Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Λίβυος απεσταλμένος στην Αθήνα

Λίβυος απεσταλμένος στην Αθήνα
Τις πάγιες θέσεις του καθεστώτος Καντάφι μετέφερε και στον υφυπουργό Εξωτερικών, Δ. Δόλλη, ο απεσταλμένος του Λίβυου συνταγματάρχη, Μοχάμεντ Ταχίρ Σιάλα.
Ο εκπρόσωπος του Μουαμάρ Καντάφι εξέφρασε για ακόμη μια φορά τα όσα κατά καιρούς έχει υποστηρίξει η οικογένεια του Λίβυου ηγέτη για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας υφυπουργός υπογράμμισε προς τον Λίβυο συνομιλητή του, ότι η Ελλάδα δίνει μεγάλη σημασία στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να σταματήσει άμεσα η αιματοχυσία στη χώρα.

Ο Ταχίρ Σιάλα είχε συναντηθεί χθες και με τον υπουργό Εξωτερικών της Πορτογαλίας. Η σημερινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν συνεννόησης του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, Κάθριν Άστον.

Οι πραγματικές προθέσεις του καθεστώτος Καντάφι αλλά και τα μηνύματα του Λίβυου ηγέτη προς της Ευρώπη, θα συνεκτιμηθούν στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που μοναδικό θέμα θα έχει τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου