Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Προκήρυξη Επιλογής Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης

Ο Δήμαρχος είναι συμπαραστάτης του δημότη. Κακώς ο Καλικράτης επιβάλει το θεσμό. Για το Δήμο μας, αν υπήρχε το δικαίωμα της πρότασης, θα πρότεινα τη θέση να πάρει ο ίδιος ο Δήμαρχος,( και δε θα επιβαρθνθεί και ο Δήμος με μια επιπλέον υψηλή δαπάνη μισθδοσίας!!!). Ειδικά ο Κώστας Καλλίρης ΜΠΟΡΕΙ και τα δυο με επιτυχία!! Σύντροφε Δήμαρχε σκέψου το 
Στις 18/02/2011 κατά την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου και ώρα 20:00 θα προχωρήσει στην εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη/ Επιχείρησης βάσει των άρθρων 77, 14 και 93 του Ν. 3852/2010, καθώς και της Εγκύκλιου 59/74896/30-12-2010 του ΥΠ.ΕΣ.Α.Η.Δ

Για το θεσμό: «Συμπαραστάτης του Δημότη/Επιχείρησης»
Ο Δήμαρχος Ζωγράφου, αφού έλαβε υπόψη του το άρθρο 77 του Ν. 3852/2010, γνωστοποιεί προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου, κατά την συνεδρίασή του στις 18 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 20:00, θα προβεί στην επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.
Οι προϋποθέσεις, ο ρόλος, οι αρμοδιότητες, τα καθήκοντα, τα ασφαλιστικά θέματα,καθώς και τα κωλύματα ή ασυμβίβαστα, του Συμπαραστάτη του Δημότη/Επιχείρησης, προβλέπονται στα άρθρα 77, 14 και 93 του ως άνω νόμου καθώς και στην Εγκύκλιο 59/74896/30-12-2010 του ΥΠ.ΕΣ.Α.Η.Δ. Η θητεία του συμπαραστάτη ακολουθεί τη θητεία των δημοτικών αρχών.
Η επιλογή του προσώπου, εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας, που θα στελεχώσει το γραφείο του θεσμού αυτού, θα γίνει απ’ ευθείας από το Δημοτικό Συμβούλιο με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του.

Καλείται κάθε ενδιαφερόμενος αφού ενημερωθεί από τις παραπάνω διατάξεις, να υποβάλει απ’ ευθείας προς το Δημοτικό Συμβούλιο, δια του Προεδρείου, κατά την έναρξη της συνεδρίασης (18 Φεβρουαρίου 2011 ώρα 20:00) δήλωση καθώς και κάθε άλλο στοιχείο κατά την κρίση του, που θα βοηθήσει τη διαδικασία επιλογής, για την κάλυψη της εν λόγω θέσης.

Πληροφορίες παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από το γραφείο της Γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου.Η παρούσα να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ζωγράφου


Ο Δήμαρχος

Κωνσταντίνος Αθ. Καλλίρης

Ξεσπαθώνει κατά Ντερούζ ο Παπακωνσταντίνου! Σιγά τα αίματα!!!!

Μπορεί η τρόικα να επιχείρησε αναδίπλωση με την απολογητική ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση ωστόσο δείχνει αποφασισμένη να κρατήσει ψηλά τους τόνους, ώστε να μην μας πάρουν τελείως τον... αέρα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το υπουργείο Οικονομικών και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να σχολιάσει τα λεγόμενα του Σ. Ντερούζ στον κυριακάτικο Τύπο για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ευρωπαϊκής επιτροπής άστοχες και ανακριβείς, υποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι τις αποφάσεις "τις παίρνουμε εμείς"!.


Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης.

Είναι μια επιλογή που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην επιτάχυνση της ανάπτυξης, αλλά και στη μείωση του σημερινού τεράστιου χρέους της χώρας.

Είναι μια επιλογή που η κυβέρνηση προωθεί παράλληλα με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το οποίο έχει αποφασιστεί απο τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα με σταθερότητα, απόλυτη διαφάνεια, με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, και με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Αξιοποιούμε ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, δεν εκποιούμε δημόσια γη. Και τις αποφάσεις, για το τι και το πώς, τις παίρνει συντεταγμένα η Ελληνική κυβέρνηση και ουδείς αλλος.

Γι' αυτό και οι σημερινές φερόμενες σχετικές δηλώσεις του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε κυριακάτικες εφημερίδες είναι το λιγότερο άστοχες, και σίγουρα ανακριβείς".

Διαβάστε επίσης: “Πουλήστε λιμάνια, αεροδρόμια και ακίνητα”>

Σερβάας Ντερούz: Πουλήστε λιμάνια, αεροδρόμια και ακίνητα”


Το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων «μαμούθ» ύψους 50 δις, που πρέπει η κυβέρνηση να υλοποιήσει την επόμενη πενταετία, ξεδιπλώνει ο «σκληρός» της τρόικα Σερβάας Ντερούζ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο κ. Ντερούζ, αναφέρει πως η κυβέρνηση τα επόμενα δυο χρόνια θα πρέπει να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις 15 δις ευρώ ξεκινώντας από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και τις εταιρείες εισηγμένες ή μη στο χρηματιστήριο.

Για τα υπόλοιπα 35 δις, λέει ότι, θα πρέπει να προέλθουν από την πώληση λιμανιών, αεροδρομίων και ακίνητης περιουσίας.

Ο επικεφαλής των ελεγκτών υποστηρίζει πως η κυβέρνηση θα κρίνει ποιες εταιρείες θα αποκρατικοποιηθούν ενώ χαρακτηρίζει ξεπερασμένο σύστημα τον 13ο και 14ο μισθό, προσθέτοντας ότι, δεν έχουν γίνει συζητήσεις με την κυβέρνηση για την επιστροφή τους στο δημόσιο.

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 2011


(από την Καθημερινή της Κυριακής)
Σε τροχιά απογραφής κινείται η Ελλάδα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η καταμέτρηση των δημοσίων κτιρίων (έως τις 28 Φεβρουαρίου), ενώ επίκειται η γενική απογραφή πληθυσμού από τις 30 Μαρτίου ώς τις 13 Απριλίου. Η φετινή απογραφή αποκτά ξεχωριστό...
ενδιαφέρον, καθώς από τη συγκέντρωση στοιχείων που αφορούν τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού θα εξαχθούν χρήσιμα πολιτικά συμπεράσματα που θα «βοηθήσουν» στο πλαίσιο κατάρτισης του νέου εκλογικού νόμου και στη διαμόρφωση των νέων εκλογικών περιφερειών, μονοεδρικών και περιφερειακών. Επιπρόσθετα, η ανθρωπογεωγραφία της απασχόλησης και της ανεργίας, αλλά και η χαρτογράφηση των μεταναστών, με τρόπο αξιόπιστο, θα αποτελέσουν έναν ολοκληρωμένο οδηγό μελέτης και εργαλείο ανάλυσης των φαινομένων.
Ο μηχανισμός της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής είναι καθ’ όλα έτοιμος, τονίζει στην «Κ» ο καθηγητής Ανδρέας Γεωργίου, ο οποίος ηγείται της Αρχής από τον περασμένο Αύγουστο. Διευθυντικό στέλεχος τα τελευταία έξι χρόνια του Τμήματος Στατιστικής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και απόφοιτος του Amherst College - ΗΠΑ (πανεπιστημίου στο οποίο φοίτησαν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς), ο κ. Γεωργίου προετοιμάζει τη Στατιστική Αρχή για το πρώτο της crash test: τη γενική απογραφή πληθυσμού και κατοικιών που γίνεται κάθε 10 χρόνια. Η «πρωτοτυπία» αυτής της απογραφής έγκειται στο ότι δεν θα γίνει σε μία μόνο ημέρα, όπως γινόταν στο παρελθόν, αλλά μέσα σε 15 ημέρες για να δοθεί η ευκαιρία στους 45.000 απογραφείς να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους. Περίπου 60.000 άνθρωποι σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας θα απασχοληθούν, ενώ το κόστος εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 74 εκατ. ευρώ.
Τα στατιστικά στοιχεία για τα χαρακτηριστικά της ταυτότητας μιας περιοχής και του πληθυσμού θα συγκεντρωθούν από τους απογραφείς, οι οποίοι θα επισκέπτονται τα νοικοκυριά τόσο τις πρωινές όσο και κατά τις απογευματινές ώρες. Δεν είναι απαραίτητο να παραμείνει οποιοσδήποτε στο σπίτι, οι απογραφείς θα ξαναεπισκεφθούν τα νοικοκυριά αφήνοντας σχετική ειδοποίηση στην οποία θα προκαθορίζουν μέρα και ώρα. Σε κάθε νοικοκυριό καταγράφονται όλα τα άτομα που συνήθως μένουν στον χώρο αυτό, δηλ. θα πρέπει να δηλωθούν και τα άτομα που απουσιάζουν προσωρινά (στρατιώτες, φοιτητές, ναυτικοί, εργαζόμενοι προσωρινά στο εξωτερικό, άτομα που νοσηλεύονται σε κλινικές και άλλοι). Χαρακτηριστικό: στα μέλη του νοικοκυριού θα συμπεριληφθούν επίσης και οι οικιακές βοηθοί που μένουν στο σπίτι. Δεν καταγράφονται στα μέλη του νοικοκυριού όσα άτομα φιλοξενούνται προσωρινά, δηλαδή άτομα που μένουν συνήθως αλλού, όπως π.χ. συγγενείς και φίλοι που διαμένουν μικρό διάστημα στο σπίτι άλλων ατόμων. Στην απογραφή καταγράφονται και οι ξένοι υπήκοοι που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στη χώρα μας, δηλαδή μένουν ή σκοπεύουν να μείνουν για περισσότερο από ένα χρόνο. Στους αλλοδαπούς περιλαμβάνονται και οι υπάλληλοι πρεσβειών, φοιτητές, κ.ά.
Η Στατιστική Αρχή διαβεβαιώνει ότι όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται θα τηρηθούν εμπιστευτικά και ουδείς έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα, ούτε θα χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς εκτός από καθαρά στατιστικούς, σε ομαδοποιημένη μορφή και πίνακες.
Αντίστοιχες αναλύσεις θα γίνουν για την ηλικιακή διάρθρωση του πληθυσμού και την κατανομή του κατά φύλο, το μορφωτικό επίπεδο, και τα επαγγέλματα. Για να έχουμε ένα μέτρο, το 2001 ο πραγματικός πληθυσμός της Ελλάδας ήταν 10.964.020 και ο μόνιμος 10.934.097. Τα συμπεράσματα για το μορφωτικό επίπεδο για παράδειγμα είναι εντυπωσιακά. Μόλις το 33% ατόμων άνω των 15 ετών έχει τελειώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ μόλις το 13,6% έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση, από το οποίο το 0,9% έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές. Η συμμετοχή των ανδρών στο υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης είναι μεγαλύτερη από των γυναικών.

ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΡΑΠΙΣΜΑ. Στην αναδίπλωση συμπεριλαμβάνεται και ο Παπακωνσταντίνου?


Η αντίδραση του Λαού λαμβάνεται τελικά υποψη !!!!
Με κοινή τους δήλωση που δημοσιοποιήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής οι εκπρόσωποι της τρόικας ζητούν ουσιαστικά συγγνώμη για ό,τι μπορεί να παρερμηνεύθηκε από τη στάση της κατά την συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, διαβεβαιώνουν ότι ο ρόλος τους παραμένει συμβουλευτικός και εκφράζουν τον σεβασμό τους στις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός...
Στην κοινή ανακοίνωση των τριών Οργανισμών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) αναφέρεται:

Με το πέρας της κοινής αποστολής μας, χθες, (σ.σ: Παρασκευή) διαπιστώσαμε ότι το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας παραμένει σε καλό δρόμο. Επισημάναμε επίσης ότι συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε σθεναρά την Κυβέρνηση για την επίτευξη των στόχων της, δηλαδή της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και της αποκατάστασης της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, όπως αποτυπώνεται και στο Μνημόνιο επί του προγράμματος.

Η συνεργασία μας σε αυτήν την προσπάθεια βασιζόταν πάντα και εξακολουθεί να βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Οι τρεις Οργανισμοί μας σέβονται απόλυτα τις αρμοδιότητες και τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης σε όλους τους τομείς λήψης οικονομικών αποφάσεων, ο δε ρόλος μας συνίσταται στην παροχή συμβουλών και υποστήριξης προς την Κυβέρνηση μέσω της εξέτασης εναλλακτικών λύσεων κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Είναι λυπηρό εάν κάποια στιγμή σχηματίστηκε διαφορετική εντύπωση. Αναγνωρίζουμε τις δύσκολες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και σεβόμαστε απόλυτα τις αξιοσημείωτες προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός. Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες αυτές.Είχε προηγηθεί η οργισμένη ανακοίνωση της κυβέρνησης τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου ενώ το από το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο πρωθυπουργός είχε σειρά διαβηματικών επαφών με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος - Καν και άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους προς τους οποίους μετέφερε τη δυσφορία της ελληνικής κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά για τη στάση και τις υποδείξεις της τρόικας.

Την ίδια στιγμή όμως στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό ξεσπούσε σφοδρή σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.