Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Γκρεμίζουν το θέατρο Badminton ως αυθαίρετο ?


Δε γίνεται... Η βλακεία έχει όρια 

Tο θέατρο που φιλοξένησε μετά την Ολυμπιάδα παραστάσεις και καλλιτέχνες αλλά, η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, σκοπεύει να το κατεδαφίσει.
Η υπουργός Περιβάλλοντος με το προεδρικό διάταγμα για την προστασία του Υμηττού «απειλεί» να βάλει μπουλντόζες στο Γουδή

Αυθαίρετο και με παράνομη σύμβαση εκμίσθωσης το ολυμπιακό έργο δημιουργεί εσωκυβερνητική κόντρα με τα υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού να αντιδρούν στην πρόθεση της κ. Μπιρμπίλη.

Η απόφαση της κας. Υπουργού βασίζεται σε ένα ειδικό Προεδρικό Διάταγμα για τον Υμηττό (Π. Διάταγμα περί «Καθορισμού Ζωνών Ρυθμίσεως και Προστασίας του Υμηττού»), του οποίου σκοπός ήταν η προστασία του περιβάλλοντος στον Υμηττό. Θεωρεί η κα. Τίνα Μπιρμπίλη, ότι το θέατρο Badminton, επιβαρύνει περιβαλλοντικά το μητροπολιτικό πάρκο και δεν είναι εναρμονισμένο στην περιοχή.


Το θέατρο Badminton καταλαμβάνει το 2,7% των 925 στρεμμάτων του πάρκου. Tο Δημόσιο επένδυσε 35 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του κτιριού στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων .
Aλλα 15 εκατ. ευρώ διέθεσαν οι επιχειρηματίες που ανέλαβαν την εκμετάλλευσή του.
H απόφαση της κας. Τίνας Μπιρμπίλη δεν είναι οριστική, αλλά έχει ξεσηκώσει με αντιδράσεις τα υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού. Το υπουργείο Οικονομικών αντιδρά γιατί βλέπει να χάνεται μια καλή επένδυση και το υπουργείο Πολιτισμού γιατί χάνει έναν χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει απαιτητικές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Mέσα στις επόμενες εβδομάδες η απόφαση της κας. Μπιρμπίλη θα μπει στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης και θα μελετηθεί πιο σοβαρά

Ο Γ. Παπανδρέου θα διαδεχθεί τον Μπαν Κι Μουν στον ΟΗΕ!

  Ο  Γ. Παπανδρέου, θα είναι  πιθανότατα υποψήφιος για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Οσο περνάει ο καιρός, καθίσταται όλο και πιο πιθανό  ο  πρόεδρος  να εγκαταλείψει τον πρωθυπουργικό θώκο. Οι  διαδικασίες για την εκλογή του νέου Γ.Γ. του ΟΗΕ αναμένεται να ξεκινήσουν την άνοιξη , οπότε και θα γίνει γνωστό εάν τελικά ο κ. Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος, 
Το «σενάριο ΟΗΕ» έχει απασχολήσει κορυφαία στελέχη της ομάδας πολιτικού σχεδιασμού της κυβέρνησης και ειδικότερα τον κ. Ι. Ραγκούση και την κυρία Ρεγγίνα Βάρτζελη, αλλά και τον ίδιο τον κ. Γ. Παπανδρέου. Ο υπουργός Εσωτερικών και η επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου διαβεβαιώνουν ότι «δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα». Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός επιχείρησε να τερματίσει την επίμονη φημολογία στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ του ΠαΣοΚ. «Σκοπίμως πολλοί λένε ότι ψάχνω να δραπετεύσω»
Πολλοί βουλευτές έχουν προεξοφλήσει ότι για το«σενάριο ΟΗΕ» εργάζονται μυστικά οι κκ.Χ.Παμπούκης και Δ.Δρούτσας, καλλιεργώντας συστηματικά διεθνείς επαφές,πάντοτε εν γνώσει του Πρωθυπουργού.Ο κ.Δρούτσας, ο οποίος βρίσκεται κατά μέσο όρο 22 ημέρες τον μήνα στο εξωτερικό,διαψεύδει ότι έχει τεθεί ποτέ το«θέμα ΟΗΕ»στις διεθνείς συναντήσεις του. Συμπληρώνει ωστόσο ότι«δεν θα υπήρχε καλύτερος για τη θέση». Το ισχυρότερο επιχείρημα του υπουργού Εξωτερικών είναι ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει Ελληνας το συγκεκριμένο αξίωμα,καθώς η Ελλάδα έχει δύο «ανοιχτά» εθνικά θέματα,το Κυπριακό και το Σκοπιανό. Εμπειροι διπλωμάτες όμως υπενθυμίζουν με νόημα ότι η Ελλάδα υποστηρίζει πάντοτε τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για τα εθνικά θέματα,ενώ συμπληρώνουν ότι ο Νοτιοκορεάτης κ.Μπαν Κι Μουν εξελέγη παρά το γεγονός ότι η συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας αποτελεί ένα από τα μείζονα διεθνή γεωπολιτικά ζητήματα.
Πώς εκλέγεται ο Γενικός Γραμματέας
Κορυφαία διπλωματική πηγή μιλώντας προς«Το Βήμα της Κυριακής»τόνισε ότι η διαδικασία διαδοχής στον ΟΗΕ αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο. Σύμφωνα με τους άγραφους κανόνες του Οργανισμού, είναι η σειρά της Ευρώπης να εκλέξει Γραμματέα. Η εκλογή είναι μια μακρά διαδικασία από μυστικές ψηφοφορίες στο Συμβούλιο Ασφαλείας. O «νικητής» οφείλει να συγκεντρώσει τις ψήφους και των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας- ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία και Γαλλίακαι ταυτόχρονα την πλειοψηφία των συνολικά 15 μόνιμων και μη μόνιμων μελών. Τα 10 μη μόνιμα μέλη για το 2011 είναι:
Βοσνία, Βραζιλία, Γερμανία, Γκαμπόν, Ινδία, Κολομβία, Λίβανος, Νιγηρία, Ν. Αφρική και Πορτογαλία.

ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΟΝ ΜΠΕΝΤΙΤ : «Το πρόβλημά σας είναι ότι κανείς δεν θέλει να πληρώσει φόρους»

Ενας Γαλογερμανός που "μιλά" Ελληνικά


«Η λιτότητα από μόνη της δεν συνιστά κάποιο πρόγραμμα» τονίζει ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κ.Ε.» λίγο πριν τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. Ο ηγέτης του γαλλικού Μάη του '68 και επικεφαλής των Ευρωπαίων Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο τάσσεται υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων και της επιβολής φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Για το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους λέει ότι πρέπει να τεθεί όταν θα υπάρξει ορατή βελτίωση των οικονομικών. Τέλος, προτείνει τη μείωση του ελληνικού στρατού και ζητά από την Ε.Ε. να εγγυηθεί τα ελληνικά σύνορα.

Ε Η Γερμανία και η Γαλλία με το λεγόμενο νέο «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» επιχειρούν να επιβάλουν ένα σχέδιο μόνιμης λιτότητας. Πώς το βλέπετε αυτό;

Α Αυτό αποτελεί μια γερμανογαλλική σύνθεση. Ομως, εάν θέλεις να κάνεις μια οικονομική ένωση δεν μπορείς να τη στηρίξεις μόνο στη λιτότητα. Φυσικά κάθε χώρα πρέπει να μειώσει το χρέος της, αλλά το πρόβλημα είναι ότι η οικονομική διακυβέρνηση πρέπει να βασίζεται στις επενδύσεις, στη βελτίωση των καινοτομιών και στην οικολογία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση. Από μόνη της η λιτότητα δεν συνιστά κάποιο πρόγραμμα.

Ε Δεν δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης...

Α Εάν δεν προχωρήσουμε στα ευρωομόλογα για να στηρίξουμε νέες επενδύσεις, τότε η οικονομική διακυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Ε Τα ευρωομόλογα αποτελούν λύση για τις υπερχρεωμένες χώρες;

Α Νομίζω ότι για χώρες όπως η Ελλάδα πρέπει να υπάρξει επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους, γιατί δεν μπορείς να το μειώσεις μέσα σε δύο ή τρία χρόνια. Από την άλλη πλευρά ,τα ευρωομόλογα πρέπει να έχουν διάρκεια η οποία να δίνει στη χώρα τη δυνατότητα να μειώσει το χρέος, αλλά ταυτόχρονα να χορηγούνται για επενδυτικούς σκοπούς και όχι μόνο για να αντιμετωπιστούν το χρέος και τα ελλείμματα.

Ε Πώς αντιμετωπίζετε τη συζήτηση για μια πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους;

Α Εάν αναδιαρθρωθεί το χρέος, η Ελλάδα θα έχει τον αναγκαίο χρόνο για να μειώσει τα ελλείμματα. Αυτή η επιλογή μπορεί να μπει στην ατζέντα όταν η οικονομική βελτίωση και η μείωση των ελλειμμάτων θα βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση.

Ε Η Μέρκελ προτείνει στα κράτη-μέλη συνταγματικές δεσμεύσεις για πλαφόν στο έλλειμμα.

Α Δεν είναι αναγκαίες κάποιες συνταγματικές δεσμεύσεις, γιατί δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το βρίσκω σωστό να ασκούμε κριτική στη Γερμανία, αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει να εξηγήσουμε ότι είναι προς το συμφέρον και των Γερμανών να συμμετάσχουν στην αναδιάρθρωση του χρέους και να βοηθήσουν χώρες που τώρα δεν μπορούν να το αποπληρώσουν.

Ε Είναι εφικτή η πρότασή σας για μείωση των εξοπλισμών της Ελλάδας, με δεδομένες τις σχέσεις με την Τουρκία;

Α Καταλαβαίνω, αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα της Ελλάδας και του ελληνικού εθνικισμού. Δεν χρειάζεστε τόσο στρατό. Το πρόβλημα με την Τουρκία δεν είναι στρατιωτικό. Ολα αυτά τα πολεμικά παιχνίδια ανήκουν στον περασμένο αιώνα. Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί χρειάζεται η Ελλάδα υποβρύχια; Για να πολεμήσει ποιον και πού;

Ε Υπάρχουν διεκδικήσεις στο Αιγαίο και αμφισβητήσεις κυριαρχίας.

Α Ελάτε τώρα! Ζούμε στον 21ο αιώνα. Πρέπει να σταματήσει αυτός ο εθνικισμός. Η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να εγγυηθεί τα ελληνικά σύνορα. Να μειώσετε το στρατό σας και υπάρχει πρόβλεψη για εγγύηση στη Συνθήκη της Λισαβόνας. Πρέπει με πολιτική πρωτοβουλία να υπάρξει μείωση των εξοπλισμών και αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από τη βόρεια Κύπρο.

Ε Εχετε καταγγείλει στο Ευρωκοινοβούλιο τη Γερμανία και τη Γαλλία ότι πιέζουν την Ελλάδα για πωλήσεις όπλων τους.

Α Ναι, βεβαίως και τους έχω κριτικάρει, αλλά πουλάνε όπλα στη χώρα σας γιατί ο ελληνικός εθνικισμός τα αγοράζει. Σταματήστε να τα αγοράζετε και τότε δεν θα μπορούν να τα πουλάνε.

Ε Πώς βλέπετε τις επιλογές Παπανδρέου για δημοσιονομική πειθαρχία και μείωση ελλειμμάτων;

Α Αυτή είναι μια δύσκολη συζήτηση. Το έχω ξαναπεί ότι το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για το κοινό καλό. Οτι κανένας δεν θέλει να πληρώσει φόρους. Ούτε οι φτωχοί ούτε οι πλούσιοι. Κανένας. Η λογική που επικρατεί είναι, «να πληρώσουν οι άλλοι». Φυσικά, υπάρχει μεγάλη ανισότητα στη χώρα σας και η συζήτηση είναι πώς θα μειωθεί. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να συζητηθεί εκτενώς ποιο είναι το συμφέρον όλων των ανθρώπων στην Ελλάδα.

Ε Τι μπορούν να κάνουν οι λαοί της Ευρώπης για να αντιδράσουν στις εξελίξεις αυτές;

Α Κοιτάξτε. Δεν μπορώ να πω εγώ στους ευρωπαϊκούς λαούς τι να κάνουν. Ποιος είμαι εγώ για να το κάνω; Απλά θα έλεγα να τεθούν στο τραπέζι ο οικολογικός και ο οικονομικός μετασχηματισμός και να συζητηθούν σοβαρά, ώστε να δούμε πού θα βαδίσουμε.

Ε Οδεύουμε σε μια γερμανική Ευρώπη αντί για μια ευρωπαϊκή Γερμανία;

Α Οχι. Πρέπει να πάμε σε μια Ευρώπη των πολλών. Δεν μου αρέσουν λέξεις όπως «κυριαρχία» και δεν νομίζω ότι η γερμανική κυβέρνηση θέλει να κυριαρχήσει.

Ε Υπάρχει μια ρεαλιστική εναλλακτική προοπτική στη σημερινή παγκόσμια οικονομική κρίση;

Α Αυτό που πρέπει να δούμε είναι ότι η οικονομία χρειάζεται ρύθμιση και γι' αυτό πρέπει να βρεθεί μια λύση. Οι λύσεις είναι πάντα πολιτικές και αυτές πρέπει να αναζητήσουμε.

Ε Τι σημαίνει το «ντόμινο» των κοινωνικών εξεγέρσεων σε Β. Αφρική και Μέση Ανατολή;

Α Ζούμε μεγάλες στιγμές! Το κύμα που σάρωσε την Ανατολική Ευρώπη τη δεκαετία του '90 βρίσκεται τώρα στο Νότο. Νομίζω ότι είμαστε ακόμη στην αρχή, χωρίς να διακρίνουμε τις νέες ισορροπίες που διαμορφώνονται. Πάντως η κατεύθυνση που ακολουθούν οι εξελίξεις είναι θετική. Χώρες όπως η Τυνησία μπορούν να ζήσουν με ελευθερία, χωρίς δικτάτορες, και αυτά είναι καλά νέα.

ΚΑΤΣΕΛΗ:ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πέστα Λούκα! Ας ακουστεί και καμιά διαφορετική φωνή, για να καταλάβουν ότι δεν είμαστε ολοι ίδιοι. Οτι το ΠΑΣΟΚ είναι ΕΔΩ!! και όχι στα σαλόνια της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. 


απο το fimotro.gr
«Η γνώμη των δανειστών μας είναι σεβαστή και χρήσιμη. Δεν υποκαθιστά όμως την κυβέρνηση», τόνισε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, επισημαίνοντας ότι «σε μια δημοκρατία η κυβέρνηση είναι εκείνη που νομοθετεί και παράγει πολιτικές για τους πολίτες της».
Είπε ακόμη ότι ποτέ δεν υποστήριξε και δεν πιστεύει ότι η τρόικα...
κινείται εκτός νομιμότητας και πως αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που δεν προβλέπονται από καμία συμφωνία, επισημαίνοντας: «αυτό που είπα είναι ότι με αφορμή την έλευση της τρόικας δημιουργείται από τα Μέσα Ενημέρωσης ένας τεράστιος θόρυβος και αναστάτωση, η οποία προκαλεί συχνά σύγχυση και πανικό στην αγορά».
Η υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι δεν έχει τεθεί θέμα για τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, ενώ αναφορικά με τις επιχειρησιακές συμβάσεις είπε ότι «τόσο το Υπουργείο όσο και η τρόικα παρακολουθούν την υλοποίηση του πρόσφατου νόμου».

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κλειτοριδεκτομής

Πόσες φορές πονάει η αγάπη?
"Τρεις φορές πονάει η αγάπη όταν σε κόβουν, όταν παντρεύεσαι κι όταν γεννάς "
Παλιό αφρικανικό γνωμικό
«Σήμερα όλοι στο χωριό είναι χαρούμενοι, γιατί είναι η μέρα που τα κορίτσια θα κάνουν κλειτοριδεκτομή. Σ'; εμάς έτσι γίνεται, για να μπορεί έπειτα το κορίτσι να παντρευτεί», εξηγεί ο αρχηγός του χωριού. «Ξέρεις τι είναι κλειτοριδεκτομή;», ρωτάμε τη μικρή του κόρη Αϊσά, 10 χρονών.
Η μητέρα προλαβαίνει: «Δεν τους λέμε τίποτα, για να μη φοβηθούν και αντισταθούν. Θα καταλάβουν εκείνη τη στιγμή που θα τους συμβεί». Το ξημέρωμα, σ'; ένα σπίτι έξω από το χωριό, ένα - ένα 37 μικρά κορίτσια θα υποβληθούν σε αυτή τη βάναυση πρακτική.
Κλειτοριδεκτομή είναι ο συνήθης όρος με τον οποίο αναφερόμαστε στον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων. Συνίσταται στην εκτομή μέρους ή ολόκληρης της κλειτορίδας, ή και των μικρών και μεγάλων χειλέων του αιδοίου. Κάποιες φορές η διαδικασία ολοκληρώνεται με τη συρραφή της σχισμής και το στένεμα της εισόδου του κόλπου. Η πρακτική παρομοιάζεται συχνά με την ανδρική περιτομή, στην πραγματικότητα, όμως, το ακριβές αντίστοιχο στους άνδρες είναι ο ευνουχισμός. Δεν είναι σπάνιο, μικρά κορίτσια να πεθαίνουν επιτόπου τη στιγμή της κλειτοριδεκτομής, από την ακατάσχετη αιμορραγία ή τον αφόρητο πόνο και το σοκ
Πρόκειται για ένα αρχαίο έθιμο μύησης που επιβιώνει μέχρι σήμερα, κατά κόρον στην Αφρική, αν και απαντάται και σε ορισμένες χώρες της Ασίας και ελάχιστες της Μ. Ανατολής. Η αφετηρία του χάνεται στα βάθη των αιώνων της αφρικανικής παράδοσης. Σύμφωνα με έναν αρχέγονο μύθο του Μαλί, σε κάθε ανθρώπινο ον τη στιγμή της γέννησής του υπάρχει και το αρσενικό και το θηλυκό φύλο. Στον άνδρα το θηλυκό βρίσκεται στην ακροβυστία, και στη γυναίκα το αρσενικό βρίσκεται στην κλειτορίδα. Έτσι, με την περιτομή και την κλειτοριδεκτομή αντίστοιχα, συντελείται σωματικά και κοινωνικά το πέρασμα των παιδιών στην ενηλικίωση, και ο άνδρας και η γυναίκα πια θεωρούνται έτοιμοι να παντρευτούν.
"Δεν ξέρω γιατί ακριβώς το κάνουμε. Γεννηθήκαμε και το βρήκαμε έτσι, κι έτσι θα το κρατήσουμε. Μη γελιόμαστε, η κλειτοριδεκτομή δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι το τέλος του κόσμου», μας λέει η γερόντισσα που είναι επιφορτισμένη με την τέλεση της σκληρής πρακτικής. Μας δείχνει το μικρό σκουριασμένο μαχαίρι που θα χρησιμοποιήσει στην τελετή. Κι όμως, η ίδια πιστεύει ότι κάνει κάτι καλό. «Όποια δεν έχει κάνει κλειτοριδεκτομή είναι κατάρα. Δεν μπορεί να βρει άντρα, δεν μπορεί να κάνει παιδιά. Με την κλειτοριδεκτομή δεν παθαίνουν τίποτα κακό. Πλένω τα κορίτσια με το παραδοσιακό φάρμακο για να φυλαχτούν από τα κακά πνεύματα και καθαρίζω το μαχαίρι στη φωτιά», μας εξηγεί και επιμένει: «Δεν κλαίνε, δεν πονάνε, δεν παθαίνουν τίποτα κακό!».
«Δεν είναι λίγες οι φορές που το ζευγάρι την πρώτη νύχτα του γάμου έρχεται στο νοσοκομείο, καθώς λόγω της φραγής του κόλπου είναι αδύνατη η σεξουαλική επαφή. Και βέβαια ούτε λόγος για απόλαυση στη σεξουαλική ζωή. Η γυναίκα αντιδρά, αφού συνήθως υποφέρει, γι'; αυτό πολλά ζευγάρια οδηγούνται στο χωρισμό», μας λέει ο γιατρός Μουσταφά Τουρέ, που αντιμετωπίζει σχετικά περιστατικά. Σκεφτείτε μόνο, για πόσα κορίτσια η πρώτη ερωτική επαφή σήμαινε να τις ανοίξει ο άνδρας τους μ'; ένα μαχαίρι ...;Αλλά η κλειτοριδεκτομή και το σεξ είναι θέματα ταμπού για την κοινωνία, καλυπτόμενα από ένα πέπλο σιωπής.
Η κλειτοριδεκτομή εμφανίζεται να είναι στην Αφρική πιο αρχαία από τη θρησκεία. Κι αν σήμερα κάθε καταγωγικός ερμηνευτικός μύθος μοιάζει να έχει ξεχαστεί, οι άνθρωποι επιμένουν στην τέλεσή της κυρίως βάσει διαδεδομένων δεισιδαιμονιών και αντιλήψεων. Η κλειτορίδα θεωρείται πηγή και φορέας κακών. Οι άνδρες νομίζουν ότι θα μεγαλώσει όπως το πέος και φοβούνται να την αγγίξουν για να μη μείνουν ανίκανοι. Οι γυναίκες νομίζουν ότι αν στη γέννα το κεφάλι του μωρού αγγίξει την κλειτορίδα, το παιδί θα πεθάνει. Ή φαντάζονται ότι τα φυσιολογικά εξωτερικά γυναικεία γεννητικά όργανα είναι υπερβολικά ευμεγέθη.
Η κυρίαρχη αντίληψη όμως που συντηρεί την πρακτική είναι ότι η γυναίκα είναι υπερσεξουαλική, και είναι αδύνατο για έναν μόνο άντρα να την ικανοποιήσει. Έτσι η κλειτοριδεκτομή παρουσιάζεται ως ο τρόπος προκειμένου η γυναίκα να μένει «ήσυχη», παρθένα μέχρι να παντρευτεί, και πιστή στον άνδρα της μετά το γάμο.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 120-140 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες παγκοσμίως έχουν υποστεί αυτόν το σεξουαλικό ακρωτηριασμό, ενώ άλλα 3 εκατομμύρια ζουν κάθε χρόνο υπό αυτή την απειλή. Για να το πούμε αλλιώς, 6 κορίτσια σε όλο τον κόσμο υποβάλλονται σε κλειτοριδεκτομή κάθε λεπτό.