Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΔΩΡΕΑ Ν. ΠΑΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τι είναι αυτές οι ελεημοσύνες μπροστά στα ποσά που ξοδεύει η πολιτεία για τη φρούρηση των Χούλιγκαν και των "επιφανών Ελλήνων"?

«Έλληνες, που έχουν οικονομική επιφάνεια, μπορούν να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια, είναι ούτως ή άλλως καλοδεχούμενη η προσφορά τους. Ήδη, έχουμε πολλές προσφορές και τους ευχαριστώ, επίσης, δημόσια», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής.. .
κατά την παράδοση επιταγών ύψους 220.000 ευρώ από τον εφοπλιστή, Νικόλα Πατέρα, για επισκευές των μοτοσυκλεττών της Αστυνομίας (200.000 ευρώ) και για την ενίσχυση των οικογενειών (οι 20.000 ευρώ) των θυμάτων αστυνομικών.
Ο υπουργός δέχθηκε την Παρασκευή και τον διευθύνοντα σύμβουλο της EUROBANK, Ν. Νανόπουλο, ο οποίος πρόσφερε στην Ελληνική Αστυνομία 1.300 αλεξίσφαιρα γιλέκα τελευταίας τεχνολογίας. Όπως είπε ο κ. Παπουτσής, η προσφορά είναι συνέχεια της περσινής προσφοράς 1.225 αλεξίσφαιρων γιλέκων.
Μετά τη συνάντησή τους, οι κύριοι Παπουτσής και Πατέρας έκαναν δηλώσεις για το θέμα, ενώ ο κ. Πατέρας αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για το θέμα των μαγνητοταινιών στον χώρο του ποδοσφαίρου.
Ο εφοπλιστής σημείωσε ότι με την επίσκεψή του στο Υπουργείο και την προσφορά, σκοπός του είναι να περάσει το μήνυμα στους Έλληνες πολίτες ότι «πρέπει ο καθένας από εμάς, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, να βοηθάει σε αυτό το έργο, το οποίο γίνεται στην Ελληνική Αστυνομία».
Από την πλευρά του, ο υπουργός δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι ευχαριστεί τον κ. Πατέρα επειδή «είχε την πρωτοβουλία να σταθεί στο πλευρό της Ελληνικής Αστυνομίας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, που ο αγώνας ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα γίνεται ολοένα και πιο έντονος και πιο σκληρός».
Σημειώνεται ότι τα τελευταίας τεχνολογίας αλεξίσφαιρα γιλέκα κοστίζουν στο ελεύθερο εμπόριο περίπου 1.000 ευρώ έκαστο.
Ο κ. Παπουτσής απέδωσε τα προβλήματα στη συντήρηση των οχημάτων των Σωμάτων Ασφαλείας αφενός στο ότι είναι τεράστιες οι ανάγκες του Δημοσίου και αφετέρου στο ότι εφαρμόζεται νέο δημόσιο λογιστικό για να νοικοκυρευτούν τα οικονομικά της χώρας, δημιουργώντας, ωστόσο, δημιουργεί μεγάλες πρακτικές δυσκολίες.
«Κι αυτό, λόγω τού ότι για δεκαετίες η ελληνική διοίκηση δεν είχε την αντίληψη της νοικοκυρεμένης διαχείρισης του δημόσιου χρήματος. Αυτά όλα σήμερα έχουν αλλάξει και θα αλλάξουν. Μέχρι τότε, όμως, το οργανωμένο έγκλημα συνεχίζει να εξοπλίζεται, να εκσυγχρονίζεται, να ενισχύεται από όλες τις απόψεις. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να περιμένει η Ελληνική Αστυνομία το πότε θα αλλάξει αντίληψη στο Ελληνικό Δημόσιο και στη διαχείριση των οικονομικών του Κράτους», τόνισε ο υπουργός.
Αναφερόμενος στο θέμα των μεταναστών απεργών πείνας και απαντώντας σε ερώτηση αν φοβάται την «αντιγραφή» από άλλους μετανάστες, ο κ. Παπουτσής τόνισε «όταν το κράτος εφαρμόζει τους νόμους σταθερά και αποφασιστικά, δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοια φαινόμενα. Και δεν θα υπάρξουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου