Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Εφιάλτης για την κυβέρνηση οι αποδοκιμασίες του κόσμου!

Απο το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής 
Εφιάλτης για την κυβέρνηση οι αποδοκιμασίες του κόσμου!
Οι περισσότεροι υπουργοί... έστειλαν τους υφυπουργούς τους στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο. Ανήσυχος ο πρωθυπουργός από την... υποδοχή που του επιφύλαξαν στη Σύρο, μια και ήταν η τέταρτη φορά που συνάντησε τέτοιες αντιδράσεις




ΣΕ... εφιάλτη για την κυβέρνηση εξελίσσονται οι εκδηλώσεις αποδοκιμασίας που έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο και απειλούν να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε διάστημα ενός δεκαπενθημέρου στο στόχαστρο διαμαρτυρόμενων πολιτών βρέθηκαν ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και τέσσερα ακόμη κυβερνητικά στελέχη (Θ. Πάγκαλος, Ν. Σηφουνάκης, Λ. Κατσέλη και Π. Γερουλάνος), ο τελευταίος μάλιστα ευρισκόμενος στις Βρυξέλλες. Τα γεγονότα προβληματίζουν έντονα το Μέγαρο Μαξίμου, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός εμφανίζεται σοκαρισμένος μετά τις αποδοκιμασίες και τα επεισόδια στη Σύρο, καθώς θεωρεί ότι δεν αναγνωρίζονται οι προσπάθειές του να... σώσει τη χώρα. Μεταξύ των υπουργών επικρατεί κλίμα πανικού, οι περισσότεροι έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τις δημόσιες εμφανίσεις τους κι όταν το κάνουν έχουν φροντίσει να υπάρχουν συνθήκες αυξημένης ασφάλειας. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στις αρχές της εβδομάδας αρκετοί υπουργοί εμφανίσθηκαν απρόθυμοι να εκπροσωπήσουν την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ενημερώθηκε σχετικά ο κ. Παπανδρέου και ζήτησε από τα κυβερνητικά στελέχη «να μην κλειστούν στα γραφεία», αλλά να «βγουν στον λαό». Η προτροπή του δεν είχε ουσιαστικά αποτελέσματα, αφού ο μόνος από τους κορυφαίους υπουργούς που παρέστη ήταν -και λόγω χαρτοφυλακίου- ο Β. Βενιζέλος, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις πήγαν υφυπουργοί (Τιμοσίδης, Όθωνας, Χυτήρης κ.ά.).
Στο περιβάλλον του πρωθυπουργού υπάρχει έντονος προβληματισμός, καθώς οι αποδοκιμασίες στη Σύρο ήταν το τέταρτο κατά σειρά κρούσμα. Είχαν προηγηθεί τα επεισόδια στην Κοζάνη, στο Βερολίνο και στην Κομοτηνή. Κάτι που μέχρι πριν από έναν χρόνο θα φάνταζε σχεδόν εξωπραγματικό. Στενοί συνεργάτες του αναγνωρίζουν ότι λόγω του Μνημονίου και των περιοριστικών μέτρων που υλοποιούνται το τελευταίο δεκάμηνο έχει πληγεί το προφίλ του, κάτι που θα έχει συνέπειες και στην εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον η εικόνα ενός πρωθυπουργού να μετακινείται και να μετέχει σε δημόσιες εκδηλώσεις φρουρούμενος από διμοιρίες των ΜΑΤ και τους πολίτες σε απόσταση αναπνοής να τον αποδοκιμάζουν είναι η χειρότερη διαφήμιση. Πάντως στελέχη του κυβερνώντος κόμματος διατυπώνουν αιχμές εναντίον όσων σχεδιάζουν τις περιοδείες του κ. Παπανδρέου, αφού, όπως λένε, ακόμη κι αν δεν σημειωθούν επεισόδια, δεν αποφέρουν κανένα επικοινωνιακό όφελος. «Από την επίσκεψή του στη Σύρο έμειναν μόνο τα επεισόδια και η σκηνή με τον πρωθυπουργό να φυγαδεύεται από άλλη έξοδο» σημειώνουν. Από την πλευρά τους, παράγοντες του Μαξίμου ανέφεραν ότι δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να κλειστεί στο γραφείο, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι ανησυχεί για τις αντιδράσεις του κόσμου. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τον ίδιο, αλλά και για το ΠΑΣΟΚ. Με το σκεπτικό αυτό ο κ. Παπανδρέου στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μια... επίδειξη θάρρους, τόνισε ότι «δεν θα κλειστούμε στα γραφεία».
Ο προβληματισμός στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ για το κλίμα οργής που επικρατεί στην κοινωνία γίνεται ακόμη πιο έντονος στην προοπτική των πρόωρων εκλογών. Υπουργοί, βουλευτές, κομματικά στελέχη θα πρέπει τότε να «κατέβουν στον λαό» να ζητήσουν την ψήφο του, προκειμένου να συνεχίσουν την προσπάθεια... σωτηρίας της χώρας. Αντιλαμβάνονται ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με αγανακτισμένους πολίτες που έχουν πληγεί από την πολιτική του Μνημονίου, κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει ακόμη κι αν οι εκλογές διεξαχθούν σε 6 ή 8 μήνες από τώρα.

Σελίδες: 1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου