Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Γκρεμίζουν το θέατρο Badminton ως αυθαίρετο ?


Δε γίνεται... Η βλακεία έχει όρια 

Tο θέατρο που φιλοξένησε μετά την Ολυμπιάδα παραστάσεις και καλλιτέχνες αλλά, η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, σκοπεύει να το κατεδαφίσει.
Η υπουργός Περιβάλλοντος με το προεδρικό διάταγμα για την προστασία του Υμηττού «απειλεί» να βάλει μπουλντόζες στο Γουδή

Αυθαίρετο και με παράνομη σύμβαση εκμίσθωσης το ολυμπιακό έργο δημιουργεί εσωκυβερνητική κόντρα με τα υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού να αντιδρούν στην πρόθεση της κ. Μπιρμπίλη.

Η απόφαση της κας. Υπουργού βασίζεται σε ένα ειδικό Προεδρικό Διάταγμα για τον Υμηττό (Π. Διάταγμα περί «Καθορισμού Ζωνών Ρυθμίσεως και Προστασίας του Υμηττού»), του οποίου σκοπός ήταν η προστασία του περιβάλλοντος στον Υμηττό. Θεωρεί η κα. Τίνα Μπιρμπίλη, ότι το θέατρο Badminton, επιβαρύνει περιβαλλοντικά το μητροπολιτικό πάρκο και δεν είναι εναρμονισμένο στην περιοχή.


Το θέατρο Badminton καταλαμβάνει το 2,7% των 925 στρεμμάτων του πάρκου. Tο Δημόσιο επένδυσε 35 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του κτιριού στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων .
Aλλα 15 εκατ. ευρώ διέθεσαν οι επιχειρηματίες που ανέλαβαν την εκμετάλλευσή του.
H απόφαση της κας. Τίνας Μπιρμπίλη δεν είναι οριστική, αλλά έχει ξεσηκώσει με αντιδράσεις τα υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού. Το υπουργείο Οικονομικών αντιδρά γιατί βλέπει να χάνεται μια καλή επένδυση και το υπουργείο Πολιτισμού γιατί χάνει έναν χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει απαιτητικές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Mέσα στις επόμενες εβδομάδες η απόφαση της κας. Μπιρμπίλη θα μπει στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης και θα μελετηθεί πιο σοβαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου