Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Π. Οικονόμου: «Να καταγγείλουμε το μνημόνιο»


Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ υποστήριξε ότι «είναι η μόνη λύση που υπάρχει»

«Το Μνημόνιο δεν οδηγεί σε λύση» δήλωσε ο κ. Οικονόμου

Την καταγγελία του Μνημονίου, ζητεί από την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Π. Οικονόμου, διότι, όπως δήλωσε στην Βουλή, «είναι η μόνη λύση που υπάρχει».


Κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών & Άμυνας από την αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σχετικά με τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., ο κ. Οικονόμου εκτίμησε ότι παρά το «ικανοποιητικό αντίτιμο που απέσπασε η χώρα υπό τις δεδομένες συνθήκες, πάλι δεν βγαίνει ο λογαριασμός».

«Βρισκόμαστε στο πλαίσιο μιας δανειακής σύμβασης, το περίφημο Μνημόνιο, το οποίο ακούω από διάφορες πλευρές ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί. Η κυβέρνηση το επικαιροποιεί και συμφωνεί με τους δανειστές. Όμως δεν βγαίνει τίποτα από τα δυο: ούτε επικαιροποίηση, ούτε αναθεώρηση. Το Μνημόνιο δεν είναι επιδεκτικό ούτε στο ένα ούτε στο άλλο, διότι δεν οδηγεί σε λύση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠαΣοΚ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του «το Μνημόνιο έλυσε μεν το πρόβλημα του δανεισμού, αλλά έχει φτιάξει ένα καταστροφικό πρόβλημα χρέους». «Υπήρχε το πρόβλημα χρέους, αλλά το έκανε μη διαχειρίσιμο», πρόσθεσε. Έτσι ο κ. Οικονόμου θεωρεί ότι «η μόνη λύση είναι να καταγγείλει η κυβέρνηση τη δανειακή σύμβαση που έχει και να ενταχθεί στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης τώρα», αν και η ενεργοποίησή του προβλέπεται να ξεκινήσει από το 2013. Επ’ αυτού ο κ. Οικονόμου είπε: «Εάν μπορούσε να ενταχθεί τώρα να το συζητήσουμε. Το 2012 να το ξανασυζητήσουμε. Αλλά το 2013 θα είναι δώρον άδωρον».

Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου αρκέστηκε να αναφερθεί στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου λέγοντας ότι «κανείς φυσικά δεν έχει διάθεση να πανηγυρίσει», αλλά όπως έσπευσε να υπογραμμίσει «είναι θετικό το ισοζύγιο». «Σαφώς είναι θετική η εξέλιξη», σημείωσε διευκρινίζοντας πάντως ότι «αυτό δεν φτάνει, με την έννοια ότι τελικά οι μάχες εδώ θα κριθούν, στην Ελλάδα, σχετικά με το πώς θα μπορέσουμε από αυτό το περιθώριο που μας έδωσε το νέο πλαίσιο βελτιωμένης εφαρμογής του προγράμματος σταθεροποίησης να επωφεληθούμε κι εμείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου