Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Ο Ολυμπιακός κλείδωσε το πρωτάθλημα


Αθήνα
Με τον Τζιμπούρ να σκοράρει στο 92' και να γράφει το τελικό 2-1 ο Ολυμπιακός κλείδωσε ουσιαστικά την υπόθεση τίτλος, καθώς πλέον η διαφορά από τον ηττημένο Παναθηναϊκό είναι στο +10.

Πολλά παράπονα έχουν πάντως οι «πράσινοι» για ακυρωθέν γκολ του Κατσουράνη, μη καταλόγηση πέναλντι στον Τοροσίδη και θέση οφσάιντ στο γκολ του Αλγερινού.

Εικόνες ντροπής με επίθεση σε παίκτες του «τριφυλλιού» από εισβολή «ερυθρόλευκων» οπαδών μετά τη λήξη του αγώνα στο Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο ντέρμπι και είχε το πάνω χέρι, με τον Ιμπαγάσα να οργανώνει την ομάδα του Βαλβέρδε σωστά. Από εκεί και πέρα οι «πράσινοι» ανέβασαν στροφές και σίγουρα θα μπορούσε να είχαν φύγει νικητές από το Καραϊσκάκη.

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού καταγράφηκε στο 15ο λεπτό, με τον Μιραλάς να σουτάρει από πλάγια δεξιά θέση και να στέλνει τη μπάλα άουτ. Στο 19ο λεπτό, όμως, ο Βέλγος επιθετικός ήταν εύστοχος, όταν δέχθηκε την εξαιρετική πάσα του Ιμπαγάσα σε εκτέλεση φάουλ (οι παίκτες του Παναθηναϊκού περίμεναν μάλλον απευθείας εκτέλεση από τον Ριέρα) και με πλασέ νίκησε τον Τζόρβα κάνοντας το 1-0 και βάζοντας την ομάδα του σε θέση οδηγού, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στον αγώνα του ΟΑΚΑ.

Οι "Πράσινοι", από την πλευρά τους, φάνηκαν απειλητικοί για πρώτη φορά στο 28΄, όταν στη σέντρα του Βύντρα ο Σισέ πήρε μια αδύναμη κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στα χέρια του Πάρντο. Στο 38΄ νέα κεφαλιά του Κατσουράνη μπλόκαρε ο Ισπανός τερματοφύλακας κι ένα λεπτό αργότερα ο Σαριέγκι μόλις που πρόλαβε τον Τζεμπούρ, που είχε φτάσει απέναντι στον Τζόρβα κι ετοιμαζόταν να πλασάρει.

Στο 44ο λεπτό οι παίκτες του Φερέιρα διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι όταν ο "παραπαίων" σε εκείνη τη φάση Τοροσίδης ακούμπησε τη μπάλα με το χέρι, όμως είχε προηγηθεί σφύριγμα του διαιτητή Καλόπουλου για επιθετικό φάουλ του Νίνη στον δεξιό μπακ του Ολυμπιακού.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ακόμη δύο καλές στιγμές για τους φιλοξενούμενους, όταν στο 45΄ το σουτ του Νίνη πέρασε άουτ και στις καθυστερήσεις νέο σουτ, από τον Κατσουράνη, έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πάρντο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, δηλαδή με τον Παναθηναϊκό να έχει ανεβάσει τις γραμμές του και να πιέζει πιο ψηλά τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν οπισθοχωρήσει για να δώσουν χώρο και να χτυπήσουν σε κάποια αντεπίθεση. Έτσι, στο 53΄ το σουτ του Σισέ από την πάσα του Νίνη πέρασε άουτ, αλλά στο 58ο λεπτό οι "πράσινοι" έφτασαν στην ισοφάριση, έστω με αναπάντεχο τρόπο: ο Λέτο εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους, αναπήδησε και αιφνιδίασε τον Πάρντο, που φέρει μεγάλη ευθύνη για το 1-1.

Η ισοφάριση άλλαξε άρδην την εικόνα της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να βγαίνει πλέον μπροστά ύστερα από αρκετή ώρα "μπλοκαρίσματος", αφού ο ιθύνων νους των γηπεδούχων, ο Ιμπαγάσα, ήταν καλά μαρκαρισμένος από τους παίκτες του Φερέιρα. Στο 63΄, λοιπόν, ο Τζόρβας απέκρουσε στη γωνία του το σουτ του Ριέρα, ενώ στο 68΄ ο Πάρντο πρόλαβε τον Σισέ πέφτοντας στα πόδια του. Στο 72΄ ο Παναθηναϊκός έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του, όταν ο Πάρντο έκανε την απόκρουση του αγώνα στην κεφαλιά του Σισέ, που είχε σημαδέψει την αριστερή γωνία του.

Στο 79΄, ύστερα από σέντρα του Ζαϊρί η μπάλα πέρασε και έφτασε στον Τζεμπούρ, που καθυστέρησε να σουτάρει απέναντι από τον Τζόρβα και ο Σαριέγκι πρόλαβε να κάνει την προβολή, ενώ στο 82ο λεπτό έγινε μια φάση για την οποία οι "πράσινοι" διαμαρτυρήθηκαν έντονα: σε απευθείας κόρνερ του Λέτο και απόκρουση του Πάρντο ο Ζιλμπέρτο Σίλβα σούταρε, ο Κατσουράνης παρενεβλήθη και σκόραρε αλλά ο βοηθός καταλόγισε οφ σάιντ στον διεθνή μέσο και το γκολ ακυρώθηκε.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τζεμπούρ σημείωσε το δεύτερο (διαδοχικό μάλιστα) γκολ του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, όταν σκόραρε μετά τη σέντρα του Ζαϊρί, ενώ λίγο αργότερα Τοροσίδης και Λέτο διαπληκτίστηκαν, με τον αμυντικό του Ολυμπιακού να αντικρίζει κόκκινη κάρτα.


To φιλμ του αγώνα

Τέλος αγώνα με σκηνές ντροπής από οπαδούς του Ολυμπιακού να επιτίθενται σε παίκτες του Παναθηναϊκού.

94' Κόκκινη κάρτα στον Τοροσίδη για κουτουλιά στον Λέτο, που πήρε κίτρινη κάρτα.

93' Αποβάλλεται από τον πάγκο του Ολυμπιακού ο Τάσος Μητρόπουλος. Γενική ένταση εντός γηπέδου, χωρίς συνέχεια.

92' ΓΚΟΛ!!! 2-1 για τον Ολυμπιακό. Ο Τζιμπούρ με κεφαλιά νικάει τον Τζόρβα.

90' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Πάντελιτς στη θέση του Ριέρα.

81' Ο Καλόπουλος ακυρώνει γκολ του Παναθηναϊκού για θέση οφσάιντ στον Κατσουράνη. Ιδιαίτερα αμφισβητούμενη φάση.

79' Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, ο Τζιμπούρ πλασάρει αλλά ο Σαριέγκι κόβει.

72' Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Λέτο σεντράρει ο Σισέ κάνει κοντινή-σκαστή κεφαλιά ο Πάνρτο καταφέρνει και διώχνει σε κόρνερ.

69' Μακρινό σουτ του Ριέρα, διώχνει σε κόρνερ ο Τζόρβας.

65' Αντεπίθεση για τον Παναθηναϊκό με τον Ζιλμπέρτο να δίνει πάσα στον Σισέ, ο Γάλλος να σουτάρει και ο Πάρτνο να διώχνει.

63' Πλάγιο σουτ δυνατό από τον Ριέρα, ο Τζόρβας αποκρούει.

ΓΚΟΛ!!! 1-1 Ο Λέτο ισοφαρίζει για τον Παναθηναϊκό, με απ'ευθείεας εκτέλεση φάουλ και κακή εκτίμηση του Πάρντο.

53' Ο Νίνης βρίσκει τον Σισέ και με το κλασικό πλάγιο σουτ του ο Γάλλος στέλνει τη μπάλα άουτ.

Παχνίδι κέντρου στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου.

Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες

Eναρξη β' Ημιχρόνου

Τέλος α' ημιχρόνου

48' Μακρινό σουτ του Κατσουράνη, καταλήγει άουτ.

47' Σουτ του Κραγκούνη λίγο έξω από τον περιοχή, περνάει μακριά από το αριστερό δοκάρι του Πάρντο.

44' Εντονες διαμαρτυρίες των παικτών του Παναθηναϊκού, για χέρι του Τοροσίδη στην προσπαθειά του να ανακόψει τον Νίνη, εντός περιοχής. Ο Καλόπουλος δεν δίνει το πέναλντι.

39' Ευκαιρία με τον Τζιμπούρ, ο Σπυρόπουλος καταφέρνει να διώξει τελευταία στιγμή.

38' Νέα σέντρα του Βύντρα από δεξιά, ο Κατσουράνης κάνει την κεφαλιά, ο Πάρντο αποκρούει

30' Πολλά σκληρά φάουλ, με τον Καλόπουλο να κρατάει τις κάρτες στο τσεπάκι του.

28' Σέντρα του Βύντρα, κεφαλιά του Σισέ, εύκολα αποκρούει ο Πάρντο.

20' ΓΚΟΛ!!!!1-0 για τον Ολυμπιακό, με τον Μιραλάς, ύστερα από έξυπνη εκτέλεση φάουλ-πάσα του Ιμπαγάσα.

15' Διπλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Αρχικά ύστερα από λάθος του Σαριέγκι βγήκε ο Τζιμπούρ απέναντι στο Τζόρβα, όμως ο Καντέ τον προλάβε και στην επαναφορά ο Φουστέρ σουτάρει λίγο έξω από την εστία του Παναθηναϊκού.

10' Σουτ του Φουστέρ λίγο έξω από την περιοχή, κόβει ο... Ριέρα.

9' Εκτέλεση μακρινού φάουλ από τον Ιμπαγάσα, ο Σπυρόπουλος διώχνει σε κόρνερ πριν η μπάλα φτάσει στον Μιραλάς.

7' Δύο συνεχόμενα κόρνερ για τον Ολυμπιακό, περνάνε ανεκμετάλλευτα, με τον Μέλμπεργκ να κάνει άστοχη κεφαλιά.

5' Σέντρα του Βύντρα, προλαβαίνει ο Πάρντο πριν η μπάλα φτάσει στον Σισέ.

Ο Ολυμπιακός έχει μπει πιο δυνατά, μη έχοντας αφήσει τον Παναθηναϊκό να πλησιάσει στην περιοχή του Πάρντο.

Ξεκίνησε το ματς

Κροτίδες στην εστία του Τζόρβα, καθυστερούν ακόμα περισσότερο.

Μικρή καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα, καθώς έχει σκεπάει το Καραϊσκάκη καπνός από τα καπνογόνα που πέταξαν οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δ. Καλόπουλος (Μακεδονίας)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 90΄+ Τοροσίδης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μιραλάς, Μοντέστο - Λέτο

Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Ριέρα (90΄ Πάντελιτς), Μιραλάς (78΄ Ζαϊρί), Φουστέρ (61΄ Ντουντού), Τζεμπούρ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης (80΄ Σιμάο), Κατσουράνης, Λέτο, Νίνης (66΄ Γκοβού), Σισέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου