Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Νεκρός μετανάστης καθαριστής τζαμιών σε κτίριο του υπ. Εργασίας

 Aπο την Ελευθεροτυπία

Τραγικό θάνατο βρήκε μετανάστης που καθάριζε τα τζάμια σε κτίριο της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας, όταν έπεσε από τον 3ο όροφο και έχασε τη ζωή του. Για ελλιπή μέτρα ασφαλείας από τη μεριά της εταιρείας που είχε αναλάβει το έργο του καθαρισμού κάνει λόγο η ανακοίνωση του υπουργείου ενώ προσθέτει ότι υπήρχαν παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας καθώς ο μετανάστης είχε δηλωθεί «υπεργολάβος» για να μην πληρώνεται σαν μισθωτός.

Πρόκειται για τον 44χρονο Αιγύπτιο Emad Aziz, και το περιστατικό συνέβη την Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου περί τις 4.00μ.μ.. Σύμφωνα με το υπουργείο υπήρχαν ελλιπή μέτρα ασφαλείας και παραβάσεις της νομοθεσίας σε θέματα Ασφάλειας και Υγείας της Εργασίας, για την εργασία σε ύψος.

Επίσης τονίζουν ότι ο άτυχος εργάτης είχε δηλωθεί ως υπεργολάβος και είχε σχέση εργασίας με μπλοκάκι αντί για μισθωτή εργασία.

Επιπροσθέτως οι έλεγχοι της εταιρείας από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας έδειξαν και άλλες παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Όπως αναφέρεται μόλις η εταιρεία υποβάλλει τις έγγραφες εξηγήσεις, για τις οποίες έχει πάρει προθεσμία, θα ξεκινήσει η διαδικασία επιβολής κυρώσεων και από πλευράς Κοινωνικής Επιθεώρησης.
Αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων

Την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και συνδικαλιστικών οργανώσεων προκάλεσε ο θάνατος του μετανάστη εργαζόμενου και η ολιγωρία του υπουργείου ως προς την ανακοίνωση του περιστατικού.

"Είναι απαράδεκτο και κυριολεκτικά απίστευτο στο ίδιο το υπουργείο Εργασίας να διενεργείται δολοφονικό δουλεμπόριο με θύμα αυτή τη φορά μετανάστη εργάτη που σκοτώθηκε καθαρίζοντας μέσω παράνομης εργολαβίας τα τζάμια κτιρίου του στην οδό Κοραή 4. Είναι χίλιες φορές πιο εξωφρενικό και απαράδεκτο το υπουργείο Εργασίας να αποκρύπτει επί 9 ολόκληρες μέρες θανατηφόρο ατύχημα που έγινε σε δικούς του χώρους." τόνισε σε ανακοίνωσή του το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του κόμματος, Δημ. Στρατούλης.

Ο ίδιος τονίζει ότι "ο ΣΥΝ θεωρεί το θανατηφόρο ατύχημα στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας δολοφονία που έγινε με κυβερνητικές πλάτες και ζητάει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να καταλογιστούν οι πολιτικές, ποινικές και αστικές ευθύνες σε όσους τις έχουν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται".

Ερώτηση προς την υπουργό Εργασίας για το δυστύχημα κατέθεσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός. Οι βουλευτές ζητούν από την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη να απαντήσει αν:

* ►"Η απασχόληση του συγκεκριμένου εργαζόμενου προεβλέπετο από το περιεχόμενο της σύμβασης και το πρόγραμμα εργασίας της επιχείρησης και με ποιά μορφή εργασιακής σχέσης απησχολείτο ο εργαζόμενος στην επιχείρηση;
* ►Έχει γίνει έλεγχος από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας, τη διακρίβωση των αιτιών που προκάλεσαν το συγκεκριμένο ατύχημα και ποιό το σχετικό πόρισμα του ελέγχου;
* ►Ποια συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να λάβει η πολιτεία για την στήριξη της οικογένειας του άτυχου εργαζόμενου;".

"Είναι ενδεικτικό ότι η ίδια η κυβέρνηση καταστρατηγεί τα πάντα, δίνει «γη και ύδωρ» στο μεγάλο κεφάλαιο αλλά και σε εργολάβους που δεν τηρούν ωράρια, συμβάσεις, μέτρα ασφάλειας. Στο βωμό των κερδών της πλουτοκρατίας και της ανταγωνιστικότητας η ανθρώπινη ζωή δεν αξίζει γι’ αυτούς τίποτα, Τα τέσσερα μικρά παιδιά του άτυχου εργάτη που έμειναν ορφανά τους αφήνουν αδιάφορους. Ο μετανάστης και όλοι οι εργάτες είναι για την πλουτοκρατία φτηνό αναλώσιμο υλικό." ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

"Για προκλητική στάση της ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου Εργασίας, με την μη έκδοση έστω και μιας τυπικής ανακοίνωσης δέκα μέρες μετά το συμβάν", έκανε λόγο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη. "Κανείς δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί πίσω από μη σοβαρές και υποκριτικές δικαιολογίες. Σοβαρά πιστεύει η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, ότι μπορεί αξιόπιστα να μιλά για τήρηση των νόμων που προστατεύουν θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, όταν αποτυγχάνει να ελέγξει τι συμβαίνει ακόμα και στα ίδια του τα κτίρια; Επιτέλους οι αρμόδιοι, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους", ανέφερε.

14.000 στρατηγοί...

14.000 στρατηγούς πληρώνουμε σήμερα ως φορολογούμενοι έλληνες πολίτες. Κάτι που κάνει τους Αμερικανούς να γελάνε και να λένε καλαμπούρια για τη χώρα μας. Βέβαια αυτές οι ορδές στρατηγών δεν είναι εν ενεργεία αλλά οι περισσότεροι είναι συνταξιούχοι.
Ωραίος ο στρατός: είσαι συνταξιούχος αλλά παίρνεις και βαθμό διότι έτσι έπραξε η κυβέρνηση του 2000- 2002. Ξετίναξαν το μετοχικό ταμείο στον αέρα τη στιγμή που μόνο το 30% έχουν συνεισφέρει με όσα απολαμβάνουν σήμερα. Άσε και το εφάπαξ, εκεί να δείς νούμερα.
Σε λίγο θα έχουμε περισσότερους αξιωματικούς από ότι φαντάρους! Η...
σημερινή κυβέρνηση τραβάει τα μαλλιά της με το παράλογο και προσπαθεί να βάλλει και εδώ μια τάξη!! Παπανδρέου μη κολλάς σε τίποτα διότι σε αυτά τα ζητήματα ο λαός σε στηρίζει!

Ιράν: Εκτέλεσαν τον γνωστότερο πολιτικό κρατούμενο της χώρας



Από www.zougla.gr

Η εισαγγελία της Τεχεράνης ανακοίνωσε σήμερα την εκτέλεση διά απαγχονισμού του Αλί Σαρέμι, ενός μέλους των Μουτζαχεντίν του λαού, της κύριας οργάνωσης της ένοπλης ιρανικής αντιπολίτευσης.

Ο Σαρέμι είχε συλληφθεί το 2007 και καταδικαστεί σε θάνατο για «συμμετοχή σε αντεπαναστατικές συγκεντρώσεις υπέρ των "μοναφεγίν" (υποκριτών - όρος που χρησιμοποιείται από τις Αρχές για τους Μουτζαχεντίν του λαού) και την αποστολή πληροφοριών σε αυτή την οργάνωση» σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Η ανακοίνωση της εισαγγελίας αναφέρει ότι ο Σαρέμι συνελήφθη επανειλημμένως τα τελευταία 30 χρόνια και καταδικάστηκε αρκετές φορές σε φυλάκιση.

Η αρχική αντίδραση από την επικεφαλής του μεγαλύτερου εξόριστου ιρανικού κινήματος της αντιπολίτευσης κατήγγειλε σήμερα ως «απεχθή ενέργεια» την εκτέλεση στην Τεχεράνη του Σαρέμι που θεωρείται από τους Μουτζαχεντίν του λαού, ο «γνωστότερος από τους πολιτικούς κρατούμενους» του Ιράν.

«Αυτό το φριχτό έγκλημα θα ενισχύσει περισσότερο, αντίθετα με αυτό που επιθυμεί το καθεστώς, τη βούληση της ιρανικής νεολαίας και των μελών της αντίστασης για την ανατροπή του καθεστώτος των μουλάδων και θα αποκαταστήσει την ελευθερία και τη λαϊκή κυριαρχία» αναφέρει η εκπρόσωπος σε επίσημη ανακοίνωσή της από το Παρίσι.

Ο 63χρονος Σαρέμι, «ήρωας της αντίστασης» όπως χαρακτηρίζεται από την οργάνωση και «υποστηρικτής των Μουτζαχεντίν του λαού του Ιράν», πέρασε «24 χρόνια της ζωής του στα μπουντρούμια του σάχη και του καθεστώτος των μουλάδων», αναφέρει το εθνικό Συμβούλιο της ιρανικής αντίστασης (CNRI), στο οποίο οι Μουτζαχεντίν του λαού είναι η κύρια δύναμη.

Μετά την εκτέλεση του Σαρέμι, «η κόρη του, η σύζυγός του και η αδελφή του συνελήφθησαν σήμερα το πρωί έξω από τη φυλακή Εβίν» προσθέτει επίσης η εκπρόσωπος στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της εκτέλεσης του Σαρέμι έγινε παράλληλα με αυτήν ενός άλλου Ιρανού, του Αλί Ακμπάρ Σιαντάτ, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος για κατασκοπεία υπέρ των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών (Μοσάντ). Μάλιστα, οι απαγχονισμοί αυτοί αυξάνουν σε τουλάχιστον 171 τον αριθμό των εκτελέσεων στο Ιράν από τις αρχές του 2010, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε δημοσιεύματα των τοπικών εφημερίδων.

Ντροπή!!!!!!!!!!!!!!!!! ΝΙΓΗΡΙΑ:ΣΤΟΥΣ 86 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

Από fimotro.blogspot.com
Συνολικά 86 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις βομβιστικές επιθέσεις και τις συγκρούσεις την Παραμονή των Χριστουγέννων ανάμεσα σε μουσουλμάνους και χριστιανούς στην κεντρική Νιγηρία, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.
Η αστυνομία διευκρίνισε πως 35 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους μόνο από τις βομβιστικές επιθέσεις...
, αλλά οι τραυματίες ξεπερνούν τους εκατό και για το λόγο αυτό ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.
«Έχουμε περισυλλέξει 80 πτώματα μέχρι τώρα από την πόλη Τζος», τόνισε ο Ντανιέλ Γκάμπο αξιωματούχος της υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Νιγηρίας.
Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης πως στο Τζος συνελήφθησαν δύο ύποπτοι που στην κατοχή τους βρέθηκαν ποσότητα δυναμίτη και επικίνδυνα όπλα.
Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους επίσης την Παρασκευή στη βόρεια Νιγηρία, σε επιθέσεις και εμπρησμούς εκκλησιών που αποδίδονται σε ισλαμιστές.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: 'ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ'......"μάθαν πως πηδιόμαστε πλακώσαν και οι Σλοβάκοι

Εκτός της ευρωζώνης θα πρέπει να είναι η Ελλάδα και η Πορτογαλία γιατί οι οικονομίες τους «δεν είναι αρκετά προετοιμασμένες για να χρησιμοποιούν το κοινό νόμισμα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας Ιβάν Μίκλος σε δηλώσεις του σε εφημερίδα της Τσεχίας. Πάντως, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ-Μανουέλ Μπαρόζο, ζητά να μπει τέλος στη κακοφωνία των πολιτικών που απειλεί το ευρώ...

Όπως δήλωσε ο κ.Μίκλος στην εφημερίδα Hospodarske Noviny της Πράγας «μακροπρόθεσμα θα ήταν καλύτερα αν η Ελλάδα και η Πορτογαλία δεν μοιράζονταν το ευρώ».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «οι οικονομίες των δύο συγκεκριμένων κρατών και ορισμένων ακόμη νοτιοευρωπαϊκών κρατών-μελών της ευρωζώνης δεν είναι αρκετά προετοιμασμένες για να χρησιμοποιούν το κοινό νόμισμα».

Ο υπουργός της Σλοβακίας εκτιμά επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει καταγράψει επαρκή πρόοδο στον σχηματισμό των κανόνων για την αποτροπή νέων δημοσιονομικών κρίσεων.

Την ίδια στιγμή, ο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο μιλώντας στην εφημερίδα De Morgen του Βελγίου καταφέρθηκε κατά της «κακοφωνίας των μηνυμάτων» που απειλεί να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης την κρίση χρέους.

«Είναι πρόβλημα το γεγονός ότι ακούμε τόσο πολλές απόψεις κατά τη διάρκεια της κρίσης» και απηύθυνε έκκληση στους πολιτικούς ηγέτες να είναι πιο σιωπηλοί γιατί «οι χρηματαγορές ακούν»

ΚΡΟΑΤΙΑ: ΚΑΤΕΣΧΕΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. κάντε με κροάτη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Έργα τέχνης κατάσχεσε η αστυνομία της Κροατίας από την κατοικία του πρώην πρωθυπουργού της Κροατίας Ίβο Σαναντέρ, που συνελήφθη πρόσφατα στην Αυστρία στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά.Η έρευνα έγινε κατόπιν αιτήματος του Εθνικού Γραφείου καταπολέμησης της διαφθοράς και τα έργα τέχνης θα κρατηθούν προσωρινά, ως εγγύηση, ώστε το κράτος να μπορεί να αποζημιωθεί σε περίπτωση που δικαστεί και κριθεί ένοχος ο Σαναντέρ...
Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ο πρώην επικεφαλής της κροατικής κυβέρνησης έχει μια συλλογή έργων τέχνης που αποτελείται από εκατό έργα ζωγραφικής και γλυπτικής των οποίων η πραγματική αξία υπερβαίνει κατά πολύ την αξία τους που δηλώθηκε επισήμως, ότι ανέρχεται σε περίπου 200.000 ευρώ.Τα περιουσιακά στοιχεία στην Κροατία του Σαναντέρ και της οικογένειάς του μπλοκαρίστηκαν στα μέσα Δεκεμβρίου, κατόπιν αιτήσεως της εισαγγελίας.Ο Σαναντέρ, που συνελήφθη στην Αυστρία στις αρχές Δεκεμβρίου, έχει τεθεί υπό κράτηση εν αναμονή της έκδοσης του, και η κράτηση του παρατάθηκε κατά ένα μήνα. Ο Σαναντέρ αρνήθηκε την απλουστευμένη διαδικασία έκδοσης, που θα επέτρεπε στην Αυστρία να τον παραδώσει σε μερικές εβδομάδες στις κροατικές αρχές.Η κροατική δικαιοσύνη τον κατηγορεί για δημιουργία "ένωσης για τη διάπραξη αξιόποινης πράξης" και "κατάχρηση εξουσίας".Ο τοπικός τύπος έχει τακτικά αναφερθεί τους τελευταίους μήνες στην πιθανολογούμενη εμπλοκή του κ. Σαναντέρ σε σημαντικές υποθέσεις διαφθοράς που αποτιμώνται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.Ο πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας θεωρείται επίσης ύποπτος από την αυστριακή δικαιοσύνη για ξέπλυμα χρήματος, και αν ασκηθούν διώξεις, αυτό θα μπορούσε ακόμη να καθυστερήσει την έκδοσή του.