Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Κριτική από τη Σοσιαλιστική Διεθνή σε Μουμπάρακ

Αποστάσεις από τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Χόσνι Μουμπάρακ, κρατά η Σοσιαλιστική Διεθνής, σημειώνοντας ότι η προοπτική για πολιτική αλλαγή έλειπε από το διάγγελμά του προς τον αιγυπτιακό λαό.

"Η Σοσιαλιστική Διεθνής ανέμενε ένα μήνυμα από τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ προς τον λαό της Αιγύπτου, το οποίο θα παρείχε ένα ξεκάθαρο 'μονοπάτι' για αλλαγή, πολιτική, κοινωνική και οικονομική", αναφέρει σε ανακοίνωσή της. Η Σοσιαλιστική Διεθνής σημειώνει ότι πολιτική αλλαγή αποτελεί η άρση όλων των περιορισμών για τη διεξαγωγή "ελεύθερων και τίμιων" εκλογών, κάτι που έλειπε από το λόγο του προέδρου Μουμπάρακ, όπως λείπει και από την πολιτική ζωή της Αιγύπτου.

"Το Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NDP) δεν ανταποκρίθηκε στην υπόσχεσή του προς το λαό και από τις αλλαγές που απαιτούνται σήμερα θα προκύψει ακόμα περισσότερη ειρήνη και ασφάλεια σε αυτό το μέρος του κόσμου", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η Σοσιαλιστική Διεθνής δηλώνει ότι στέκεται στο πελυρό των Αιγυπτίων. "Ολόκληρη η διεθνής κοινότητα πρέπει να αγκαλιάσει αυτή τη στιγμή και να παίξει το ρόλο της στο πλευρό του λαού της Αιγύπτου και ακόμα παραπέρα", τονίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου