις - παιδί να γίνεις μάτια μου - στο μύθο να πιστεύεις

Παιδί να γίνεις μάτια μου - στο μύθο να πιστεύεις

Υιοθέτησε ένα απειλούμενο είδος- WWF (http://www.wwf.gr/)

Δελφίνι (Delphinus delphis) 

Χιλιάδες δελφίνια θανατώνονται κάθε χρόνο στις θάλασσες της Μεσογείου. Αν και τα πιο προσφιλή αυτά είδη δεν έχουν φυσικούς εχθρούς, η έλλειψη τροφής λόγω της υπεραλίευσης, η θαλάσσια ρύπανση και η αιχμαλωσία τους από τα αφρόδιχτα μειώνουν τον πληθυσμό τους δραματικά κάθε χρόνο.
Δεκάδες χιλιάδες δελφινιών θανατώνονται κάθε χρόνο στις θάλασσες της Μεσογείου. Αν και τα προσφιλή αυτά είδη δεν έχουν φυσικούς εχθρούς, η έλλειψη τροφής λόγω της υπεραλίευσης, η θαλάσσια ρύπανση, η θανάτωσή τους από ψαράδες και κυρίως η αιχμαλωσία τους από διάφορα αλιευτικά εργαλεία όπως τα αφρόδιχτα, μειώνουν τον πληθυσμό τους δραματικά κάθε χρόνο. Σύμφωνα με αναφορές του WWF, η χρήση των αφρόδιχτων κοστίζει κάθε χρόνο τη ζωή σε τουλάχιστον 4.000 κοινά δελφίνια στη νοτιο-δυτική Μεσόγειο, (πρόσφατα το είδος συμπεριλήφθηκε στη λίστα των απειλούμενων), ενώ άλλες 13.000 αιχμαλωτίζονται στα στενά του Γιβραλτάρ και τη γύρω περιοχή.
Το WWF αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο των δελφινιών στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, έχει αναλάβει δράση για την προστασία τους με προγράμματα που στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και ειδικά των επαγγελματιών ψαράδων, αλλά και πολιτική πίεση για μείωση της χρήσης αφρόδιχτων στις θάλασσες της Μεσογείου.
Το 2002 ολοκληρώθηκε και το πρώτο ερευνητικό πρόγραμμα του WWF Ελλάς με τη συμμετοχή του κοινού και ψαράδων που βοήθησαν τους επιστήμονες στη συλλογή πολύτιμων πληροφοριών για την κατάσταση των δελφινιών στις ελληνικές θάλασσες.

«Σε τι διαφέρεις ΕΣΥ από το αφεντικό σου;»

Όταν σου παίρνει πολλή ώρα, είσαι αργός. Όταν παίρνει πολλή ώρα στο αφεντικό σου, είναι προσεχτικός.

Όταν δεν κάνεις κάτι, είσαι τεμπέλης. Όταν δεν κάνει κάτι, είναι απασχολημένος.

Όταν κάνεις λάθος, είσαι ηλίθιος. Όταν κάνει λάθος, είναι άνθρωπος.

Όταν το κάνεις όπως θες εσύ, δεν κάνεις ότι σου είπαν. Όταν κάνει το αφεντικό σου, είναι δημιουργικός.

Όταν το κάνεις μόνος σου, δεν είσαι συνεργάσιμος. Όταν το κάνει το αφεντικό σου, παίρνει πρωτοβουλία.

Όταν παίρνεις θέση, είσαι ξεροκέφαλος. Όταν παίρνει θέση είναι αποφασιστικός.

Όταν παραβιάζεις έναν κανόνα, είναι ανατρεπτικός και εγωκεντρικός. Όταν το αφεντικό σου ξεχνά μερικούς κανόνες, είναι πρωτοπόρος.

Όταν βοηθάς ένα συνάδελφο, «χαζεύεις και παρατάς τη δουλειά». Όταν το κάνει το αφεντικό σου, «παίζει ομαδικά»

Όταν τηλεφωνείς και λες ότι είσαι άρρωστος, έκανες το Σαββατοκύριακο τριήμερο. Όταν το κάνει το αφεντικό σου, πρέπει να είναι πολύ άρρωστος.

Όταν ζητάς να φύγεις νωρίτερα, έχεις γκόμενα ή πας για ψώνια. Όταν το αφεντικό σου φεύγει νωρίτερα, έχει σημαντική δουλειά.

Όταν παίρνεις αύξηση είσαι τυχερός ή έγλειψες. Όταν παίρνει εκείνος, πραγματικά την άξιζε.

Όταν ξεχνάς να κάνεις κάτι, ακούς ότι «όλα πρέπει να στα λένε»; Όταν δεν κάνει κάτι το αφεντικό σου, «ε, όλα αυτός θα τα κάνει»;

ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ !!!

Παγκοσμιοποιηση

>> EΡΩΤΗΣΗ:
>>
>> ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ;
>>
>> ΑΠΑΝΤΗΣΗ :
>>
>> Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ DIANNA
>>
>> ΕΡΩΤΗΣΗ :
>>
>> ΓΙΑΤΙ;
>>
>> ΑΠΑΝΤΗΣΗ :
>>
>> ΜΙΑ ΑΓΓΛΙΔΑ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ
>>
>> ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΙΓΥΠΤΙΟ ΦΙΛΟ
>>
>> ΤΡΑΚΑΡΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΓΑΛΛΙΚΟ ΤΟΥΝΕΛ
>>
>> ΜΕ ΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
>>
>> ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ,
>>
>> ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΒΕΛΓΟΣ
>>
>> ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΙΕΙ ΣΚΟΤΣΕΖΙΚΟ ΟΥΙΣΚΙ.
>>
>> ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΙΤΑΛΟΣ ΠΑΠΑΡΑΤΣΙ,
>>
>> ΜΕ ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ.
>>
>> ΤΗΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΕΞΕΤΑΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ,
>>
>> ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ!!!
>>
>> ΤΟ E-MAIL ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ,
>>
>> ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ BILL GATES,
>>
>> ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΛΩΝΟ ΤΗΣ IBM,
>>
>> ΜΕ ΤΣΙΠΑΚΙΑ ΑΠΟ TAIWAN, ΚΑΙ ΚΟΡΕΑΤΙΚΟ MONITOR
>>
>> ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ
>>
>> ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΣΙΝΓΚΑΠΟΥΡΗΣ,
>>
>> ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΦΟΡΤΗΓΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΣΑΝ ΙΝΔΟΙ,
>>
>> ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΟΙ
>>
>> ΑΡΧΙΚΑ ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ ΠΛΟΙΑ,
>>
>> ΠΟΥ ΞΕΦΟΡΤΩΣΑΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΞΙΚΑΝΟΙ
>>
>> ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.....
>>
>>
>> ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ..........
 

Ο άνθρωπος, το άλογο και το σκυλί

Πολιτική κόντρα για νέα μέτρα και φωνές για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου

Επαναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου, καθώς οι 
αντοχές των πολιτών εξαντλούνται, εισηγήθηκε ο κ. Χάρης Καστανίδης 
Επαναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου, καθώς οι αντοχές των πολιτών εξαντλούνται, εισηγήθηκε ο κ. Χάρης Καστανίδης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ)
 
 
 Πονοκέφαλο στην κυβέρνηση προκαλούν τα δυσμενή δεδομένα για την πορεία του ελλείμματος, το οποίο κατά τα φαινόμενα κλείνει πάνω από το 9%, απαιτώντας περίπου 4,5 δισ. ευρώ για να καλυφθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2011. Η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει το χαμένο έδαφος με περιστολή δαπανών, χωρίς να θιχτούν μισθοί και συντάξεις. Ωστόσο, τον τελικό λόγο θα τον έχει η τρόικα, με την οποία ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, ανάβοντας νέες «φωτιές», προτείνει να επαναδιαπραγματευτεί η κυβέρνηση όρους του μνημονίου.

Έλλειμμα πάνω από 9%, πιθανώς και σε διψήφιο ποσοστό, περιέγραψε τη Δευτέρα από το Λονδίνο ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι το έλλειμμα για το 2010 θα είναι μειωμένο κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Με δεδομένο ότι το έλλειμμα του 2009 αναμένεται να κλείσει πάνω από το 15% - 15,5% μετά την αναμενόμενη αναθεώρηση, ο φετινός στόχος του 8,1% του ΑΕΠ (ή 18,5 δισ. ευρώ) μοιάζει ανέφικτος, δεδομένης και της υστέρησης που παρατηρείται στα έσοδα.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ επεσήμανε ξεκάθαρα την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, «δεδομένης της ύφεσης το 2010».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι μην υπάρξουν μέτρα «τέτοια που να περιλαμβάνουν μισθούς, συντάξεις και φορολογικά βάρη». Όπως επιβεβαίωσε ο κ. Γιώργος Πεταλωτής, μελετάται περαιτέρω περικοπή δαπανών του Δημοσίου, αποκλείοντας πάντως την περίπτωση να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι.

Η αντιπολίτευση θεωρεί αντίθετα ότι νέα επώδυνα μέτρα έρχονται μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ψεύδεται όταν επιβεβαιώνει για το αντίθετο.

«Ο κ. Γιούνκερ επιβεβαίωσε αυτό που επιμελώς αποκρυπτόταν όλες αυτές τις ημέρες. Αυτό που, με εκβιαστικά και θολά διλήμματα, επιζήμια για τη σταθερότητα της χώρας, προσπάθησε να καλύψει η κυβέρνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρα.

«Βόμβα» Καστανίδη για επαναδιαπραγμάτευση

Την ίδια ώρα, «φωτιές» άναψε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, ο οποίος με δήλωση - βόμβα πρότεινε ευθέως να επαναδιαπραγματευτεί η κυβέρνηση όρους του μνημονίου, με στόχο τη δημοσιονομική προσαρμογή σε μακρύτερο χρόνο, κάνοντας λόγο για «εμμονές» της τρόικας οι οποίες βυθίζουν τη χώρα στο φαύλο κύκλο της ύφεσης.
Η επαναδιαπραγμάτευση του όρου του Μνημονίου για τη μείωση του ελλείμματος, είναι ότι ενδεχομένως χρειάζεται να γίνει με ηπιότερους ρυθμούς και σε μακρύτερο χρόνο

«Από την πλευρά της κυβέρνησης, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων μας με τους δανειστές μας, να επαναδιαπραγματευτούμε συγκεκριμένους όρους του μνημονίου. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: Υπάρχει μια εμμονή όχι τόσο από την πλευρά του ΔΝΤ, όσο από την πλευρά της Ευρώπης να τηρηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μέχρι το 2013, μείωσης του ελλείμματος. Αυτή η εμμονή οδηγεί σε βαθύτερη ύφεση. Όσο, λοιπόν, πιέζουμε σε επιπλέον εισπρακτικά μέτρα και είμαστε στον φαύλο κύκλο της ύφεσης, τόσα λιγότερα έσοδα θα έχουμε» είπε ο κ. Καστανίδης στον Realfm.

«Η επαναδιαπραγμάτευση του όρου του μνημονίου είναι ότι ενδεχομένως χρειάζεται να γίνει με ηπιότερους ρυθμούς και σε μακρύτερο χρόνο η μείωση του ελλείμματος», συμπλήρωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, οποίος κατέθεσε και την άποψή του για το μήνυμα του εκλογικού αποτελέσματος της περασμένης Κυριακής, ότι οι αντοχές των πολιτών εξαντλούνται:

«Αυτό το οποίο διάβασα είναι ότι ο ελληνικός λαός αισθάνεται πως αναλαμβάνει υπέρμετρα βάρη στην προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση. Άρα, λοιπόν, αυτό το οποίο λένε - και δεν ερμηνεύω με βάση την κυβερνητική επιθυμία, προσπαθώ να ερμηνεύω ως πολιτικός που θέλει να διαβάσει καθαρά το μήνυμα - οι πολίτες ότι επιβαρυνόμαστε και δεν θέλουμε άλλη τέτοια επιβάρυνση».

Το βράδυ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter, ο κ. Καστανίδης επιχειρώντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις, σημείωσε ότι «ο ίδιος ο πρωθυπουργός το είχε αφήσει ανοιχτό πως θα επαναδιαπραγματευτεί τους επαχθείς όρους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς για την τοποθέτηση Καστανίδη, δήλωσε ότι δεν προβλέπεται καμία αλλαγή πολιτικής. «Έχουμε βάλει στόχους. Αυτούς τους στόχους τους τηρούμε απαρέγκλιτα. Είναι ισχυρή η πεποίθησή μας και υπολογισμένο ότι θα βγούμε από την κρίση εφ' όσον τηρούμε αυτούς τους στόχους. Συνεπώς, δεν προβλέπουμε να υπάρχει καμία αλλαγή πολιτικής, ως προς αυτά που είπατε. Και φυσικά, οτιδήποτε θα μας έβγαζε έξω από αυτούς τους στόχους, ψάχνοντας και διερευνώντας οτιδήποτε άλλο, δεν θα βοηθούσε την προσπάθεια που κάνουμε» είπε ο κ. Πεταλωτής.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ μίλησε για ομολογία και από πλευράς της κυβέρνησης των αδιεξόδων του μνημονίου. «Το ένα μετά το άλλο, τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υποχρεώνονται να παραδεχθούν ότι χρειάζεται 'επαναδιαπραγμάτευση όρων του Μνημονίου'. Δηλαδή, ομολογούν ότι το Μνημόνιο, που υπέγραψε ο Πρωθυπουργός, οδηγεί τη χώρα μας σε δραματικά αδιέξοδα. Και γι΄ αυτό ομιλούν για αλλαγή των όρων» δήλωσε ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.

«Έχει προηγηθεί, βεβαίως, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος στη διακαναλική του συνέντευξη αναφέρθηκε σε 'επαναδιαπραγμάτευση των επαχθών όρων του Μνημονίου'. Όταν, λοιπόν, η ίδια η κυβέρνηση - έστω και αργοπορημένα - διαπιστώνει τα δραματικά αδιέξοδα της πολιτικής του Μνημονίου, γιατί κατηγορεί τη ΝΔ, που ζήτησε από τον Ελληνικό λαό να στείλει μήνυμα για την καταδίκη αυτής της πολιτικής και για την ανάγκη να αλλάξουμε αμέσως πορεία; Σε κάθε περίπτωση, το σωστό μήνυμα εστάλη από τον Ελληνικό λαό και η κυβέρνηση έχει καθήκον να το καταλάβει και να αλλάξ