Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Ποιο το μήνυμα Καντάφι που έφερε ο λίβυος υφυπουργός στον Παπανδρεόυ


Του Μανώλη Κυπραίου

Την άμεση παύση των επιθέσεων του Ν.Α.Τ.Ο., με αντάλλαγμα την άμεση κατάπαυση του πυρός μεταξύ των πιστών δυνάμεων του Καντάφι και των αντικαθεστωτικών, ζητάει η ηγεσία της Λιβύης σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο Λίβυος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάτι Ομπέιντι που επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά την Αθήνα.


Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, ο Μουαμάρ Καντάφι, συμφωνεί σε μια διεθνή διάσκεψη για το μέλλον της Λιβύης, με την παρουσία όμως της Ρωσίας και της Κίνας, ενώ ζητά κατά τη διάρκεια των συζητήσεων να αναπτυχθούν στη χώρα κυανόκρανοι οι οποίοι θα επιβλέπουν την εκεχειρία.
Επίσης η λυβική ηγεσία δεν είναι αρνητική, σε μια «μαλακή μεταβίβαση» της εξουσίας, χωρίς όμως να έχει γίνει πλήρες αντιληπτό τι εννοεί η λιβυκή ηγεσία ως «μαλακή μεταβίβαση».

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, βρίσκεται σε τηλεφωνική επικοινωνία με ηγέτες δυτικών χωρών, τον Αραβικό Σύνδεσμο, αλλά και αυτών του Συμβουλίου Ασφαλείας, μεταβιβάζοντας το μήνυμα της λιβυκής ηγεσίας. Πρώτες πληροφορίες, αναφέρουν πως την λιβυκή πρόταση την βλέπουν θετικά η Μόσχα, το Πεκίνο, το Βερολίνο, η Αγκυρα και η Ρώμη, ενώ Γαλλία, ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία, ζητούν να δοθούν «διευκρινήσεις» από το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου