Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Τα εγκλήματα πολέμου των Αλβανών‏... Είναι δυνατόν? Μάλλον είναι

Τον "ασκό του Αιόλου" άνοιξε η Κάρλα ντελ Πόντε με τις αποκαλύψεις ότι οι Αλβανοί αντάρτες έκαναν εμπόριο οργάνων που είχαν αφαιρεί από Σέρβους αιχμαλώτους. Η πρώην κατήγορος του Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία Κάρλα ντελ Πόντε, στις δηλώσεις της οποίας για πολλά χρόνια στηριζόταν η αρνητική εντύπωση της Δύσης για τους Σέρβους, προέβη σε εκπληκτικές ομολογίες.
Στο βιβλίο της "Κυνήγι: Εγώ και οι εγκληματίες πολέμου" η ντελ Πόντε αφηγήθηκε, επικαλούμενη "αξιόπιστες πληροφορίες και μαρτυρίες", πως η τωρινή ηγεσία του Κοσόβου έκανε περιουσία με το εμπόριο εσωτερικών οργάνων, που είχαν αφαιρεθεί από Σέρβους. Όπως γράφει στο βιβλίο της, που εκδόθηκε στην Ιταλία την περασμένη εβδομάδα, το καλοκαίρι του 1999 στο Κόσοβο είχαν απαχθεί 300 νεαροί Σέρβοι, που μεταφέρθηκαν στην Αλβανία, για την αφαίρεση από το σώμα τους εσωτερικών οργάνων και από εκεί προωθούνταν στην παγκόσμια "μαύρη αγορά".
Σύμφωνα με την καταγγελία, στα εγκλήματα αυτά επιδίδονταν η ηγεσία του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (KLA). Ο νυν πρωθυπουργός Χασίμ Θάτσι ήταν ηγετικό στέλεχος του KLA.

6 στους 10 Έλληνες λένε "ναι" στο "φράχτη" και γώ λέω OXI!!!!

Σύμφωνοι με το σχέδιο της κυβέρνησης για κατασκευή φράχτη στον Εβρο, ως μέτρο ανάσχεσης της παράνομης μετανάστευσης, εμφανίζονται 6 στους 10 Ελληνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας με τίτλο «Η κοινή γνώμη απέναντι στο «τείχος» του Εβρου», που διενήργησε η Public Issue για την «Καθημερινή» της Κυριακής. Από τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτει πως το θέμα της παράνομης μετανάστευσης απασχολεί έντονα την κοινή γνώμη, καθώς και πως οι πολίτες θεωρούν ότι είναι αναγκαίο η χώρα μας να προχωρήσει στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Μάλιστα, όσον αφορά την κατασκευή του φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία στον Εβρο, το 55% των ερωτηθέντων απαντά ότι είναι από τα μέτρα που μπορούν να εμποδίσουν το μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ελλάδα. Υπέρ της κατασκευής του φράχτη τοποθετείται η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ (51%), μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων της Ν.Δ. (37%), ενώ σύμφωνος εμφανίζεται και ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους των κομμάτων της Αριστεράς.

470.000 παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα! , Συμπεριλαμβάνονατι και κάποιοι υπουργοί???


Σε 470.000 εκτιμά το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) τον αριθμό των μη νομίμων μεταναστών στη χώρα, αριθμός που επιδεικνύει μεγάλη ποσοστιαία αύξηση, σε δυο μόλις χρόνια.Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος Clandestino της ΕΕ, πριν από δυο χρόνια, οι μη νόμιμοι αλλοδαποί έφταναν σε 280.000. Πρόκειται λοιπόν για ποσοστιαία αύξηση 60%.Μελετώντας την κατάσταση των μη νομίμων μεταναστών στη χώρα, ο ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ Θάνος Μαρούκης, τους έχει διαχωρίσει μεταξύ όσων οι κοινότητες διαβιούν εδώ και χρόνια στην Ελλάδα και αυτών που δημιούργησαν νεοσυσταθείσες κοινότητες.
Στην πρώτη ομάδα ανήκουν Αλβανοί, Πακιστανοί, Γεωργιανοί και...
Μπαγκλαντεσιανοί. Οι μη νόμιμοι Αλβανοί απασχολούνται στους ίδιους τομείς με τους νόμιμους ομοεθνείς τους και αντιμετωπίζουν παρεμφερή προβλήματα εξαιτίας της κρίσης. Μεταξύ των νόμιμων μεταναστών, μεγάλος αριθμός έχει απωλέσει τη νομιμότητα, εξαιτίας της ανεργίας και έχει εξαναγκασθεί να επιστρέψει. Αντίστοιχος μεγάλος αριθμός μη νομίμων, επιστρέφει στην Αλβανία και εισέρχεται παράνομα στην Ελλάδα, μόνο για βραχύχρονη, εποχιακή εργασία. Καθώς η οικοδομή έχει πληγεί από την οικονομική κρίση, οι Αλβανοί αναγκάζονται να αποχωρήσουν από τις κατασκευές, «παραδοσιακό» τομέα ενασχόλησής τους στην Ελλάδα, και κύριος τομέας απασχόλησης γίνεται, πλέον, για πολλούς ο αγροτικός τομέας.
Οι μη νόμιμοι Πακιστανοί απασχολούνται στον αγροτικό τομέα, «παραδοσιακό» τομέα ενασχόλησης των ομοεθνών τους. Τα φαινόμενα εργασιακής εκμετάλλευσής τους, έχουν πληθύνει τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μεροκάματο των μη νομίμων Πακιστανών, από 25-30 ευρώ πέρσι, στον αγροτικό τομέα, έχει πέσει στα 6-15 ευρώ.Οι Μπαγκλαντεσιανοί επιβιώνουν μεταξύ αγρών, πώλησης μικρο-αντικειμένων στο δρόμο και επαιτείας στα φανάρια. Ο κ. Μαρούκης δεν εντόπισε φαινόμενα εκμετάλλευσής τους από κυκλώματα.Τη δεύτερη ομάδα αλλοδαπών αποτελούν οι «νεοσυσταθείσες» κοινότητες Αφγανών, Σομαλών, Αλγερινών, Μαροκινών και προερχομένων από κράτη της δυτικής και υποσαχάριας Αφρικής. Προσδοκία τους είναι να φύγουν προς άλλα κράτη της δυτικής Ευρώπης. Εργάζονται περιστασιακά, είτε στην επαρχία βγάζοντας ελάχιστα χρήματα είτε στην Αθήνα, πηγαίνοντας στις πιάτσες όπου προσφέρουν χειρονακτική εργασία σε τιμή ευκαιρίας. Ζουν με δανεικά από φίλους, με πίστωση από μικρομάγαζα άλλων αλλοδαπών ή από συγγενείς που στέλνουν χρήματα από το εξωτερικό. Κάποιοι ασχολούνται με το υπαίθριο μικρο-εμπόριο, με βασική πελατεία άλλους μετανάστες.