Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Νέο ατύχημα με θύμα αρκούδα

Νέο τροχαίο ατύχημα με θύμα αρκούδα σημειώθηκε στις 22.05, το βράδυ της 26ης Μαρτίου 2011, στον κάθετο άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής.

Το ατύχημα έγινε στο 21ο χιλ. Καστοριάς-Νεάπολης, στο ρεύμα προς Νεάπολη. Όπως δείχνουν τα στοιχεία της αυτοψίας, το άτυχο ζώο κατέβαινε από το όρος Άσκιο με κατεύθυνση προς το όρος Βόιο και διέσχισε κάθετα το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο για περίπου 40-50 μέτρα.


Πρόκειται για ένα μεγαλόσωμο νεαρό αρσενικό ζώο, ηλικίας 6 ετών και βάρους 220 κιλών που κατέληξε ακαριαία από τραύματα που προκλήθηκαν στο κεφάλι και το πίσω δεξί πόδι κατά τη σφοδρή σύγκρουση με το αυτοκίνητο.

Το αυτοκίνητο υπέστη μεγάλες υλικές ζημιές ενώ η οδηγός, σοκαρισμένη από το ατύχημα, μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματισμένη στο Νοσοκομείο Καστοριάς και χωρίς να διατρέχει κίνδυνο.

Σε συνεννόηση και συνεργασία με το Δασαρχείο Καστοριάς, το νεκρό ζώο μεταφέρθηκε στον Κτηνιατρικό Σταθμό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, στον Αετό της Φλώρινας για περαιτέρω νεκροψία.

Πρόκειται για το 29ο θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με αρκούδα στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας από το 1996 μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου