Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ Ο ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΓΑΛΛΙΑΣ


Αεροπλάνα θα αγοράσουμε? τρένα? θα σας γελάσω. Πάντως για μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα απο τη Γαλλία δε το βλέπω!!!!


Mε ταχείς ρυθμούς και σχεδόν φανερά πλέον, προχωρεί η ελληνογαλλική προσέγγιση για στρατηγική συνεργασία στους τομείς της Ενέργειας και των Υποδομών...


Ο υπουργός Επικρατείας, κ. Χ. Παμπούκης βρίσκεται σήμερα Πέμπτη στο Παρίσι, όπου εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κ. Παπούλια θα απονείμει στον γενικό γραμματέα της Γαλλικής Προεδρίας της Δημοκρατίας, κ. Κλοντ Γκεάν, το παράσημο του Ανωτέρου Ταξιάρχη της Τιμής.

Η υψηλόβαθμη εκπροσώπηση δεν είναι τυχαία, ούτε απλώς συμβολική. Οπως έχουν σημειώσει σε κατ' ιδίαν συζητήσεις διπλωμάτες της ελληνικής πλευράς, η απονομή θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει από τον πρέσβευτή της Ελλάδας στο Παρίσι, κ. Κ. Χαλαστάνη.

Παρά ταύτα όμως και βάσει σχεδιασμού επελέγη να ταξιδέψει στο Παρίσι ο κ. Παμπούκης, ο οποίος έχει και την αρμοδιότητα για τον τομέα των διεθνών επενδύσεων, πεδίο στο οποίο έχει συνεργαστεί τους τελευταίους μήνες με τον κ. Γκεάν.

Σημειώνεται ότι προ μηνός περίπου, ο γραμματέας της γαλλικής Προεδρίας της Δημοκρατίας είχε επισκεφτεί την Αθήνα και είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Παμπούκης ταξιδεύει στη γαλλική πρωτεύουσα, συνοδεία των κ.κ. Γ. Χριστοδουλάκη, γενικού γραμματέα αποκρατικοποιήσεων, Π. Θεοφανόπουλου, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ και Χ. Σαχίνη, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ.

Η σύνθεση της αποστολής είναι ενδεικτική των πεδίων στα οποία έχουν ήδη προχωρήσει οι επαφές και έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον συνεργασίας. Στο διάστημα που προηγήθηκε, χαμηλόβαθμοι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης έχουν παραστεί σε συναντήσεις με εκπροσώπους γαλλικών εταιρειών, οι οποίοι δεν έκρυψαν το ενδιαφέρον τους για την ανάληψη επενδυτικών πρωτοβουλιών στην Ελλάδα.

Μεταξύ των άλλων, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται ο ΟΣΕ, για τον οποίο η γαλλική πλευρά έχει θέσει ως προϋπόθεση την εξυγίανση του Οργανισμού, προκειμένου να προχωρήσει η στρατηγική συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου