Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Συλλήψεις αντικαθεστωτικών στο Μπαχρέιν

Αρχές του Μπαχρέιν άφησαν ελεύθερο έναν γνωστό μπλόγκερ, τον Μαχμούντ αλ Γιούσεφ, που κρατήθηκε μόνο μία ημέρα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν έτυχε κακομεταχείρισης, ανέφερε ωστόσο ότι κρατούν δεκάδες άλλους πολίτες, συμπεριλαμβανόμενου και του Άμπντουλ Χάλεγκ αλ Οράιμπι, γιατρού στο νοσοκομείο Σαλμανίγια, ο οποίος ανήκει στην αντιπολίτευση.


Το μικρό κράτος, που κυβερνάται από σουνίτες, έχει προχωρήσει σε εκατοντάδες συλλήψεις, κυρίως ακτιβιστών του κυβερνοχώρου και δεκάδων σιιτών, ενώ δεκάδες είναι οι πολίτες που αγνοούνται, αφότου οι δυνάμεις ασφαλείας άρχισαν να διαλύουν τις συνεχείς φιλοδημοκρατικές συγκεντρώσεις στις αρχές Μαρτίου.

Οι Αρχές επέβαλαν στρατιωτικό νόμο και κάλεσαν ενισχύσεις στρατού από τη γειτονική Σαουδική Αραβία, για να πατάξουν το κίνημα διαμαρτυρίας που συνήθως καθοδηγείται από σιίτες.

Υπενθυμίζεται ότι πάνω από το 60% των πολιτών στο Μπαχρέιν είναι σιίτες και η πλειοψηφία ζητά την εγκαθίδρυση συνταγματικής μοναρχίας.

Ο Μάταρ Ιμπραήμ Μάταρ, μέλος της μεγαλύτερης σιιτικής οργάνωσης Wefaq, κατάγγειλε ότι έχουν συλληφθεί -μόνο κατά τις τελευταίες ημέρες- 329 μέλη της οργάνωσης, αλλά εξέφρασε φόβους ότι μπορεί να είναι περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου