Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Ο "ΤΡΕΛΛΟΣ" ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Antanas Mockus, 0 "Τρελός" ΔΗΜΑΡΧΟΣ..

Ο ΑΝΤΑΝΑΣ ΜΟΚΟΥΣ ΣΙΒΙΚΑΣ, 56 ετών, Κολομβιανός μαθηματικός και φιλόσοφος, με καταγωγή από τη Λιθουανία. Το 1993, παραιτήθηκε από καθηγητής στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Κολομβίας και έθεσε υποψηφιότητα, επιτυχώς, για δήμαρχος της Μπογκοτά.

Υπηρέτησε την πόλη του για 2 θητείες, μέχρι το 2004, και πέτυχε, σε πολύ μεγάλο βαθμό, αυτό που λέμε όλοι ότι πρέπει να γίνει αλλά δεν ξέρουμε πώς, όταν συναπαντάμε κάτι στραβό στην κοινωνία μας και αναρωτιόμαστε πώς να το διορθώσουμε: άλλαξε τη νοοτροπία των συμπολιτών του!
ΜΕ την εφευρετικότητα ενός ακαδημαϊκού, ο Αντάνας Μόκους κατάφερε να μετατρέψει την Μπογκοτά σε «μία πειραματική τάξη 6,5 εκατομμυρίων... μαθητών». Μιλάμε για μια πόλη που, μέχρι να την «αναλάβει» αυτός, ήταν πνιγμένη στο έγκλημα, στο καυσαέριο, στο άναρχο κυκλοφοριακό σύστημα, στην ανεξέλεγκτη διαφθορά, στην επιθετική συμπεριφορά του ενός πολίτη προς τον άλλον, στα σκουπίδια και στη βρώμα -αν κάτι σας θυμίζουν όλ' αυτά.

Η ηδονή της ψηφοφόρου μπροστά στην κάλπη θέμα αμφιλεγόμενου βίντεο στην Ισπανία

Τους ψηφίζεις, που τους ψηφίζεις, γιατί να μη το απολαμβάνεις κιόλας?

Αντιδράσεις προκαλεί στην Καταλονία το βίντεο που ετοίμασε η Νεολαία του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Καταλονίας και εμφανίζει μία γυναίκα να έχει οργασμό την ώρα που ψηφίζει. Το βίντεο αναφέρεται στις περιφερειακές εκλογές που διεξάγονται στις 28 Νοεμβρίου. Η γυναίκα πηγαίνει για να ψηφίσει και εμφανίζεται όλο και πιο ενθουσιασμένη. Το βίντεο καταλήγει με τη φράση «η ηδονή του να ψηφίζεις».
Tόσο οι Σοσιαλιστές αλλά και κόμματα της αντιπολίτευσης κατέκριναν το περιεχόμενο του βίντεο χαρακτηρίζοντας το αναξιοπρεπές για τις γυναίκες. Για «παραπλανητική διαφήμιση» έκανε λόγο η Μπιμπιάνα Άιντο, υπουργός Ισότητας από τους κόμμα των Σοσιαλιστών.

  
       Αντίθετα ο ηγέτης του κόμματος ήταν καταρχήν θετικός λέγοντας ότι αν στείλει κόσμο στις κάλπες είναι καλό. Ωστόσο, δεν έδειξε να γνωρίζει ότι το βίντεο ετοιμάστηκε από τη νεολαίο του κόμματός του.

Όταν εδώ οι φοροφυγάδες επιβραβεύονται....

Ο γνωστός ηθοποιός διατάχθηκε σήμερα να αρχίσει να εκτίει τριετή ποινή φυλάκισης, μετά από καταδίκη του για φοροδιαφυγή. 
 
Ο ηθοποιός Γουέσλι Σνάιπς διατάχθηκε σήμερα να αρχίσει να εκτίει τριετή ποινή φυλάκισης, μετά από καταδίκη του για φοροδιαφυγή, αφότου δικαστής της Φλόριντα απέρριψε το αίτημα του για μια νέα δίκη. «Ο κατηγορούμενος Σνάιπς είχε μια δίκαιη δίκη...ήλθε ο χρόνος για να εκτελεστεί η απόφαση», αναφέρει στην απόφαση του ο περιφερειακός δικαστής Τερέλ Χόντζες... Ο Σνάιπς άσκησε έφεση στην καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου της Οτσάλα της Φλόριντα για τρεις κατηγορίες για φοροδιαφυγή το 2008, η οποία όμως απορρίφθηκε.