Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ


Την βελτίωση της «κοινωνικής διαχείρισης» και του «έγκαιρου εντοπισμού προβλημάτων και συγκρούσεων», ζήτησε ο Ζου Γιονγκάνγκ, μέλος του εννιαμελούς κυρίαρχου κινεζικού πολίτμπυρό, υπεύθυνος για τη διατήρηση του νόμου και της τάξης στην Κίνα
Ο Ζου προειδοποίησε τους υπεύθυνους ασφαλείας της χώρας ότι υπάρχει ανάγκη να βρεθούν νέοι τρόποι κατευνασμού των κοινωνικών αναταραχών.

Η ομιλία του έγινε στο πλαίσιο ενός σεμιναρίου για ανώτερους αστυνομικούς αξιωματούχους, ενόσω διεξαγόταν εκστρατεία πρόκλησης μιας «επανάστασης του γιασεμιού» στην Κίνα μέσω Διαδικτύου.

Την Κυριακή, οι αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν μια μικρή συγκέντρωση ατόμων που ανταποκριθεί στην διαδικτυακή έκκληση διαμαρτυρίας. Στην Σανγκάη συνελήφθησαν τρία άτομα, ενώ ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων οδηγήθηκαν σε αστυνομικά τμήματα τις ώρες πριν από την προκαθορισμένη ώρα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ο Ζου δήλωσε επίσης ότι πρέπει να δημιουργηθεί μία εθνική βάση δεδομένων με βασικές πληροφορίες για τους πολίτες.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν πέρυσι, η κινεζική κυβέρνηση δαπάνησε για την εσωτερική ασφάλεια σχεδόν τόσα χρήματα όσα και για την άμυνα. Μία ηγετική δεξαμενή σκέψης της χώρας υποστηρίζει ότι μετά το 2007 σημειώνονται στην Κίνα 90.000 «μαζικά επεισόδια λαϊκής αναστάτωσης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου