Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Αντιμέτωπος με το θάνατο λόγω των 86 συζύγων του!(Η είδηση είναι από το 2008. δεν έμαθα τι απόγινε! )

 
Ή θα πάρει διαζύγιο από τις 82 (σε σύνολο 86) συζύγους του ή διαφορετικά θα θανατωθεί: αυτό είναι το δίλημμα που έθεσαν οι ισλαμικές αρχές της Νιγηρίας στον 84χρονο Μοχάμεντ Μπέλο Αμπουμπακάρ, πατέρα 170 παιδιών…

Ο Αμπουμπακάρ, πρώην δάσκαλος και ιεροκήρυκας, ζει στη Νιγηρία με τις συζύγους και τα παιδιά του και όπως λέει «μπορεί να βγάζει πέρα μόνο με τη βοήθεια του Θεού». «Ένας άνδρας με 10 συζύγους θα κατέρρεε και θα πέθαινε, αλλά η δική μου δύναμη πηγάζει από τον Αλλάχ» δήλωσε ο 84χρονος Νιγηριανός.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι σύζυγοί του τον ξεχώρισαν και τον επέλεξαν λόγω της φήμης του ως θεραπευτής. «Δεν τις βρήκα εγώ. Αυτές ήρθαν σε εμένα. Εγώ απλά σκέφτηκα ότι μου τις έστειλε ο θεός και έτσι τις παντρεύτηκα» δηλώνει.

Ο τρόπος ζωής του, ωστόσο, φαίνεται ότι έρχεται σε αντίθεση με τον Ιερό Νόμο του Ισλάμ (σ.σ.: Σαρία) που τέθηκε και πάλι σε ισχύ στη βορειοδυτική Νιγηρία το 2000, και σύμφωνα με τον οποίο δεν επιτρέπεται σε έναν άνδρα να έχει περισσότερες από τέσσερις συζύγους.

Ο Αμπουμπακάρ, από την πλευρά του, δεν αναγνωρίζει την συγκεκριμένα απαγόρευση, λέγοντας ότι το Κοράνι δεν θέτει περιορισμούς και δεν προβλέπει τιμωρία στις περιπτώσεις που κάποιος έχει παντρευτεί περισσότερες από τέσσερις γυναίκες. «Το Κοράνι δεν αναγράφει κάπου ότι υπάρχει όριο στον αριθμό των συζύγων και είναι στην κρίση και την οικονομική και ψυχική δύναμη του καθενός να επιλέξει» λέει. Ο ίδιος, ωστόσο, σπεύδει να συμβουλέψει καλού-κακού τους συμπατριώτες του να μην ακολουθήσουν το παράδειγμά του με τις 86 συζύγους.

Ο Αμπουμπακάρ και οι σύζυγοί του δεν εργάζονται, επομένως δεν φαίνεται να έχει τους πόρους που χρειάζεται για να συντηρήσει μια τόσο μεγάλη οικογένεια. Ο ίδιος αρνείται να αποκαλύψει από πού βγάζει τα χρήματα για να καλύψει τα υπέρογκα έξοδα της τεράστιας οικογένειάς του. Χαρακτηριστικά, για κάθε γεύμα, μαγειρεύουν τρεις 12κιλες σακούλες ρύζι που αντιστοιχούν σε 610 ευρώ την ημέρα.

Όπως λένε οι σύζυγοί του, ο Αμπουμπακάρ βάζει κάποιες φορές τα παιδιά του να ζητιανεύουν για 200 νάιρα (1 ευρώ). Ο ίδιος απαγορεύει στις συζύγους ή τους ασθενείς του να πάρουν φάρμακα. Μια από αυτές δήλωσε ότι δύο από τα παιδιά της πέθαναν. «Ήταν άρρωστα και εναποθέσαμε τις ελπίδες μας στο θεό, αλλά ο θεός έκρινε ότι είχε έρθει η ώρα τους».

Μέχρι σήμερα, πολλοί άνδρες έχουν καταδικαστεί σε θάνατο από τη Σαρία για μοιχεία, ωστόσο καμία ποινή δεν έχει εφαρμοστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου