Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ανύπαρκτοι παπαγάλοι και βόες πωλούνταν στο ελληνικό Διαδίκτυο

PROSOXH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Ένας χρήστης του Διαδικτύου που πλήρωσε 5.500 ευρώ για έναν «παπαγάλο που μιλάει», περίμενε μάταια στο τελωνείο για να τον παραλάβει, κρατώντας μάλιστα ένα έτοιμο κλουβί. Είχε πέσει θύμα σπείρας κυβερνοαπατεώνων, την οποία τελικά εξάρθρωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η απάτη συνεχιζόταν από το 2006 και τα τρία μέλη της σπείρας είχαν συνολικά έσοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι απατεώνες -ένας Έλληνας, η Βουλγάρα σύζυγός του και μια Αλβανίδα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- δημοσίευαν διαδικτυακές αγγελίες για παπαγάλους που μιλάνε, βόες, κροταλίες και άλλα εξωτικά ζώα. Οι τιμές ξεκινούσαν από τα 1.000 ευρώ, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Περίπου 45 αγγελίες βρίσκονταν κάθε μέρα δημοσιευμένες σε διάφορους δικτυακούς τόπους, ξεγελώντας Έλληνες αλλά και αλλοδαπούς υποψήφιους πελάτες.

Για να παίρνει τα χρήματα, το κύκλωμα είχε δημιουργήσει τραπεζικούς λογαριασμούς με ψευδή στοιχεία διεύθυνσης. Σε συνεργασία με τις τράπεζες, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε ένα από τα μέλη της σπείρας την ώρα που πραγματοποιούσε συναλλαγή σε τραπεζικό κατάστημα.

Η αστυνομία συνέλαβε τη γυναίκα, 31 ετών, και αναζητά τώρα τους δύο συνεργούς της, 40 και 29 ετών.

Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρξε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου