Τρίτη 19 Απριλίου 2011

XΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: "ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ"

Κάνε το ποιο συγκεκριμένο σύντροφε μη μείνουμε με την απορία!!
«Είμαι της άποψης ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα που, κατά τη γνώμη μου, δεν ιδιωτικοποιούνται, όπως είναι το νερό για παράδειγμα, γιατί είναι θέματα και δημόσιας υγείας» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχ.Χρυσοχοΐδης στο ραδιοσταθμό Flash ερωτηθείς για το...
θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.

«Από εκεί και πέρα τα συζητάμε όλα, αλλά δεν πρέπει η συζήτηση αυτή να είναι ''ελάτε εδώ, ξεπουλάμε''» συμπλήρωσε.
Για τα περί αναδιάρθρωσης του χρέους ο υπουργός σχολίασε ότι η συζήτηση αυτή αποπροσανατολίζει, ενώ ασκεί μεγάλες πιέσεις και στο κόστος δανεισμού της χώρας.
Ακόμη ο κ. Χρυσοχοΐδης παραδέχθηκε ότι η αγορά έχει στεγνώσει από ρευστότητα και μίλησε για τις δράσεις και τα εργαλεία που ενεργοποιεί το υπουργείο προκειμένου να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό.
Τέλος ερωτηθείς για τις κυβερνήσεις συνεργασίας, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε χαρακτηριστικά ότι σε μια τέτοια περίπτωση «δεν πρόκειται να γίνει στη χώρα τίποτα θετικό. Κατά τη γνώμη μου,θα καταστραφούμε»

«Κάποια πράγματα δεν ιδιωτικοποιούνται»

Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Flash, ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε ό,τι αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις, δήλωσε ότι δεν είναι δογματικός και πρόσθεσε:

«Δεν είμαι της άποψης τι δεν πρέπει να αποκρατικοποιηθεί. Είμαι της άποψης ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα που, κατά τη γνώμη μου, δεν ιδιωτικοποιούνται, όπως είναι το νερό για παράδειγμα, γιατί είναι θέματα και δημόσιας υγείας. Από εκεί και πέρα τα συζητάμε όλα, αλλά δεν πρέπει η συζήτηση αυτή να είναι 'ελάτε εδώ, ξεπουλάμε', δηλαδή να γράψουμε πάνω ξεπούλημα. Από την άλλη, όμως, θέλει πολύ μεγάλη προσοχή, έτσι ώστε το εγχείρημα αυτό, σε κάθε του επιμέρους αντικείμενο, να πετυχαίνει».

«Αποπροσανατολίζουν τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης»

Σχολιάζοντας τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «αποπροσανατολίζει, εμάς όλους στο εσωτερικό, από τη δουλειά που πρέπει να κάνουμε. Και όταν ακούνε όλοι ότι η Ελλάδα θα αναδιαρθρωθεί, αντιλαμβάνεστε ότι τα επιτόκια δανεισμού της χώρας θα παραμένουν πάρα πολύ υψηλά.»

«Κανείς δεν θα μας πιστεύει ότι μπορούμε να σωθούμε, ότι θα βγούμε από το αδιέξοδο αυτό στο οποίο βρισκόμαστε», σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης, κρατώντας ωστόσο χαμηλούς τόνους έναντι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

«Απογοητευτική η κατάσταση των τραπεζών»

Αναφερόμενος στη ρευστότητα στην αγορά, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ στην αγορά και τούτο διότι όλα αυτά τα χρήματα πήγαν στις τράπεζες. Υπάρχει και κάτι ακόμη: μια μεσαία τράπεζα πριν από 2 χρόνια έδινε 100 εκατομμύρια το μήνα σε χορηγήσεις δανείων πάσης φύσεως, ενώ τώρα δίνει 20 και όλες μαζί δίνουν 100. Αυτό, λοιπόν, είναι ένα ζήτημα το οποίο οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης υπενθύμισε ότι ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι το ΕΤΕΑΝ προκηρύσσει έναν διαγωνισμό, που σημαίνει ότι 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ σε ενάμιση ακριβώς μήνα από σήμερα, θα είναι στις τράπεζες για να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις.

«Σε λίγες μέρες θα το συνεχίσουμε αυτό, προκειμένου να δώσουμε μια ρευστότητα στις επιχειρήσεις, πάλι μέσα από το ΕΤΕΑΝ, με δάνεια και εγγυήσεις, έτσι ώστε να μπορέσουμε, εν μέρει, να καλύψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων», πρόσθεσε ο υπουργός και σημείωσε:

«Δεν σας κρύβω ότι είναι πολύ απογοητευτική η κατάσταση των τραπεζών, με αποτέλεσμα να μην είμαι τόσο αισιόδοξος, τουλάχιστον για το επόμενο χρονικό διάστημα, για τους επόμενους μήνες, ότι το θέμα θα λυθεί. Γι’ αυτό η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μέσα στο Μάιο κάνει μια προσπάθεια να δει με ποιον τρόπο θα υποκαταστήσει την αδυναμία αυτή των τραπεζών».

«Καταστροφή οι κυβερνήσεις συνεργασίας»

Ερωτηθείς για τις κυβερνήσεις συνεργασίας - με βάση και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις - ήταν αρνητικός.

Και εξήγησε: «Θεωρώ πως δεν είναι σοβαρή εξέλιξη για τη χώρα μία τέτοια προοπτική και θέλω να το πω ευθέως: διότι αν δεν υπάρχει πολιτική σταθερότητα στη χώρα - ένα απαράμιλλο αγαθό το οποίο κατακτήσαμε τα τελευταία 40 χρόνια- τότε θα μπούμε σε περιπέτειες.»

«Όταν σήμερα που υπάρχει μια κυβέρνηση σταθερή, με μεγάλη πλειοψηφία, διαχειριζόμενη τη δυσκολία, αντιμετωπίζει προβλήματα, αντιλαμβάνεστε τι θα γίνει με μια κυβέρνηση η οποία θα έχει 1,2,3 κόμματα, για να συνεννοηθούν. Δεν πρόκειται να γίνει στη χώρα τίποτα θετικό. Κατά τη γνώμη μου, θα καταστραφούμε» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
ΣΤΙΣ 09:03

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου