Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Αλ Κάιντα, στους εξεγερμένους της Λιβύης: "Φροντίστε να μην εγκαταλείψετε τα όπλα σας"

Αίγυπτος: Για πρώτη φορά, επίσημα, η Αλ Κάιντα, απευθύνεται στους εξεγερμένους της Λιβύης: "Φροντίστε να μην εγκαταλείψετε τα όπλα σας"
Ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα κάλεσε σήμερα τους εξεγερμένους της Λιβύης να συνεχίσουν τον αγώνα τους κατά του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, σε βίντεο που κυκλοφόρησε σε ισλαμιστικές ιστοσελίδες.
Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση της Αλ Κάιντα από την έναρξη της εξέγερσης, στις 15 Φεβρουαρίου, την οποία ο Καντάφι έχει κατ' επανάληψη αποδόσει στην οργάνωση του Οσάμα μπιν Λάντεν.
Ο Άμπου Γιαχία αλ-Λίμπι, που θεωρείται από τους κυριότερους θεωρητικούς της Αλ Κάιντα, κάλεσε τους Λίβυους να συνεχίσουν την εξέγερση "χωρίς δισταγμό και χωρίς φόβο προκειμένου να ρίξουν τον Καντάφι στην άβυσσο και τον πόνο". Τους προειδοποίησε μάλιστα ότι αν χάσουν τη μάχη το "τίμημα" που θα πληρώσουν θα είναι "νέες, σκληρότερες δεκαετίες, πιο καταπιεστικές και πιο άδικες" από αυτές που έχουν ήδη ζήσει.
"Φροντίστε να μην εγκαταλείψετε τα όπλα σας", πρόσθεσε.
Οι Λίβυοι υπέστησαν κάθε είδους δεινά επί 40 χρόνια στα χέρια του" Καντάφι, ο οποίος τους χρησιμοποίησε ως πειραματόζωα "για τις σάπιες ιδέες του, τους ανόητους παραλογισμούς του, την τρελή πολιτική και τις βλακώδεις απόψεις του", τόνισε ο αλ-Λίμπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου