Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Γιώργος Γρίβας, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Ζωγράφου.: Οταν τα πρόσωπα τιμούν τα αξιώματα..



Είναι λάθος η συνολική απαξίωση της πολιτικής. Είναι λάθος ότι είναι όλοι ίδιοι . Είναι λάθος ότι τίποτε δεν αλλάζει.  Αν ήταν έτσι το σύστημα θα κατέρρεε.  Υπάρχουν  ανάμεσα μας πολλοί - πάρα πολλοί που "δεν είναι ίδιοι". Που ασχολούνται με τα κοινά, έχοντας  μοναδικό κίνητρο την προσφορά  στην κοινωνία.  Ασχολούνται με τα κοινά γιατί νοιώθουν το καθήκον να συμβάλουν στη βελτίωση  του περιβάλλοντος που ζούμε, και που μεγαλώνουν τα παιδιά μας.  Είναι συμπολίτες μας που μοχθούν και προσπαθούν εντάσσοντας  το προσωπικό όφελος στο γενικό. Τους συναντάμε  στη Βουλή, στην Περιφέρεια,  στους Δήμους, στα κινήματα γονέων και κηδεμόνων, στο φοιτητικό κίνημα, στο συνδικαλιστικό κίνημα, κ.λ.π..
Αφορμή για αυτό το κείμενο ήταν μια ανακοίνωση   του Δήμου Ζωγράφου για την καθαριότητα της Πόλης μας και το ταυτόχρονο κάλεσμα στους δημότες για συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια. Η Ανακοίνωση-Πρόσκληση που δημοσιεύθηκε   στις  τοπικές εφημερίδες του Ζωγράφου "η άλλη άποψη" και "Το Σκονάκι",  δικαιώνει την εκτίμησή μας ότι η επιτυχία του  μοντέλου διοίκησης που επέλεξε ο νέος Δήμαρχος Ζωγράφου, δηλαδή η αποκέντρωση της διοίκησης,   θα εξαρτηθεί από τα πρόσωπα στα οποία αναθέτει ρόλους  και αξιώματα.  Σε ανάρτησή μας στις 22-2-2011   (http://giorgoszacharakis.blogspot.com/2011/02/blog-post_8537.html ) επισημαίναμε "......Μια από τις καλύτερες επιλογές αποδεικνύεται ο Γιώργος Γρίβας για τον Κώστα Καλλίρη. Η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει την καθαριότητας της πόλης, η ανεπηρέαστη από το αξίωμά συμπεριφορά του,  η διάθεσή του για συνεργασία,  σκιαγραφεί έναν  άνθρωπο  που ήλθε για να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο,   και όχι για να προβληθεί."  Δυο μήνες μετά,  η πορεία του μας δικαιώνει. Η καθαριότητα στην Πόλη μας, και παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στον ΧΥΤΆ ΦΥΛΗΣ, έχει βελτιωθεί. Και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στον Αντιδήμαρχο,  που από την πρώτη μέρα που του ανατέθηκαν τα καθήκοντα ανακύκλωσης και καθαριότητας "οργώνει" το δήμο καθημερινά. Τον συναντήσαμε ακόμη και κατά την αποκομιδή, να ακολουθεί   τα απορριμματοφόρα.   
Η σημερινή  Δημοτική Αρχή του  Δήμου Ζωγράφου στηρίζεται σε μια παράταξη που έχει  παράδοση σε πρωτοπόρες πρωτοβουλίες για την καθαριότητα της Πόλης μας. Ο Δημήτρης Μπέης ήταν ο πρώτος δήμαρχος σε όλη τη χώρα, που διένειμε δωρεάν σακούλες σκουπιδιών σε όλους τους κατοίκους του Δήμου , δημότες και ετεροδημότες.  
Στον Κώστα Καλλίρη αξίζουν τα συγχαρητήρια για την επιλογή του Γιώργου Γρίβα για τη θέση αυτή. Στον Γιώργο Γρίβα τα συγχαρητήρια   γιατί δε διαψεύδει  τις προσδοκίες, της παράταξης και των δημοτών που τον ανέδειξαν με την ψήφο τους  δημοτικό σύμβουλο  και μάλιστα  στην κορυφή της δημοτικής ομάδας.  Γιατί έχει αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στο έργο το οποίο του ανατέθηκε. Γιατί παραμένει ο ίδιος.
  Γιώργο συνέχισε την προσπάθεια και είμαστε μαζί σου!!  


Το κείμενο της ανακοίνωσης-πρόσκλησης
10  ΤΡΌΠΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΉ ΠΌΛΗ 
Αγαπητοί συμπολίτες, όπως σας είναι γνωστό, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας είναι το θέμα της καθαριότητας, είτε με τη μορφή της αποκομιδής των απορριμάτων είτε με τη μορφή της καθαριότητας των  κοινόχρηστων χώρων. Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Καλλίρης και η νέα Δημοτική Αρχή κάνουν ότι είναι δυνατόν για να αλλάξει η εικόνα της πόλης μας. Τούτο παρά τις δυσκολίες που μας δημιουργεί η πλημμελής λειτουργία του ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ, που κλείνει και ανοίγει τελευταία αιφνιδίως.

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί για μια πόλη καθαρή. 
Για την προσπάθεια και τη βελτίωση της καθαριότητας προτείνουμε 10 απλούς τρόπους:
1. Βάζουμε τα σκουπίδια σε σακούλες καλά δεμένες και τα τοποθετούμε στους κάδους απορριμάτων.
2. Δεν πετάμε ή δεν αφήνουμε σκουπίδια στο πεζοδρόμιο ή στο δρόμο ή έξω από τους κάδους.
3. Το Σαββατοκύριακο ΔΕΝ γίνεται αποκομιδή απορριμάτων παρά μόνο από κεντρικούς δρόμους, γι΄αυτό παρακαλούμε να μην βγάζετε σακούλες με σκουπίδια και ειδικά όταν είναι γεμάτοι οι κάδοι. Για δύό ημέρες μπορούν να φυλαχθούν στο μπαλκόνι μας.
4. Στους μπλε κάδους ρίχνουμε ,μόνο ανακυκλώσιμα υλικά (Χαρτί, πλαστικά,γυαλί, Αλουμίνιο) ΟΧΙ σκουπίδια
5. Δεν μετακινούμε τους κάδους χωρίς την έγκριση της υπηρεσίας καθαριότητας.
6. Δεν παρκάρουμε μπροστά από τους κάδους γιατί δυσκολεύουμε την αποκομιδή των απορριμμάτων.
7. Τα εμπορικά καταστήματα πρέπει να βγάζουν τα απορρίμματα τους μετά το κλείσιμο των καταστημάτων. Επίσης πρέπει να δένουν τα χαρτοκιβώτια για να περιοριστεί ο όγκος τους.
8. Για τα ογκώδη αντικείμενα (στρώματα, καναπέδες, τραπέζια, Ψυγεία, κουζίνες και άλλα, ενημερώνουμε την υπηρεσία  καθαριότητας (τηλέφωνο 2107770383) και ύστερα τα κατεβάζουμε στο πεζοδρόμια.
9. Η απομάκρυνση των μπάζων γίνεται ύστερα από συνεννόηση με την υπηρεσία καθαριότητας και με το τμήμα εσόδων. Το 1 κυβικό μέτρο χρεώνεται με 30€
10. Τέλος πρέπει να φροντίσουμε τα κατοικίδια μας να μην επιβαρύνουν την καθαριότητα της πόλης μας. Ο κάθε ιδιοκτήτης όταν βγάζει το σκύλο περίπατο οφείλει να διαθέτει τα απαραίτητα για την περισυλλογή των περιττωμάτων.

Αγαπητοί συμπολίτες,
Για να γίνει η πόλη μας καθαρή πρέπει όλοι οι ΚΆΤΟΙΚΟΙ, ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΊ και ΔΙΟΊΚΗΣΗ να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.
Η καθαριότητα είναι υπόθεση ΌΛΩΝ ΜΑΣ . Η καθαριότητα δεν είναι μόνο αρχοντιά είναι και πολιτισμός.
ΓΙΩΡΓΟΣ  ΓΡΙΒΑΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ & ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου