Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Ενημέρωση με το σταγονόμετρο και από την συμμαχία που βομβαρδίζει στη Λιβύη, όσον αφορά και σ’ αυτές τις «παράπλευρες απώλειες».

Από «λάθος» έχασαν τελικά την ζωή τους στην περιοχή της πόλης Μπρέγκα στην πετρελαϊκή ανατολική πλευρά της Λιβύης, εννέα αντικαθεστωτικοί και τέσσερις άμαχοι, στη διάρκεια αεροπορικής επίθεσης του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο για τις επαφές με τους αντικανταφικούς, αξιωματούχο της Ατζνταμπίγια Ίσα Χάμις, η επίθεση κατά αυτοκινητοπομπής πέντε ή έξι αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων και ένα ασθενοφόρο, όταν ένας αντικανταφικός… ενθουσιάστηκε από την παρουσία των συμμαχικών αεροπλάνων και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα για να τους… χαιρετίσει!

Οι πιλότοι του αεροπλάνου εξέλαβαν τους πυροβολισμούς ως εχθρικέ ενέργεια και άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εννέα εξεγερμένοι, αλλά και τρεις φοιτητές της ιατρικής και ο οδηγός τους.
Σύμφωνα με την πάγια τακτική που ακολουθείται σ’ αυτές τις περιπτώσεις από τα επιτελεία, ανακοινώθηκε ότι το θέμα «εξετάζεται» και θα γίνουν ανακοινώσεις «όταν θα ολοκληρωθεί η έρευνα» (δηλαδή όταν θα αμβλυνθεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης).
Είναι γνωστό ότι τα «λάθη» δεν αναγνωρίζονται μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου και συνήθως καταγράφονται και γίνεται ο απολογισμός τους μετά το τέλος κάθε πολεμικής εκστρατείας.
Προς το παρόν, η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες Οάνα Λονγκέσκου, άξια όπως φαίνεται διάδοχος εκείνου του αλήστου μνήμης Τζέιμι Σέι, εκπροσώπου της Συμμαχίας κατά την εκστρατεία κατά της Γιουγκοσλαβίας, ακολουθεί τα αχνάρια του προκατόχου της με δηλώσεις - καρμπόν:
«Εξετάζουμε αυτές τις πληροφορίες», είπε. «Λαμβάνουμε πάντα σοβαρά υπόψη μας τις πληροφορίες σχετικά με το θάνατο αμάχων. Αποστολή του ΝΑΤΟ είναι να προστατεύει τους άμαχους και τις πολιτικές περιοχές από τις επιθέσεις»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου