Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Β.ΣΟΙΜΠΛΕ: "ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ"

Η ευρωζώνη είναι έτοιμη και ικανή να υπερασπιστεί τη σταθερότητα του κοινού νομίσματος, δήλωσε από το Νταβός ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «»Μη 'σορτάρετε' στην Ευρώπη και μη 'σορτάρετε' στην ευρωζώνη", ήταν το μήνυμα της Γαλλίδας ομολόγου του προς τις αγορές...
Η Κριστίν Λαγκάρντ υποστήριξε ότι το ευρώ ξεπέρασε τις δυσκολίες και η ευρωζώνη έχει αφήσει πλέον τα χειρότερα της κρίσης πίσω της. Η Γαλλίδα υπουργός ανέφερε ως ένδειξη ότι η κατάσταση βελτιώνεται το γεγονός ότι η έκδοση, την περασμένη Τρίτη, 5ετών ομολόγων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ύψους 5 δισ. ευρώ, υπερκαλύφθηκε εννέα φορές.

Ο Β. Σόιμπλε, ο οποίος βρισκόταν στο ίδιο πάνελ με την Κρ. Λαγκάρντ, εμφανίστηκε βέβαιος για την επιτυχία της επιχείρησης στήριξης του ευρώ. "Θα υπερασπιστούμε την ευρωζώνη στο συνολό της στην περίπτωση που κάποιες χώρες μέλη βρεθούν σε κρίση", τόνισε.

Επανέλαβε τη θέση, ότι θα χρειαστεί κοινή οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρώπη. "Κανείς δεν καταλαβαίνει πραγματικά τί είναι το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα με μία κοινή νομισματική πολιτική, όμως χωρίς κοινή οικονομική και δημοσιονομική πολιτική", είπε.

Ο Γερμανός υπουργός διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι τα μέλη της ευρωζώνης θα εξάγουν συμπεράσματα από την κρίση και "θα βελτιώσουν το μηχανισμό προκειμένου να καταστήσουν πιο αποτελεσματικές τις κοινές ρυθμίσεις, το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου