Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Σφυροκοπούνται οι δυνάμεις του Καντάφι



Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί θέσεων του λιβυκού καθεστώτος από τις διεθνείς δυνάμεις, λίγο πριν αναλάβει το ΝΑΤΟ το συντονισμό των επιχειρήσεων. Μέσα σε ένα 24ωρο εκτελέστηκαν 160 αποστολές μαχητικών αεροσκαφών, έναντι 153 μια ημέρα νωρίτερα.

Το Πεντάγωνο ενημέρωσε ότι τα δύο τρίτα των πτήσεων συμμαχικών δυνάμεων που έγιναν τις τελευταίες ώρες στη Λιβύη -96 από τις 160- αφορούσαν σε βομβαρδισμό θέσεων. Οι υπόλοιπες αφορούσαν την επιβολή της απαγόρευσης πτήσεων.

Από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων, στις 19 Μαρτίου, οι σύμμαχοι έχουν πραγματοποιήσει 1.257 πτήσεις, στις 540 εκ των οποίων συμπεριλήφθηκαν πλήγματα. Οι ΗΠΑ έχουν κάνει τις περισσότερες, συνολικά 787. Οι υπόλοιπες 470 έχουν γίνει από δυνάμεις της Γαλλίας, της Βρετανίας, του Καναδά, της Ιταλίας, της Ισπανίας, του Βελγίου, της Δανίας και του Κατάρ.

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις της στην περιοχή κατέστρεψαν πέντε μαχητικά και δύο ελικόπτερα του Καντάφι, τα οποία ήταν σταθμευμένα σε αεροπορική βάση στη Μισράτα.

Το βράδυ του Σαββάτου, εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καντάφι επιβεβαίωσε τους εντατικούς βομβαρδισμούς, σε ζώνη 400 χιλιομέτρων, από την Ατζνταμπίγια έως τη Σύρτη. Υποστήριξε ότι χτυπήθηκαν και άμαχοι, χαρακτηρίζοντας "δολοφονικές, ανήθικες και παράνομες" τις συμμαχικές επιδρομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου