Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Κλείνουν σχολεία στην Βρετανία λόγω χιονιού....


Οι έντονες χιονοπτώσεις που έχουν ντύσει στα λευκά την Βρετανία, δημιούργησαν σήμερα διαταραχές στην κυκλοφορία και προκάλεσαν το κλείσιμο πολλών σχολείων στα βόρεια της χώρας.
Στην Σκότια, 159 σχολεία δεν άνοιξαν σήμερα και αρκετά είναι κλειστά από χθες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με επίσημες πηγές.
Οι μετακινήσεις των σχολικών λεωφορείων έχουν ακυρωθεί για λόγους ασφαλείας.
Πρόκειται για την πρώτη φορά εδώ και δεκαεπτά χρόνια που "έπεσε" χιόνι τόσο νωρίς στη Βρετανία, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες.
Στην Σκότια το χιόνι έφτασε τα τριάντα εκατοστά, ενώ χιόνισε και στην Ουαλία.
Νέες χιονοπτώσεις αναμένονται το Σαββατοκύριακο σε ολόκληρη τη χώρα και στο Λονδίνο.

Υποβαθμίζει ιρλανδικές τράπεζες και ομόλογα ο "Standard&Poor's"

Ο οίκος αξιολόγησης "Standard&Poor's" προέβη σήμερα στην άμεση υποβάθμιση της αξιολόγησής της για όλες τις ιρλανδικές τράπεζες. Ο "S&P" έκρινε ότι η ιρλανδική κυβέρνηση πιθανόν να πρέπει να επανεκτιμήσει τη στάση της απέναντι στην "Anglo-Irish Bank", αξιολογώντας την πλέον --με υποβάθμιση κατά έξι βαθμίδες-- με σκέτο "B" έως και "σκουπίδι".

Επίσης η "Bank of Ireland" αξιολογείται πλέον από τον οίκο με "BBB+", ενώ αξιολογούνται με "BBB" οι τραπεζικοί όμιλοι "Allied Irish Banks" και "Irish Life and Permanent".

Στην Πάτρα. Κωμικοτραγική ροζ ιστορία με πολούς πρωταγωνιστές!

Μια κωμικοτραγική ροζ ιστορία που συνέβη στην Πάτρα και είχε απρόσμενο τέλος για τους πρωταγωνιστές...
Ένας κρατούμενος στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, η ερωμένη του, ένας αστυνομικός και ο δεύτερος φίλος της όμορφης και καλλίγραμμης κοπέλας, ήταν η πρωταγωνιστές μιας ιστορίας που θα μπορούσε να είναι ταινία στο σινεμά.Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Κόσμος της Πάτρας", όλα συνέβησαν προ ημερών αρχικά στην Αστυνομία. Άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν έναν νεαρό ο οποίος μάλιστα ήταν ευκατάστατος, χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Στους διαδρόμους της Αστυνομίας περιφερόταν και η νεαρή φίλη του, η οποία αγωνιούσε για την τύχη του νεαρού και όχι μόνο...
Ένας αστυνομικός είδε την κυρία και της έπιασε κουβέντα. Η νεαρή χωρίς να διστάσει του πρότεινε να πάρει τα κλειδιά του κρατούμενου φίλου της (από το ντουλαπάκι φύλαξης) και να πάνε να ζήσουν τον έρωτά τους στο διαμέρισμά του! Ο αστυνομικός δέχτηκε την πρόταση! Αλλωστε μέχρι να οδηγηθεί ο κρατούμενος στον Εισαγγελέα, είχαν αρκετό χρόνο μπροστά τους.
Όπως αναφέρει το www.dete.gr, αυτό που δεν γνώριζε ο αστυνομικός είναι ότι η νεαρή είχε και δεύτερο εραστή! Ο οποίος, προφανώς, γνώριζε τα "καμώματα" της με τον πλούσιο κρατούμενο, είχε μάθει πού ήταν το σπίτι του, παρακολουθούσε και είχε στήσει καρτέρι...
Η κοπέλα και ο αστυνομικός ανέβηκαν στο διαμέρισμα, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον εραστή, ο οποίος άρχισε να φωνάζει, να βρίζει την κοπέλα και να πετάει πέτρες στην πολυκατοικία. Το "παράνομο" ζευγάρι πίστεψε ότι ο νεαρός θα βαρεθεί και θα φύγει και δεν βγήκαν από το διαμέρισμα. Οι γείτονες όμως είχαν άλλη άποψη και κάλεσαν την Αστυνομία!
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο έφθασε περιπολικό της Άμεσης Δράσης με αποτέλεσμα οι ένστολοι να συλλάβουν την ερωμένη, τον "απατημένο" εραστή και τον συνάδελφό τους!
Κερασάκι στην τούρτα... σε έλεγχο που έγινε στον ¨εραστή", βρέθηκε και ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.

Αφρική: Ένας στους τρείς άνδρες έχει διαπράξει βιασμό

Tουλάχιστον έναν βιασμό στη ζωή του έχει διαπράξει το 1/3 των ανδρών στην επαρχία Γκαουτένγκ της Νότιας Αφρικής, ενώ το 7% συμμετείχαν σε ομαδικό βιασμό, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Η μελέτη έγινε από το Συμβούλιο Ιατρικών Μελετών (MRC), και συμμετείχαν 511 γυναίκες και 487 άνδρες.
Συνολικά, τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων ανδρών ομολόγησαν ότι έχουν κακοποιήσει ψυχολογικά, σωματικά ή σεξουαλικά μια γυναίκα.
Από την πλευρά των γυναικών, οι"εξομολογήσεις" ήταν πολύ πιο φειδωλές με αποτέλεσμα μόνο το 25% να παραδεχτεί ότι έχει βιαστεί.
Στη Νότια Αφρική η εγκληματικότητα έχει φτάσει σε επίπεδα-ρεκόρ, αφού καταγράφονται 46 ανθρωποκτονίες την ημέρα

Υιοθετήθηκε ο προϋπολογισμός πρωτοφανούς λιτότητας στην Πορτογαλία

Λισαβόνα, Πορτογαλία
 Καμαρώνουν κιόλας!!!!


Με τις ψήφους των κυβερνώντων Σοσιαλιστών και την αποχή της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης εγκρίθηκε οριστικά την Παρασκευή στο Κοινοβούλιο της Πορτογαλίας ο προϋπολογισμός του 2011, ο οποίος περιλαμβάνει άνευ προηγουμένου μέτρα λιτότητας με την προσδοκία ότι θα μειωθεί δραστικά το έλλειμμα της χώρας και θα αποφευχθεί η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ.

«Από σήμερα ο προϋπολογισμός έχει εγκριθεί. Πρέπει από αυτή τη στιγμή να κάνουμε τα πάντα για να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες για την εκτέλεσή του» δήλωσε μετά την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών Φερνάντο Τεσέιρα ντος Σάντος.

Ο προϋπολογισμός του 2011 προβλέπει μέτρα λιτότητας χωρίς προηγούμενο και έχει στόχο να μειώσει το έλλειμμα από το 7,3% του ΑΕΠ, που είναι φέτος, στο 4,6% το 2011. Προβλέπει μείωση των μισθών στο δημόσιο τομέα, αύξηση κατά δύο μονάδες του ΦΠΑ στο 23%, πάγωμα των συντάξεων και κατάργηση ή επιβολή ανωτάτων ορίων σε κοινωνικές παροχές.

Η κυβέρνηση του Ζοζέ Σόκρατες επιμένει ότι δεν θα αναγκαστεί να ακολουθήσει την Ελλάδα και την Ιρλανδία στο μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ, και παράλληλα διαψεύδει δημοσιεύματα που θέλουν ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να πιέζουν τη Λισαβόνα να ζητήσει την ένταξή της στο μηχανισμό.

Η έγκριση του προϋπολογισμού ήλθε με υψηλό κόστος για τη σοσιαλιστική κυβέρνηση μειοψηφίας υπό τον Ζοζέ Σόκρατες. Η υιοθέτηση των μέτρων λιτότητας κατέστη εφικτή μόνο αφότου η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε το περιεχόμενό της με το κύριο αντιπολιτευόμενο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών, ο οποίο απείχε από την ψηφοφορία. Όλα τα άλλα κόμματα και καταψήφισαν.

Γ.Παναγιωτακόπουλος: Δεν μπορούμε να είμαστε οι σοσιαλιστές της λιτότητας

Παρά το ηχηρό μήνυμα των τελευταίων εκλογών, η Κυβέρνηση συνεχίζει να εκπλήσσει αρνητικά με τις επιλογές της.
Ολοένα και περισσότερο διολισθαίνει σε ακόμη πιο συντηρητικές πολιτικές κατ’ εντολή της τρόικας.
Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης οδηγεί και τον Πρωθυπουργό και το ΠΑΣΟΚ στο δρόμο της απαξίωσης, της πολιτικής μετάλλαξης, του «διαζυγίου» με τις κοινωνικές ομάδες που παραδοσιακά τους στήριξαν.
Αυτή η πολιτική ΔΕΝ είναι πολιτική ΠΑΣΟΚ. Είναι κάτι άλλο που προσομοιάζει περισσότερο με τις πλέον μονεταριστικές πολιτικές που γνωρίσαμε στην Ευρώπη τη δεκαετία του ’80.
Η χώρα ασφυκτιά από τον σφικτό εναγκαλισμό του Δ.Ν.Τ. Η τρόικα ήλθε και έλεγξε αν οι εντολές εκτελούνται και διαπίστωσε ότι υπάρχουν υστερήσεις και χρειάζεται και άλλο αίμα από τον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση συνεχίζει τα επικοινωνιακά της παιχνίδια για να δείξει ότι έχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης ενώ κατ' ουσία ενεργεί για να γίνουν αποδεκτά τα νέα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές μας. Οι περικοπές μισθών και συντάξεων δεν έφτασαν και απαιτούν να ισχύσουν και στον ιδιωτικό τομέα με ταυτόχρονο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Την ίδια στιγμή η ύφεση βαθαίνει, η ανεργία εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, ο εμπορικός κόσμος υποφέρει, η κοινωνική συνοχή διαλύεται.
Η φτώχεια και η υποβάθμιση της ζωής του ελληνικού λαού χαρακτηρίζονται από υπουργούς «ευτυχισμένη κατάσταση». “Το μνημόνιο είναι ευτυχία” διακηρύσσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και η χώρα συνεχίζει να ζει σε καθεστώς περιορισμένης κυριαρχίας. Η ισχύς της χώρας εξαρτάται από τις διαθέσεις του Δ.Ν.Τ που απαιτεί πλέον εκτός από τις απολύσεις και περικοπές πόρων στην υγεία, στην παιδεία και στους ΟΤΑ. Η δε τελευταία απαίτηση για οριστική διάλυση των εργασιακών σχέσεων τείνει να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε κολίγους. Οι νέες ρυθμίσεις θα συντελέσουν σε σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης της χρόνιας ανεργίας και μας οδηγεί πίσω στην εποχή του Σικάγο.
Φαίνεται λοιπόν ότι στη χώρα μας δοκιμάζεται πειραματικά το νέο είδος πολιτικής όπου από την ελευθερία και την ανεξαρτησία μεταβαίνουμε στην καθοδηγούμενη επιτήρηση και κατοχή, όπου το ευρωπαϊκό κεκτημένο της συνεννόησης και αλληλεγγύης σημαίνει άκριτη αποδοχή των απαιτήσεων της ισχυρής Γερμανίας. Πολιτική σημαίνει πειθαρχία στη κ. Μέρκελ και συνεπώς συγκυβέρνηση της Ελλάδας από εκπροσώπους των δανειστών. Η Γερμανία και το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο είναι οι ηθικοί αυτουργοί για την επιδείνωση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης και συνεπώς την ώθηση της χώρας μας στη καταστροφή.
Η Αριστερή Πρωτοβουλία καλεί τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ και Πρωθυπουργό της χώρας να κατανοήσει ότι δεν μπορούμε να είμαστε οι σοσιαλιστές της λιτότητας. Η χώρα μας έχει ανάγκη από σοβαρές και υπεύθυνες πολιτικές για να βγει από την κρίση που την οδήγησε η Ν.Δ και όχι από εξευρωπαϊσμούς της βιτρίνας του κ. Παπακωνσταντίνου και της τρόικας που σκοπεύουν στην διασφάλιση των δημοσιονομικών αριθμών και στην εξαφάνιση των πολιτών.
Κύριε Πρόεδρε, η κοινωνική ανοχή έχει φτάσει στα όρια της και η απελπισία των πολιτών είναι υπόρρητη και έτοιμη να ξεσπάσει, γι' αυτό σας καλούμε να δώσετε ορθή πορεία διεξόδου. Εκείνο που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός είναι ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για το μέλλον όπου θα έχει ως βασική ιδέα ότι τα κυρίαρχα κράτη ποτέ δεν πτωχεύουν αλλά αγωνίζονται για να υπάρξουν χωρίς να αποποιούνται τις υποχρεώσεις τους. Έχουν δε ως πυξίδα την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων και όχι την εξυπηρέτηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μείνει αμέτοχο σε αυτές τις εξελίξεις. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποφασίσει για τέτοιες πολιτικές. Δεν έχει δώσει καμία λευκή επιταγή σε κανέναν. Το ΠΑΣΟΚ έχει τα όργανά του και τις καταστατικά θεσμοθετημένες διαδικασίες.
Για αυτό πρέπει να οδηγηθούμε σε Συνέδριο το συντομότερο δυνατό.
Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον ίδιο τον Πρόεδρο του κινήματος. Οι ευθύνες του απέναντι στο λαό και το ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες!