Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Ανδρέας και Θάτσερ , μια άγνωστη ιστορία

Ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ αντιπαθούσε τη Μάργκαρετ Θάτσερ, με την οποία η αμοιβαία εχθρότητα τους δεν κρυβόταν ούτε δια της διπλωματίας... Η πρώην Βρετανίδα πρωθυπουργός σχεδόν μισούσε τον Έλληνα τότε πρωθυπουργό για πέντε λόγους: α) Ήταν αντίθετοι πολιτικά... β) Η Ελλάδα, αντίθετα με τις ευρωπαϊκές επιταγές, καλλιεργούσε φιλο-αραβική πολιτική και ο Ανδρέας είχε αναπτύξει άριστες σχέσεις ακόμη και με ηγέτες όπως ο Αραφάτ και ο Καντάφι, οι οποίοι στα μάτια της Δύσης φάνταζαν ως "τρομοκράτες"...
γ) Η κυρία Θάτσερ, ίσως κι από λόγους γυναικείου ανταγωνισμού, είτε για συμπαράσταση προς τη συνώνυμή της, τότε σύζυγό του, Μαργαρίτα, είτε ακόμη κι επειδή ήταν συντηρητική πολιτικός, δεν άντεχε τα όσα ακούγονταν για τις ερωτικές επιδόσεις του Ελληνα τότε πρωθυπουργού και τον θεωρούσε περίπου "ερωτύλο και σάτυρο"! δ) Η Βρεταννίδα πρωθυπουργός θεωρούσε την Ελλάδα, περίπου σαν τη... "βορειότερη χώρα της Αφρικής" και τους Έλληνες κάτι ανάλογο... ε) Ο Ανδρέας Παπανδρέου τής έκανε δύσκολη τη ζωή εντός της ευρωπαϊκής Κοινότητας, από τότε που άρχισε να διεκδικεί και να επιτυγχάνει την καθιέρωση των μεσογειακών ολοκληρωμένων προγραμμάτων (ΜΟΠ), μέσα από τα οποία η Ελλάδα ελάμβανε αυξημένες ενισχύσεις και το κόστος πλήρωναν κυρίως χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία. Διότι μπορεί να είχε αναιρέσει τις αντιευρωπαϊκές επαγγελίες του, αλλά ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τις μεγάλες μάχες που έδινε μέσα στην ΕΟΚ, για τη μεγαλύτερη δυνατή διασφάλιση των ελληνικών συμφερόντων και δικαίων. Μάλιστα, αν και ο ίδιος ιδιαίτερα αβρός και ''μπον βιβέρ'' με τις κυρίες, σε μια σύνοδο κορυφής είχε απευθυνθεί στην κυρία Θάτσερ -που έφερνε συνεχώς αντιρρήσεις ειδικά στα θέματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και με διόλου διπλωματική γλώσσα τής είπε απαξιωτικά: "Κυρία μου, μας έχετε σπάσει τα αρχίδια", κάνοντάς την έξαλλη και προκαλώντας το μειδίαμα και το γέλωτα των άλλων Ευρωπαίων ηγετών, που προφανώς ήθελαν να πουν κάτι ανάλογο, αλλά ντρέπονταν...

Έτσι, λοιπόν, όταν η Μεγάλη Βρεταννία ανέλαβε την προεδρία της ΕΟΚ, η Μάργκαρετ Θάτσερ έκανε την πρωτοφανή πολιτική απρέπεια να μην επισκεφτεί τη χώρα μας μόνο, στο πλαίσιο της περιοδείας της στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την προετοιμασία της συνόδου κορυφής! Αντιλήφθηκε, όμως, ότι αυτό ήταν απαράδεκτο κι ανεπίτρεπτο, και τελικά ζήτησε από τον Ανδρέα Παπανδρέου να πάρουν μαζί πρωινό, στο ξενοδοχείο που έμεναν όλοι οι ηγέτες, λίγη ώρα πριν από την έναρξη των εργασιών της συνόδου, προκειμένου να γίνει μια εκτίμηση των ελληνικών θέσεων... Συγκεκριμένα, το ραντεβού ορίστηκε για τις 8.30 το πρωί, αλλά ο Ανδρέας μέχρι εκείνη την ώρα κοιμόταν και κανείς δεν έπαιρνε την πρωτοβουλία να τον ξυπνήσει... Αυτός που το έπραξε ήταν τελικά ο αείμνηστος διπλωματικός του σύμβουλος Χρήστος Μαχαιρίτσας -ο μόνος στον οποίο επέτρεπε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ να μπαίνει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του-, ο οποίος τον έπεισε ότι δεν έπρεπε να το παραξηλώσει καθυστερώντας υπερβολικά στη συνάντηση με την Βρετανίδα τότε πρωθυπουργό... Ο Ανδρέας πήγε και η κυρία Θάτσερ με το ζόρι συγκρατούσε το υποτιθέμενο βρετανικό της φλέγμα, να μην εκραγεί... Ευτυχώς που δεν ήξερε λέξη ελληνικά, διότι λίγο αργότερα το έφερε η μοίρα να συναντηθούν οι δυο τους -κατά τη μετάβασή τους στην αίθουσα της συνόδου- στο ασανσέρ του ίδιου ξενοδοχείου. Τότε ο Ελληνας ηγέτης με ένα σαρκαστικό χαμόγελο, γυρίζει στον τότε υπουργό Εξωτερικών Γιάννη Χαραλαμπόπουλο και τον ρωτά πονηρά: "Γιάννη, αυτή τη γαμάς;" Ο κ. Χαραλαμπόπουλος έγινε κατακόκκινος, η κυρία Θάτσερ δεν ξέρουμε πώς αντέδρασε, αλλά ο Ανδρέας το διασκέδασε με την καρδιά του!!!

Συλλαλητήρια οργανώνει το ΚΚΕ για να φύγει το ΔΝΤ και η ΕΕ


 Μια πιθανότητα να φύγουν όλοι αυτοί είναι,   να ανατεθεί ο  αγώνας στον  Άνθιμο


Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ μας  καλούν σε συλλαλητήρια για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα στους λαούς της Ευρώπης και όλου του κόσμου ότι η εργατική τάξη της Ελλάδας, η νεολαία, τα λαϊκά στρώματα αντιστέκονται και αντιπαλεύουν την πολιτική, τα κόμματα, τους οργανισμούς που υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Αρνούνται να πληρώσουν την κρίση και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Οτι οικοδομείται η λαϊκή συμμαχία και ο λαός περνά στην αντεπίθεση. Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία. Την κρίση να πληρώσουν τα μονοπώλια.
Μονόδρομος για όλους τους λαούς είναι ο ξεσηκωμός κατά του ιμπεριαλισμού, ΔΝΤ - ΕΕ».

Ορίστηκε ο ανακριτής για την υπόθεση του Βατοπεδίο


Το Πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα ερευνήσει την υπόθεση του Βατοπαιδίου, συνήλθε σήμερα για πρώτη φορά και ανέθεσε καθήκοντα ανακριτή στο μέλος του, αρεοπαγίτη κ. Ιωάννη Γιαννακόπουλο.
Πρόεδρος του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου είναι ο αρεοπαγίτης, κ. Α. Αθηναίος και μέλη του, o πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Π. Πικραμμένος, οι αρεοπαγίτες, Π. Κομνηνάκης και Γιαννακόπουλος, και η σύμβουλος Επικρατείας , κα Μ. Παπαδοπούλου.

Αποικιακού τύπου παρέμβαση του Στρος Καν Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010, 16:39

Σε βαρύτατη πολιτική παρέμβαση για τα εσωτερικά της Ελλάδας, ενώπιον μάλιστα του εκλεγμένου πρωθυπουργού της χώρας Γιώργου Παπανδρέου, προχώρησε ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν.

Από το αναλόγιο του Μεγάρου Μαξίμου, ο Στρος Καν είπε νέτα-σκέτα ότι το μέλλον της Ελλάδας ήταν και παραμένει σε κίνδυνο και ζήτησε ευρεία πολιτική συναίνεση, για να ξεπεραστεί η κρίση.


Σε βαρύτατη πολιτική παρέμβαση για τα εσωτερικά της Ελλάδας, ενώπιον μάλιστα του εκλεγμένου πρωθυπουργού της χώρας Γιώργου Παπανδρέου, προχώρησε ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν.

Από το αναλόγιο του Μεγάρου Μαξίμου, ο Στρος Καν είπε νέτα-σκέτα ότι το μέλλον της Ελλάδας ήταν και παραμένει σε κίνδυνο και ζήτησε ευρεία πολιτική συναίνεση, για να ξεπεραστεί η κρίση.

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με μια πράξη απείρου πολιτικού θράσους, και μάλιστα ενώπιον του Έλληνα πρωθυπουργού, με την παρέμβασή του επιβεβαίωσε όλους αυτούς που μιλούν για απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και ενεμφανίσθη ως γνήσιος αποικιοκράτης που απευθυνόταν σε αυτόχθονες δύσμοιρους ιθαγενείς.

Κάνοντας, μάλιστα, και χιούμορ στην έναρξη της ομιλίας του, ζήτησε συγγνώμη που δεν μπόρεσε να μιλήσει στα Ελληνικά, αλλά υποσχέθηκε την επόμενη φορά να το πράξει.

Προφανώς, ως ιδιοκτήτης της ελληνικής πολυκατοικίας πρέπει να μιλά Ελληνικά, σχολίασαν πολιτικοί παρατηρητές.

Ο Στρος Καν, καθ ‘όλη τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, δεν σταμάτησε να ζητεί θυσίες μεγατόνων από την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ως αντάλλαγμα αυτού, διαβεβαίωσε ότι το 2012 θα είναι η πρώτη χρονιά ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Εκφράζοντας, δε, τον εντυπωσιασμό του για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός, ο οποίος, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, «είναι αυτός που πλήττεται από τα αναγκαία μέτρα», ο Στρος Καν σημείωσε ότι πλέον το μεγάλο ζητούμενο για την Ελλάδα είναι η ανάπτυξη.

«Το βασικό πρόβλημα είναι η ανάπτυξη, γιατί χωρίς αυτήν δεν μπορεί να γίνει απολύτως τίποτε» κατά τον Ντομινίκ Στρος Καν.

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο οποίος κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στις διαρθρωτικές αλλαγές στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και να ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα, επεσήμανε ότι η χώρα έχει κάνει πολλά μεν, αλλά απομένουν ακόμη περισσότερα να γίνουν.

Ο επικεφαλής του διεθνούς οικονομικού οργανισμού εμφανίστηκε, όπως είναι ήδη γνωστό, θετικός στο ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου προς την τρόικα.

Ο Στρος Καν αναφέρθηκε και στο πρόβλημα του χρέους που αντιμετωπίζει το σύνολο της ευρωζώνης και σημείωσε εμφαντικά ότι η λύση σε αυτό το ζήτημα είναι μία. Η ανάπτυξη, που όμως είναι αργή και έρχεται με χαμηλούς ρυθμούς.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός μίλησε για διαδικασία έντασης στις διαρθρωτικές αλλαγές εντός του 20112 και τόνισε ότι για τη χώρα μας είναι θετικό ότι η προσπάθεια που καταβάλει αναγνωρίζεται πλέον από όλους.

Ανώνυμοι «χακτιβιστές» βοηθούν το WikiLeaks και επιτίθενται στους εχθρούς του

Οργάνωση χάκερ με την ονομασία Anonymous βοηθά το WikiLeaks να δημιουργήσει εφεδρικούς δικτυακούς τόπους, ενώ παράλληλα εξαπολύει κυβερνοεπιθέσεις εναντίον των εταιρειών που αρνούνται να συνεργαστούν με τον αμφιλεγόμενο δικτυακό τόπο.

Σύμφωνα με το Cnet, oι «χακτιβιστές» (συνδυασμός των λέξεων χάκερ και ακτιβιστές) επιτέθηκαν στο PayPal μετά την απόφασή του να εμποδίσει την κατάθεση δωρεών στο λογαριασμό του WikiLeaks.

Σύμφωνα με το BBC, οι Anonymous έβαλαν και άλλες εταιρείες στο στόχαστρο, ανάμεσά τους η ελβετική τράπεζα που πάγωσε τους λογαριασμούς του Τζούλιαν Άσαντζ, του ιδρυτή του WikiLeaks που συνελήφθη την Τρίτη στο Λονδίνο.

«Οι δικτυακοί τόποι που υποκύπτουν στις κυβερνητικές πιέσεις έχουν στοχοποιηθεί» δήλωσε στο BBC μέλος των Anonymous με το ψευδώνυμο Coldblood.

«Ως οργανισμός είχαμε πάντα ισχυρές θέσεις για τη λογοκρισία και την ελευθερία της έκφρασης στο Διαδίκτυο [...] Πιστεύουμε ότι το WikiLeaks [...] έχει γίνει πεδίο πολέμου ανάμεσα στο λαό και τις κυβερνήσεις» είπε.

Οι επιθέσεις των χακτιβιστών ακολουθούν την τακτική DoS, στην οποία εκατοντάδες ή και χιλιάδες υπολογιστές συνδέονται ταυτόχρονα στον διακομιστή-στόχο και τον θέτουν εκτός λειτουργίας προκαλώντας υπερφόρτωση.

Η σελίδα στο επίσημο ιστολόγιο του PayPal από την οποία ανακοινώθηκε το μπλοκάρισμα των λογαριασμών του WikiLeaks βρέθηκε offline για περίπου οκτώ ώρες τα ξημερώματα της Τρίτης. Δεν υπάρχουν αναφορές για άλλους δικτυακούς τόπους που τέθηκαν εκτός λειτουργίας από τις επιθέσεις.

Εκτός από το να επιτίθενται στους εχθρούς του WikiLeaks, οι Anonymous εργάζονται παράλληλα για τη δημιουργία εφεδρικών αντιγράφων ολόκληρου του δικτυακού τόπου του (mirror sites). Μέχρι στιγμής, ανέφερε ο χακτιβιστής Coldblood, έχουν δημιουργηθεί 507 τέτοια αντίγραφα.

Αυτό σημαίνει ότι το WikiLeaks πιθανότατα θα καταφέρει να παραμείνει online παρά τις επιθέσεις DoS που δέχεται και παρά την άρνηση των παρόχων διαδικτυακών υπηρεσιών να το φιλοξενήσουν.

Η Amazon έπαψε να φιλοξενεί το WikiLeaks κάνοντας λόγο για παραβίαση των όρων χρήσης, όπως συνέβη και με το PayPal. Τη συνεργασία του με το διαβόητο δικτυακό τόπο διέκοψε επίσης η αμερικανική εταιρεία καταχώρησης διαδικτυακών διευθύνσεων EveryDNS.net.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση WikiLeaks συνεχίζονται με καταιγιστικό ρυθμό. Ενώ όλο και περισσότερ διαβαθμισμένα έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, ο ιδρυτής του δικτυακού τόπου Τζούλιαν Άσαντζ προφυλακίστηκε στη Βρετανία κατηγορούμενος για βιασμό.

Newsroom ΔΟΛ

Προφυλακιστέος ο Άσαντζ με απόφαση βρετανικού δικαστηρίου


Προφυλακιστέος ο ιδρυτής του WikiLeaks, μετά την απόφαση βρετανικού δικαστηρίου να μην επιτρέψει την καταβολή χρηματικής εγγύησης. Ο 39χρονος Τζούλιαν Άσαντζ δήλωσε ενώπιον δικαστηρίου του Γουέστμινστερ ότι θα παλέψει για τη μη έκδοσή του στη Σουηδία. Νωρίτερα, συνελήφθη από τη βρετανική αστυνομία, κατ' εφαρμογή ευρωπαϊκού εντάλματος που έχει εκδοθεί στο πλαίσιο ερευνών της σουηδικής Δικαιοσύνης.

Ο Τζ.Άσαντζ θα παραμείνει προφυλακιστέος μέχρι τη δεύτερη ακροαματική διαδικασία, στις 14 Δεκεμβρίου.

Ερωτώμενος εάν καταλαβαίνει ότι θα μπορούσε να συμφωνήσει με την έκδοσή του στη Σουηδία, ο Άσαντζ δήλωσε ότι καταλαβαίνει, αλλά ότι δεν συμφωνεί.

Ο Τζούλιαν Άσαντζ παρουσιάστηκε οικειοθελώς κατόπιν συνεννόησης το πρωί της Τρίτης σε αστυνομικό τμήμα στο Λονδίνο και παραδόθηκε στη Σκότλαντ Γιαρντ.

Πλήθος δημοσιογράφων είχε κατακλύσει την είσοδο του δικαστηρίου στο κέντρο του Λονδίνου, δύο βήματα από το Κοινοβούλιο.

Ένας εκ των Βρετανών συνηγόρων του Άσαντζ, ο Μαρκ Στέφενς, δήλωσε κατά την άφιξή του στο δικαστήριο ότι ο εντολέας του «είναι καλά» και πως η ανάκρισή του από τη βρετανική αστυνομία ήταν «πολύ εγκάρδια».

Ο ίδιος τόνισε πως ο Τζούλιαν Άσαντζ προσήλθε οικειοθελώς και θα ασκήσει έφεση σε πιθανή απόφαση για την έκδοσή του.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο έκδοσης στη Σουηδία, ενώ το χειρότερο ενδεχόμενο για τον ίδιο είναι η έκδοση στις ΗΠΑ όπου αναμένεται να του ασκηθεί δίωξη σχετικά με τη διαρροή των διαβαθμισμένων διπλωματικών εγγράφων που έχουν προκαλέσει αναταραχή σε ηγέτες και κυβερνήσεις.

Ο εκπρόσωπος του ιδρυτή του WikiLeaks δήλωσε ότι η σύλληψη Άσαντζ αποτελεί επίθεση στην ελευθεροτυπία και δεν θα αποτρέψει το δικτυακό τόπο από τη δημοσιοποίηση νέου υλικού.

Ο Τζούλιαν Άσαντζ -ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες- κρυβόταν σε άγνωστη τοποθεσία στη Βρετανία από την περασμένη εβδομάδα, όταν άρχισε η δημοσιοποίηση διαβαθμισμένων διπλωματικών εγγράφων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks έχει γράψει στο Twitter ότι οι κατηγορίες εναντίον του «είναι αβάσιμες» και ότι το γεγονός ότι «βγαίνουν αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά ενοχλητικό».

Τη Δευτέρα οι Αρχές της Ελβετίας έκλεισαν τον λογαριασμό του Άσαντζ σε ελβετική τράπεζα.

Η διαδικασία έκδοσης μπορεί να διαρκέσει μήνες

Ο δικηγόρος του Άσαντζ έχει δηλώσει ότι θα ασκήσει έφεση σε ενδεχόμενη απόφαση έκδοσης του πελάτη του, ανησυχώντας για πιθανή έκδοση στις ΗΠΑ εάν παραδοθεί στη σουηδική αστυνομία, και επισημαίνοντας τις «εχθρικές δηλώσεις που προέρχονται από τις ΗΠΑ».

Οι ΗΠΑ απειλούν τον Τζούλιαν Άσαντζ με δίωξη σε απάντηση για τη σταδιακή δημοσίευση από το WikiLeaks 250.000 αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί μέχρι στιγμής αποδεκτή διατύπωση κατηγορητηρίου.

Η διαδικασία έκδοσης του Τζούλιαν Άσαντζ μπορεί να διαρκέσει πολλές εβδομάδες, έως και μήνες.

Εκπρόσωπος της βρετανικής υπηρεσίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος (SOCA) εξήγησε ότι ένας αλλοδαπός που προσάγεται ενώπιον βρετανικού δικαστηρίου με σκοπό την έκδοσή του, έχει τα ένδικα μέσα για να αντιταχθεί, προκαλώντας νέα ακρόαση των πλευρών.

Εάν μία απόφαση για έκδοση ληφθεί τελικά, ο ύποπτος έχει στη διάθεσή του επτά ημέρες για να ασκήσει έφεση. Οι διαδοχικές εφέσεις προκαλούν κάθε φορά την αναπομπή της υπόθεσης σε πιο υψηλόβαθμο δικαστικό όργανο, σε μία διαδικασία που είναι πιθανόν να διαρκέσει πολλούς μήνες.

Ο Άσαντζ φοβάται ένα «πολιτικό τέχνασμα» που θα τον κάνει να σιωπήσει και φοβάται πάνω απ' όλα μία έκδοση στις ΗΠΑ. Ωστόσο, η σουηδική δικαιοσύνη αρνείται ότι υποχώρησε στις αμερικανικές πιέσεις ώστε να συλλάβει τον ιδρυτή του WikiLeaks.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν βρει μέχρι σήμερα νομική βάση για τη δίωξή του.

Η σύλληψη του ιδρυτή της WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ αποτελεί «ένα καλό νέο» εκτίμησε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, κατά τη διάρκεια αιφνίδιας επίσκεψής του στο Αφγανιστάν.

«Θα συνεχίσουμε παρά τη σύλληψη»

Εν αναμονή των εξελίξεων, ο ιστότοπος WikiLeaks βρίσκεται απέναντι σε μία ολομέτωπη επίθεση που περιλαμβάνει κυβερνοεπιθέσεις, πάγωμα τραπεζικών καταθέσεων, άρνησης παροχής υπηρεσιών server.

Το WikiLeaks τόνισε πως θα συνεχίσει να δημοσιοποιεί τα απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής διπλωματίας παρά τη σύλληψη στο Λονδίνο του ιδρυτή της Τζούλιαν Άσαντζ.

«Οι σημερινές πράξεις κατά του αρχισυντάκτη μας Τζούλιαν Άσαντζ δεν πρόκειται να πλήξουν την εργασία μας: θα δημοσιεύσουμε ακόμη περισσότερα τηλεγραφήματα απόψε όπως κάνουμε κανονικά» τονίζεται σε ανακοινωθέν του ο ιστότοπος στον λογαριασμό του στο Twitter.

Σε δεύτερο μήνυμα, που ακολούθησε μετά τη 19ωρη διακοπή των επικοινωνιών του, το WikiLeaks κάλεσε σε μαζικές διαμαρτυρίες το απόγευμα της Τρίτης.

Την ίδια ώρα, η MasterCard International και η Visa διέκοψαν κάθε έμβασμα που προορίζεται για τη WikiLeaks.

Εκπρόσωπος της MasterCard δικαιολόγησε την απόφαση επικαλούμενος την παράνομη φύση της δραστηριότητας της WikiLeaks: «οι κανονισμοί της MasterCard απαγορεύουν στους πελάτες της να συμμετέχουν, να διευκολύνουν, έμμεσα, ή άμεσα, κάθε παράνομη δραστηριότητα» τόνισε ο εκπρόσωπος Κρις Μοντέιρο.

Ωστόσο, οι γερμανικές Αρχές διέψευσαν πως πρόκειται να κλείσουν ένα ίδρυμα που υποβοηθά τη WikiLeaks να συγκεντρώσει χρήματα.

Το ίδρυμα Wau Holland, που διαδραματίζει μεγάλο ρόλο στη χρηματοδότηση της WikiLeaks, έχει δεχθεί δύο προειδοποιήσεις για την μη έγκαιρη καταβολή οικονομικών στοιχείων στις αρχές.

Εκπρόσωπος της πόλης του Κάσελ δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο πως οι προειδοποιήσεις αποτελούν ένα απλό νομικό ζήτημα και δεν έχουν πολιτικές προεκτάσεις, ή κάποια σχέση με τη WikiLeaks.

Συνελήφθη ο Ασάντζ - Παραδόθηκε στη βρετανική Αστυνομία ο ιδρυτής του Wikileaks

Τη σύλληψη του ιδρυτή του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάντζ, επιβεβαίωσε η Σκότλαντ Γιαρντ.
Νωρίτερα, ο δικηγόρος του Ασάντζ είχε ανακοινώσει την πρόθεση του πελάτη του να παραδοθεί στις βρετανικές Αρχές. Εναντίον του Ασάντζ εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης μετά από αίτημα της Σουηδίας, που κατηγορεί τον δημιουργό του Wikileaks για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό.

Ο Ασάντζ, που εκτιμάται πως τις τελευταίες ημέρες διέμενε στη ΝΑ Αγγλία, αναμένεται να οδηγηθεί σε δικαστήριο που θα εξετάσει το αίτημα για έκδοσή του στη Σουηδία. Ο Ασάντζ αναμένεται να ζητήσει την απόρριψη του αιτήματος, καθώς -όπως λένε οι νομικοί του εκπρόσωποι- είναι πιθανό αντί της Σουηδίας να παραδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει ποινική έρευνα μετά τη δημοσιοποίηση από το Wikileaks διαβαθμισμένων τηλεγγραφημάτων από διάφορες πρεσβείες τους, καθώς και από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σημειώνεται πως ο λογαριασμός του wikileaks στο twitter έχει "σιγήσει" από το απόγευμα της Δευτέρας και μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες περί σύλληψης του Ασάντζ. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες εκτιμώντας πως οι διώξεις υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα.

Χθες, μια ελβετική τράπεζα στην οποία διατηρούσε καταθέσεις ο Ασάντζ έκλεισε το λογαριασμό με το επιχείρημα ότι ο δημιουργός του Wikileaks είχε δώσει πλαστά στοιχεία διεύθυνσης κατοικίας. Είχε προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα η απόφαση της Paypal να σταματήσει την υποστήριξη τoυ Wikileaks, στερώντας στην υπηρεσία έναν εύκολο τρόπο χρηματοδότησής της μέσω του διαδικτύου, καθώς και η απόφαση της Amazon να διακόψει τη φιλοξενία υλικού του Wikileaks στους servers της υπηρεσίας cloud computing που η ίδια διαθέτει.

Η ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιαρντ

Αστυνομικοί της Μητροπολιτικής Αστυνομίας συνέλαβαν σήμερα το πρωί τον ύποπτο για βιασμό Τζούλιαν Ασάντζ για λογαριασμό των σουηδικών αρχών.

Ο Τζούλιαν Ασάντζ, 39 ετών συνελήφθη βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνουν σήμερα στις 9.30 π.μ.

Κατηγορείται από τις σουηδικές αρχές για μία υπόθεση παράνομου εξαναγκασμού, δύο υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και μία υπόθεση βιασμού, οι οποίες όλες φέρονται ότι διεπράχθησαν τον Αύγουστο του 2010.

Ο Ασάντζ πρόκειται να παρουσιαστεί σήμερα στο δικαστήριο της πόλης του Γουεστμίνστερ.

ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ 7 ΔΙΣ


Γιατί να μην αρχίσει η αποκρατικοποίηση από το ΒΑΘΎ ΚΡΑΤΟΣ?. Να απολυθούν υπουργοί, Βουλευτές, Διοικητές κ.λ.π. και να αντικατασταθούν από καμιά 10 γιαπάκια των ΑΓΟΡΏΝ. Σκεφτήκατε το μέγεθος του οφέλους? Έτσι και αλλιώς τίποτε δε κάνουν. Υλοποιείται έτσι και βασική θέση του κινήματος "ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΫΝ ΟΙ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ"!

Αγώνα δρόµου για την είσπραξη 7 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις, κατά την τριετία 2011-13, αρχίζει τις επόµενες ηµέρες η κυβέρνηση στηρίζοντας τις ελπίδες της σε µεγάλο βαθµό στα ακίνητα του ∆ηµοσίου και κυρίως στο πρώην αεροδρόµιο του Ελληνικού. Οι...
βασικές κατευθύνσεις του προγράµµατος αναµένεται να συζητηθούν ίσως και εντός της εβδοµάδας σε – άτυπο – Υπουργικό Συµβούλιο, ενώ στα µέσα ∆εκεµβρίου θα συγκληθεί η ∆ιυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων για να λάβει τις πρώτες αποφάσεις υλοποίησής του.
Σηµειώνεται ότι, σύµφωνα µε τις εντολές που έδωσε η τρόικα κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα στα τέλη Νοεµβρίου, η κυβέρνηση έχει προθεσµία έως το τέλος του έτους για να ανακοινώσει το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ∆ηµοσίου. Το είδοςτης αξιοποίησης πουθα αποφασισθεί για το Ελληνικό και ειδικότερα ο βαθµός στον οποίο η έκτασή του θα παραχωρηθεί για επιχειρηµατική εκµετάλλευση θα καθορίσουν τα έσοδα για το Ελληνικό ∆ηµόσιο. Χαρακτηριστικά αναφέρεται το ποσό των 2-2,5 δισ. ευρώ για µια «ήπια», όπως λέγεται, εκµετάλλευση. Οπως είναι γνωστό, ενδιαφέρον καιµάλιστα έντονο είχε εκδηλώσει στα τέληΣεπτεµβρίουπροςτον Πρωθυπουργό για το Ελληνικό ο εµίρης του Κατάρ. Τα σχετικά σχέδια περιελάµβαναντη δηµιουργία µαρίνας, ξενοδοχείου κ.λπ. Σύµφωνα µε τις πληροφορίες, σύντοµα πρόκειται να προσληφθούν σύµβουλοι οιοποίοι θα δώσουν τα «φώτα» τους σχετικά µε το είδος τηςαξιοποίησης που πρέπει να γίνει και τα οφέλη του για το∆ηµόσιο ενώ πριν από κάθε απόφαση θα προηγηθούν µελέτες περιβάλλοντος κ.λπ. Σε κάθε περίπτωση, ο Πρωθυπουργός θα ανάψει το πράσινο φως, είτε για διεθνή διαγωνισµό είτε για διακρατική συµφωνία.

Εντός του ∆εκεµβρίου θα οριστούν εξάλλου οι σύµβουλοι οι οποίοι και θα προχωρήσουν σε καταγραφή τουσυνόλου των ακινήτων του ∆ηµοσίου έως τα τέλη Ιουλίου.

Αµεσης απόδοσης
Πιο άµεσης απόδοσης, ωστόσο, θα είναι µια σειρά από άλλες ιδιωτικοποιήσεις, όπως: Η ανανέωσητης σύµβασης του αεροδροµίου των Σπάτων, η οποία ενδεχοµένως θα συνοδεύεται και από πώληση ακόµη ενός πακέτου µετοχών του, όχι µέσω Χρηµατιστηρίου.

Η ιδιωτικοποίηση της ∆ΕΠΑ. Ορίστηκαν ήδη ωςσύµβουλοι οι τράπεζες UBS, Rothschild και Alpha Bank και θα ακολουθήσει η προκήρυξη διαγωνισµού στα µέσα του 2011.

Οι πωλήσεις αδειών τυχερών παιχνιδιών, η πώληση του 50% του Καζίνου της Πάρνηθας και η διαχείριση των λαχείων.

Αµεσα, αλλά όχι απαραιτήτως αποδοτικά είναι τα σχέδια που αφορούν:

Την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αµέσως µόλις ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωσητου ΟΣΕ,τον Απρίλιο.

Την παραχώρηση για αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδροµίων.

Η πώληση της ΛΑΡΚΟ. Για ΕΛΤΑ και ΑΤΕ
Στα σχέδια της κυβέρνησης περιλαµβάνεται, εξάλλου, η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ, µε τοποθέτηση στρατηγικού επενδυτή. Τέλος, σύµφωνα µε πληροφορίες, η κυβέρνηση διατηρεί ανοιχτό το ενδεχόµενο ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ αλλά αργότερα, αφού ολοκληρωθεί πρώτα η αναδιάρθρωσή της.
Θέλουν µόνο σίγουρα κέρδη
Οι δυσμενείς οικονοµικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, αλλά και η υψηλή – όπως την κρίνουν οι επενδυτές – φορολογία των µερισµάτων αποτελούν εµπόδια για την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, διαµηνύουν στελέχη της αγοράς στην κυβέρνηση.

Συγκεκριµένα, όπως επισηµαίνουν τα εν λόγω στελέχη, τα επενδυτικά κεφάλαια (private equity funds) που θα µπορούσαν να ενδιαφερθούν για την ελληνική αγορά θέλουν να µπορούν, ύστερα από 5 χρόνια, να πουλήσουν τις µετοχές τους, να πάρουν τα κέρδη τους και να φύγουν. Αλλά µε φορολογία 40% αυτό ειναι ασύµφορο, υποστηρίζουν.

Επιπλέον εµπόδιο αποτελεί, σύµφωνα µε τα ίδια στελέχη, ο περιορισµός των πιστώσεων από τις ελληνικές τράπεζες, αφού οι περισσότεροι επενδυτές καταφεύγουν και σε δανεισµό για την εξασφάλιση των απαιτούµενων κεφαλαίων.

Αλλά και η χαµηλή αποτίµηση των εισηγµένων στο Χρηµατιστήριο εταιρειών δεν διευκολύνει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίησή τους, αφού αυτή θα ισοδυναµούσε µε ξεπούληµα, αναγνωρίζουν οι ίδιοι.

Αρµόδια κυβερνητικά στελέχη παρατηρούν, ωστόσο, ότι παρά τα δεδοµένα αυτά τα ακίνητα «φιλέτα» αποτελούν ένα σίγουρο χαρτί στο παιχνίδι των ιδιωτικοποιήσεων, αφού το ενδιαφέρον γι’ αυτά από τους µεγάλους παίκτες παραµένει αµείωτο. Εξ ου και το αεροδρόµιο του Ελληνικού αναµένεται να πρωταγωνιστήσει στο πρόγραµµα.
ΣΤΙΣ 10:23

WIKILWAKS : ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ 1.385 ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Περί τα 1.385 τηλεγραφήµατα από την αµερικανική πρεσβεία στην Αθήνα και το προξενείο της Θεσσαλονίκης έχουν διαρρεύσει στο Wikileaks και εντός των ημερών αναµένεται να δηµοσιευθούν. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα...
«Tα Νέα», το χρονικό διάστηµα που καλύπτουν εκτείνεται ανάµεσα στον Ιούλιο του 1985 και τον Φεβρουάριο του 2010, ωστόσο τα περισσότερα συντάχθηκαν από τον Ιανουάριο του 2005 και µετά.

Ειδικότερα, κατά το δεύτερο ήµισυ της δεκαετίας του 1980 υπάρχουν µόλις τρία τηλεγραφήµατα -όλα τους αφορούν ζητήµατα τροµοκρατίας- ενώ άλλα τόσα εντοπίζονται καθ' όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, και πάλι µε το ίδιο θέµα.

Σύµφωνα µε τους κωδικούς που φέρουν στις επικεφαλίδες τους, στα περισσότερα από τα διπλωµατικά μηνύµατα της αµερικανικής πρεσβείας και του προξενείου που έχουν διαρρεύσει γίνονται αναφορές σε θέµατα:
- εξωτερικής πολιτικής

- εσωτερικών κυβερνητικών υποθέσεων

- ανθρωπίνων δικαιωµάτων και οικονοµίας.

Υπάρχουν, επίσης, 49 τηλεγραφήματα με αναφορές σε στρατιωτικές πυρηνικές εφαρμογές και σε θέματα τρομοκρατίας, ενώ υπάρχει ένα μόνο τηλεγράφημα που φέρει όνομα στην κωδικοποίησή του.

Πρόκειται για το τηλεγράφημα με την ένδειξη BAKOYANNIS που συντάχθηκε στην αµερικανική πρεσβεία Αθηνών στις 14 Φεβρουαρίου 2006, µία ηµέρα µετά τη µετάβαση της τότε υπουργού Εξωτερικών µαζί µε τον τέως πρωθυπουργό στο Βερολίνο, όπου πραγµατοποιήθηκε δείπνο εργασίας µε τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Το ανέκδοτο της ημέρας από το φίλο Γιώργο Μιτακίδη

Ένας νέος τελειώνει το Λύκειο και δεν έχει καθόλου όρεξη για Πανεπιστήμιο.
Ο πατέρας του νέου, πλούσιος πολιτικός με μεγάλη δύναμη στην κυβέρνηση, απειλεί τον γιο του:
Δεν θέλεις να σπουδάσεις ρε τεμπελόσκυλο; Λοιπόν εγώ δεν συντηρώ κοπρίτες, γι' αυτό και θα δουλέψεις, κατάλαβες;..
Έχοντας την ισχυρή οικονομική και πολιτική θέση  ο πατέρας κινεί τα νήματα για να βρει μία θέση στον γιο του.
Παίρνει στο τηλέφωνο τον Παπακωνσταντίνου (Υπουργό Οικονομίας):
 -Γιώργο, θυμάσαι τον γιο μου;
Λοιπόν, τέλειωσε το λύκειο και ο τεμπέλης δεν θέλει να σπουδάσει.
Θα μπορούσες να του βρεις μια θέση να αρχίσει να δουλεύει, μήπως εν τω μεταξύ βρει το δρόμο του και αποφασίσει να σπουδάσει;
Το θέμα είναι να βρεθεί κάτι που θα τον κάνει να δουλέψει σκληρά, να μήν κάθεται  και τα ξύνει. κατάλαβες;
Μερικές μέρες αργότερα ο Παπακωσταντίνου λέει:
 -Ετοιμη η δουλειά για τον γιο σου.
Δεξί χέρι του Προέδρου της Δημοκρατίας και 20.000 ευρώ το μήνα, τέλεια έτσι;
-Τι λε ρε Παπακωνσταντίνου, αυτό είναι υπερβολικό.
Πρέπει να τον αρχίσουμε πιο χαμηλά,  με τέτοια τρελλά λεφτά αυτός ο τεμπέλης θα γίνει χειρότερος.
Περνάει λίγη ώρα. Τηλέφωνο ο Παπακωνσταντίνου:
 -Φίλε του βρήκα κάτι πιο σεμνό. Ιδιαίτερος Γραμματέας Υπουργού.
Ο μισθός είναι πιο σεμνός, μόνο 10.000 ευρώ το μήνα.
-Οοοοοχι ρε Παπακωνσταντίνου.
Μόλις που έβγαλε το Λύκειο.
Δεν θέλω η ζωή του να είναι τόσο εύκολη με την πρώτη ευκαιρία.
Θέλω να αισθανθεί την ανάγκη να σπουδάσει, κατάλαβες;
 Την επόμενη μέρα:
 -Φίλε, του βρήκα δουλειά ως Διευθυντής του Τμήματος Προμηθειών στο Υπουργείο Οικονομικών και ο μισθός θα είναι μόνο 6,000 το μήνα.
-Μα ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ρε Γιώργο, βρες μου κάτι πιο σεμνό, κάτι στα 600 με 700 ευρώ το μήνα.
-Μα  τι λές τώρα, αυτό είναι αδύνατο.
-Γιατί;;;;;;;
-Γιατί αυτές οι θέσεις δίνονται μόνο με διαγωνισμό και χρειάζεται να έχει Βιογραφικό κάποιου επιπέδου, με τέλειες γνώσεις Αγγλικών, Πανεπιστημιακό δίπλωμα, τουλάχιστον ένα Masters ή PHD στο εξωτερικό, θέληση να δουλεύει υπερωρίες άνευ αποδοχών, και φυσικά προϋπηρεσία.
Φίλε μου αυτές οι θέσεις των 600 ευρώ δεν βρίσκονται εύκολα.

Υ.Γ.
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ 


Θύαμος. Η νεολαία μας δίνει ζωή στο χωριό

Μία γρήγορη ματιά:
http://www.thyamos.gr/

Το site μου έστειλε ο Σεραφείμ
http://www.facebook.com/profile.php?id=814514375

Η Νατάσα
http://www.facebook.com/profile.php?id=1452133641&ref=ts
Μαζί με τα άλλα παιδιά,  που είτε ζουν στην επαρχία είτε στην Αθήνα  επιχειρούν να αναδείξουν τις ομορφιές του χωριού μας και των κατοίκων του, παράλληλα με την σύσφιξη και διεύρυνση των μεταξύ των σχέσεων.  Σειρά μαζικών εκδηλώσεων, δείχνει ότι η προσπάθεια των παιδιών αρχίζει να φέρνει αποτελέσματα. Είμαστε περήφανοι,  και στεκόμαστε δίπλα τους στην προσπάθειά   αυτή των παιδιών μας

Απο το site....
Μην περιμένετε να συναντήσετε αξιοθέατα ή πολλούς ανθρώπους αν έρθετε εδώ το χειμώνα ,όμως αυτές οι πολιτείες έχουν το δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα.Κάποιες όμορφες εκκλησίες και μέρη μέσα στα πλατάνια υπάρχουν για να θαυμάσετε και καποια βρύση με πεντακάθαρο νερό θα βρεθεί για να σας ξεδιψάσει!!

Ο Θύαμος κατοικήθηκε για πρώτη φορά το 1976.Οι πρώτοι κάτοικοι προέρχονταν απο τα γύρω χωριά-συνοικισμούς(Πατιόπουλο,Φράγκου,Δρομίστα,Κάμινα,Ρουπακιά,Τάρλα,Αγρίδι).Σύμφωνα με την απογραφή του 2001, το χωριό αποτελείται απο 424 κατοίκους,περισσότεροι εκ των οποίων είναι μεγαλύτερης ηλικίας.Λόγω του οτι κατοικείται μόλις 35 χρόνια,δεν έχει πλούσια ιστορία.Η ομορφιά του χωριού όμως αποζημιώνει τους κατοίκους και τους επισκέπτες με τον καλύτερο τρόπο.Ο Θύαμος περιτριγυρίζεται απο βουνά της οροσειράς της Πίνδου και του Μακρυνόρους και σε συνδυασμό με τα ποτάμια που το διασχίζουν και τις κοιλάδες δημιουγείται το ανάγλυφο της περιοχής.Δένδρα και πλατάνια δημιουργούν ενα πράσινο τείχος γύρω απο το χωριό.Το πιο γνωστό ποτάμι είναι ο Ίναχος.

Το χωριό έχει σχέδιο πόλεως, κεντρικό δρόμο με παράλληλους και κάθετους δρόμους προς αυτόν. Κατα την είσοδο συναντάς τα γήπεδα του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ.Στη συνέχεια, βρίσκεται το δημοτικό σχολείο και πιο πάνω η κεντρική εκκλησία,οι Αγιοι Ανάργυροι.Είναι οι πολυούχοι του χωριού,γιορτάζουν την 1η Ιουλίου και προς τιμήν τους γίνεται ενα μεγάλο πανηγύρι.

Κατά μήκος του κεντρικού δρόμου βρισκέται το συγκρότημα με τα καφενεία,τις ταβέρνες,την αγορά,το γραφείο του συλλόγου Θυαμιωτών και το ιατρείο.Επόμενο τετράγωνο και βρίσκουμε την παιδική χαρά και την κεντρική πλατείαΗ παλιά καλή βρύση,με το καθαρό νερό χαρακτηρίζει την πλειονότητα των ορεινών χωριών της χώρας μας.Το δικό μας δεν αποτελεί εξαίρεση. Υπάρχει μία στο πάνω μέρος της πλατείας .Συνεχίζοντας το οδοιπορικό κανείς μπορεί να επισκεφθεί τα ερημωμένα χωριά Δρομίστα και Ρουπακιά καθώς και το μοναστήρι της Παναγίας στα Ρέθα .Ο Θύαμος είναι ένα απο τα πιο όμορφα χωριά της περιοχής , με πολύ καλές υποδομές για τουριστική αξιοποίηση.