Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ 2012 Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

Στις 14 Φεβρουαρίου του 2012 αναμένεται να συζητηθεί η πρώτη αγωγή του ελληνικού Δημοσίου σε βάρος της Ιεράς μονής Βατοπεδίου, καθώς χθες η υπόθεση αναβλήθηκε από το πολυμελές πρωτοδικείο της Αθήνας. Η αναβολή δόθηκε ύστερα από αίτημα της Μονής, προκειμένου να συγκεντρώσει και να καταθέσει επιπλέον στοιχεία για τις επίμαχες ανταλλαγές...


Η αγωγή που έχει κατατεθεί τον Ιούνιο του 2010 αφορά σε ακύρωση συμβολαίου που είχε συνταχθεί το 2007 από τη συμβολαιογράφο Αθήνας, Αικατερίνη Πελέκη. Μέσω αυτής, το ελληνικό Δημόσιο ζητά να ακυρωθεί η ανταλλαγή αγροκτήματος 180 στρεμμάτων στην Πέλλα με ποσοστό 7,682‰ της λίμνης Βιστωνίδας.

Επίσης το ελληνικό δημόσιο διεκδικεί 10 εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν κατατεθεί ακόμη τέσσερις αγωγές για ακύρωση αντίστοιχων συμβολαίων από το ελληνικό Δημόσιο, οι οποίες αναμένεται να συζητηθούν τους προσεχείς μήνες.

''ΜΟΝΟ ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ''

Η Ελλάδα είναι μια φιλόξενη χώρα και οι Έλληνες είναι γενναιόδωροι και φιλόξενοι. Όμως, ο ελληνικός λαός αυτή τη στιγμή καταβάλλει προσπάθειες για την έξοδο από την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, σε συνέντευξή του στην αιγυπτιακή εφημερίδα Al Ahram...

Πιο συγκεκριμένα, σημείωσε ότι δεν είναι δυνατή η εξεύρεση θέσεων εργασίας για τους μετανάστες τη στιγμή που δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας για τους ίδιους τους Έλληνες, ενώ το ποσοστό ανεργίας έχει εκτοξευθεί. Ταυτόχρονα δεν είμαστε σε θέση να τους επιτρέψουμε τη μετάβαση σε άλλο ευρωπαϊκό κράτος λόγω της δέσμευσής μας για εφαρμογή της Συνθήκης του Σένγκεν. Γι' αυτό θα πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν θα μπορέσουν, όπως παλαιότερα, να πραγματοποιήσουν στην Ελλάδα τα όνειρα για μια καλύτερη ζωή.
Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι στην Ελλάδα θα παραμείνουν μόνο οι μετανάστες που δικαιούνται διεθνούς προστασίας και ασύλου καθώς και εκείνοι που διαθέτουν άδειες εργασίας και παραμονής. Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να πάρουν καθαρά το μήνυμα, ότι επιβάλλεται να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό είτε με υποχρεωτική απέλαση. Προς αυτήν την κατεύθυνση είμαστε απολύτως αποφασισμένοι. Άλλωστε τα πρώτα θύματα από την ανεξέλεγκτη είσοδο παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα είναι οι νόμιμοι μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας, εκείνοι που ζουν ήρεμα και εργάζονται αναμένοντας να πάρουν άσυλο και επίσημα χαρτιά.
"Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Περνάει μία δύσκολη φάση και δεν προσφέρεται ως «Γη της Επαγγελίας». Η Ελλάδα δεν μπορεί να προσφέρει στους αλλοδαπούς που έρχονται εδώ τα μέσα εκείνα για να μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς. Επομένως, υποβαθμίζεται η ζωή όλων μας, και των πολιτών αυτής της χώρας, και των παράνομων μεταναστών, αλλά και των νομίμων μεταναστών. Και το χειρότερο ακόμα είναι ότι γύρω από όσους ζουν εξαθλιωμένοι λειτουργούν τα στυγνότερα διεθνή δίκτυα οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας, με ιλιγγιώδεις τζίρους", σημείωσε ο κ. Παπουτσής.
Παράλληλα αναφέρθηκε στο κέντρο της Αθήνας, λέγοντας ότι αντιμετωπίζει ένα σύνθετο πρόβλημα. "Αυτή την περίοδο είναι σε πλήρη εξέλιξη η συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων για την επίλυσή του. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να αμφισβητείται το δικαίωμα που έχουν οι Έλληνες πολίτες σε σχέση με το Κέντρο της Αθήνας. Θα εγγυηθούμε το δικαίωμα του κάθε πολίτη στην ασφάλεια και στην ποιότητα της ζωής του. Και θα το πράξουμε με αποφασιστικό τρόπο", υπογράμμισε ο υπουργός.
Τέλος, τόνισε ότι η αλήθεια είναι πως χωρίς Κέντρα υποδοχής και χωρίς Κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών στη διαδικασία προετοιμασίας τους για την απέλαση, δεν πρόκειται να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες στο Κέντρο της Αθήνας και σε άλλα αστικά κέντρα, όπου ήδη υπάρχουν οξυμένα προβλήματα, όπως η Πάτρα, η Ηγουμενίτσα, η Κέρκυρα. Γι' αυτό είμαστε σε διαδικασία επείγουσας αναζήτησης χώρων για τη δημιουργία αυτών των κέντρων

BΡΗΚΑΝ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ HANGOVER

Tον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται άμεσα το hangover, δηλαδή οι δυσάρεστες συνέπειες της μέθης, ανακάλυψαν αμερικανοί επιστήμονες.
Αυτό που προτείνουν είναι κατάποση ασπιρίνης, όχι με νερό, αλλά με καφέ.Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, η καφεΐνη που έχει ο καφές και τα αντιφλεγμονώδη συστατικά της ασπιρίνης και των άλλων παυσίπονων, δρουν κατά της αιθανόλης ή του καθαρού οινοπνεύματος που παραμένει στον οργανισμό μετά τη μέθη...


Το άλας που περιέχει το καθαρό οινόπνευμα είναι αυτό που προκαλεί πονοκέφαλο, ακόμη και εάν ληφθεί σε μικρές δόσεις.

Στο πλαίσιο των πειραμάτων, ο καθηγητής Michael Oshinsky από το Πανεπιστήμιο Tomas Jefferson της Φιλαδέλφεια, προκάλεσε πονοκέφαλο σε αρουραίους, δίνοντάς τους μικρές ποσότητες αλκοόλ.

Ακολούθως, τους χορήγησε καφεΐνη και παυσίπονα φάρμακα για να αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο ο συνδυασμός μπλοκάρει το άλας του αλκοόλ και ανακουφίζει από τον πόνο. Επιπλέον, οι αρουραίοι δεν αφυδατώθηκαν, όπως φοβούνταν οι ειδικοί λόγω της λήψης καφεΐνης μετά από αλκοόλ.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα χρειαστεί περαιτέρω διάλογος προκειμένου να ληφθεί απόφαση για να οριστεί ως στάνταρ θεραπεία η λήψη καφεΐνης με παυσίπονο. Μέχρι τότε συνιστούν σε όσους επιθυμούν να κάνουν τη θεραπεία, να μην λαμβάνουν καφεΐνη και παυσίπονο με άδειο στομάχι και ποτέ νωρίτερα από έξι ώρες από το τελευταίο τους ποτήρι.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση New Scientist.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Λαθρομετανάστες σε βάρκα τσακίστηκαν στα βράχια

ακτογραμμή της Νήσου των Χριστουγέννων στην Αυστραλία ήταν το σκηνικό για την τραγωδία μιας μεγάλης ομάδας λαθρομεταναστών που ζητούσαν άσυλο και έπεσαν μέσα στη μανία των μουσώνων. Η βάρκα τους τσακίστηκε στα βράχια…

Οι αρχές έχουν επιβεβαιώσει 27 ανθρώπους νεκρούς καθώς η βάρκα που επέβαιναν προσέκρουσε στα απόκρημνα βράχια της Αυστραλίας κάτω από πολύ επικίνδυνες συνθήκες. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που εμπλέκονται παραμένει ασαφής, αλλά είναι πιθανό οι επιβαίνοντες να ήταν εβδομήντα ή ογδόντα άτομα, συμπεριλαμβανομένων παιδιών...

Read more: http://ypotheto.blogspot.com/2010/12/blog-post_3215.html#ixzz1BMx0cnS6

ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

«Δεν υπάρχει καμία προοπτική και πρόθεση ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών» δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών Σπύρος Βούγιας.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, ο κ. Βούγιας προανήγγειλε ότι εξετάζεται η δυνατότητα παροχής μειωμένου εισιτηρίου κατά 50%, σε συνεργασία με την υπουργό Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, σε ανέργους και σε κατηγορίες χαμηλών εισοδημάτων...

Εξέφρασε τέλος την αισιοδοξία του για τη σημερινή συνάντηση με τους τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους της ΕΘΕΛ, εκτιμώντας ότι υπήρξε θετική εξέλιξη στο διάλογο και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι εργαζόμενοι θα πεισθούν για τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης.
Να αποσύρει το νομοσχέδιο καλέσε την κυβέρνηση ο Θανάσης Παφίλης και την κατηγόρησε ότι εξαπατά τον ελληνικό λαό

ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Την αρνητική αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσαν οι προτάσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου για αλλαγές στη νομοθεσία, ώστε να επιτρέπεται το κάπνισμα στα καταστήματα που σερβίρουν αλκοόλ, τα οποία ωστόσο θα πληρώνουν έναν έξτρα φόρο. Ο πρωθυπουργός φέρεται να απέρριψε ...
κατηγορηματικά τις προθέσεις του υπουργού λέγοντας του ότι πρέπει να επιβληθεί καθολική καπνοαπαγόρευση παντού.
Κατ’ ουσίαν ο κ. Παπανδρέου ζήτησε πιο σκληρή εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος και εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από τις αλλαγές που σχεδιάζονταν. Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας προσπάθησε να περάσει την επιβολή φόρου στα μαγαζιά που σερβίρουν αλκοόλ, προκειμένου οι καταναλωτές να μπορούν να καπνίζουν εντός αυτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο φόρος θα υπολογιζόταν με βάση τα τετραγωνικά κι όχι με βάση το τζίρο του καταστήματος. Οι αλλαγές αυτές δεν θα ίσχυαν για τα εστιατόρια.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

«Η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας θα χαθεί αν δεν αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό» τόνισε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι το Δημόσιο είναι γεμάτο ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν και παίρνοντας έτσι αποστάσεις από τις δηλώσεις του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης. Την ίδια ώρα, η ΝΔ ζητά από τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει τη στάση του στο ζήτημα...

Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε τον δημόσιο υπάλληλο ως «κλειδί» της αλλαγής νοοτροπίας στο κράτος και τα προσόντα τους «πλούτο» που πρέπει να αξιοποιηθεί.
Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε επίσης ότι οι παρεμβάσεις τόσο του ίδιου και των υπουργών του δεν αρκούν «καθώς είμαστε περαστικοί από αυτές τις θέσεις» και ότι η στρατηγική πρέπει να έχει διάρκεια που να υπερβαίνει τον πολιτικό κύκλο των κυβερνήσεων.