Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ

Οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί ετοιμάζονται να εγκαινιάσουν ένα τηλεοπτικό κανάλι που θα μεταδίδει από το Κατάρ. Το κανάλι θα λέγεται «Λιβύη» και χαρακτηρίζεται ως «το νέο κανάλι για όλους τους ελεύθερους Λίβυους». Στο συγκρότημα της Ντόχα όπου...
θα στεγάζεται, επικρατεί πυρετός, ενώ απαγορεύεται στους ξένους δημοσιογράφους να πλησιάσουν.



«Είναι η πρώτη φορά στην πρόσφατη Ιστορία που ο αραβικός κόσμος είναι διατεθειμένος να ακούσει τη Δύση», λέει στη βρετανική εφημερίδα Guardianο Μαχμούντ Σάμαμ, ένας εξόριστος που ζει στην Ουάσινγκτον. «Είναι μια καλή ευκαιρία για τη Δύση να επανασυνδεθεί με την Ανατολή. Μέχρι τώρα, η Δύση υποστήριζε όλους τους Άραβες δικτάτορες». Ο Σάμαμ είπε ότι το κανάλι θα δώσει έμφαση σε ανθρωπιστικά θέματα και θα έχει ανταποκριτή σε κάθε πόλη.

Το προσωπικό στρατολογήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες μέσω του Facebook. Έγιναν εκατοντάδες αιτήσεις για λιγότερες από 20 θέσεις.

Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ αλ-Ακάρι, διευθυντή του καναλιού, εκτός από την έδρα του στο Κατάρ το κανάλι θα έχει στούντιο στη Βεγγάζη και το Λονδίνο.

Το περιοδικό Foreign Policy γράφει ότι το Κατάρ δεν προσφέρθηκε μόνο να φιλοξενήσει το νέο κανάλι, αλλά παραχώρησε και τις εγκαταστάσεις και το τεχνικό προσωπικό ενός τοπικού καναλιού που ειδικεύεται σε πολιτιστικά θέματα.

Το πλούσιο αυτό κρατίδιο του Κόλπου, που έχει πληθυσμό 1,4 εκατ. κατοίκους, υποστήριξε από την αρχή τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Δύσης στη Λιβύη, στέλνοντας μάλιστα και δικά του αεροσκάφη, ενώ είναι η μόνη αραβική χώρα που έχει αναγνωρίσει το Εθνικό Συμβούλιο των εξεγερμένων στη Βεγγάζη. Αλλά και το Αλ Τζαζίρα, που εδρεύει στην Ντόχα, έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στις διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου