Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Οκτώ μέλη των βρετανικών ειδικών δυνάμεων έθεσαν υπό κράτηση στην ανατολική Λιβύη οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών. Οι στρατιώτες συνόδευαν μικρή ομάδα Βρετανών διπλωματών, που είχε φτάσει στη Βεγγάζη για να έρθει σε επαφή...
με τη διοίκηση των αντικαθεστωτικών. Το Λονδίνο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή τους. Το βρετανικό υπουργείο Αμύνης είχε επιβεβαιώσει το πρωί της Κυριακής πως «μία μικρή διπλωματική ομάδα» στάλθηκε στα ανατολικά της Λιβύης, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές για Βρετανούς στρατιώτες υπό κράτηση.
«Είμαστε σε επαφή με την ομάδα, αλλά θα ήταν λάθος να σχολιάσω περαιτέρω, για λόγους που σίγουρα καταλαβαίνετε» απάντησε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφος ο εκπρόσωπος του υπουργείου.
Σύμφωνα με βρετανικό δημοσίευμα, η επιχείρηση των διπλωματών, που συνοδεύονταν από στρατιώτες των βρετανικών ειδικών δυνάμεων, δεν εξελίχθηκε καλά και οι αντικαθεστωτικοί συνέλαβαν οκτώ Βρετανούς στρατιώτες της συνοδείας. Το Al Jazeera κάνει αρχικά λόγο για τουλάχιστον τέσσερις Βρετανούς υπό κράτηση.
Πηγή που επικαλείται το Reuters στις ομάδες αντικαθεστωτικών επιβεβαίωσε ότι οι Βρετανοί στρατιώτες είναι υπό κράτηση, λέγοντας πως συνελήφθησαν γιατί οι αντάρτες δεν ήταν σίγουροι εάν επρόκειτο για φιλική ή εχθρική ομάδα. Ξεχωριστή πηγή, από ομάδα υποστήριξης προσφύγων, ανέφερε πως οι στρατιώτες ήταν καλά στην υγεία τους και φαίνεται πως η διαπραγμάτευση με το Λονδίνο θα οδηγήσει σύντομα στην απελευθέρωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου