Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ:ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 Αυτο ηταν!! η λύση!! Μπράβο Ντόρα. (τώρα μετα απο αναρτηση Καραισκάκη και Αυξεντίου να κάνω Ντόρα.....)

Το απόλυτο «πάγωμα» των προσλήψεων στο δημόσιο ζήτησε την Πέμπτη από τη Λαμία η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, ζητώντας χαρακτηριστικά «το 5 προς 1 να γίνει 5 προς 0».Όπως επισήμανε η κ. Μπακογιάννη, «κανείς δεν μιλά για τους 645.000 ανέργους ιδιωτικού τομέα,...
αλλά πολλοί μιλάνε για τα παιδιά του δημόσιου, της ΕΘΕΛ του ΟΣΕ κλπ».
Εξάλλου, χαρακτήρισε κάθε συζήτηση για πρόωρες εκλογές στην παρούσα χρονική στιγμή, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για εθνική συνεννόηση.
Αυτό, επισήμανε, δεν σημαίνει απαραίτητα και συγκυβέρνηση, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις για την Ελλάδα έχουν τελειώσει και ότι η χώρα θα μπει στην ευρωπαϊκή λογική των συνεργασιών.
«Εμείς δεν είμαστε σαν την Πολιτική Άνοιξη του κ. Σαμαρά. Δεν ρίξαμε μια κυβέρνηση για να υπάρξουμε. Ούτε σαν το ΚΕΠ του κ. Αβραμόπουλου που ουσιαστικά δεν υπήρξε» σχολίασε αναφερόμενη στην τύχη των μικρών κομμάτων και συμπλήρωσε πως η Δημοκρατική Συμμαχία «δεν είναι μια κίνηση σαν αυτές που έχετε δει μέχρι τώρα».
Άσκησε επίσης δριμεία κριτική στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε ότι «επέλεξε ισοπεδωτική πολιτική φορολόγησης», ενώ επανέλαβε τις θέσεις που έχει διατυπώσει για αποκρατικοποίηση δημόσιας περιουσίας.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΤΟΥ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ

Πενήντα άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ακτή του Ελεφαντοστού καθώς συνεχίζεται η μετεκλογική πολιτική βία ύστερα από τις χωρίς επίσημο νικητή προεδρικές εκλογές της 28ης Νοεμβρίου 2010...
Μόνον στη συνοικία Αμπομπό, όπου διαμένουν κατά πλειοψηφία υποστηρικτές του Αλασάν Ουαταρά (τον οποίο η διεθνής κοινότητα τον αναγνωρίζει νόμιμο πρόεδρο και δέχεται πρεσβευτές του σε μεγάλες πρωτεύουσες), οι νεκροί από την πολιτική βία ανέρχονται για το τελευταίο επταήμερο στους 26 (έξι είναι γυναίκες). Τον Ουαταρά στηρίζουν οι «Νέες δυνάμεις».

Από το μέσον του Δεκεμβρίου, όμως, οι νεκροί για τον ίδιο λόγο φθάνουν πλέον τους 365, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των κυανοκράνων που σταθμεύουν στη δυτικοαφρικανική χώρα, τον Γκιγιόμ Νγκεφά.
Από το Αμπομπό για να αποφύγουν τα χειρότερα έχουν στο ίδιο χρονικό διάστημα 200 χιλιάδες πολίτες.
Ο Λοράν Γκμπαγκμπό θεωρείται ο ηττημένος των εκλογών, που έγιναν με πολυετή καθυστέρηση σε αυτό το παραγωγό κακάο αφρικανικό κράτος. Παραμένει, εντούτοις, έγκλειστος στο προεδρικό μέγαρο και με τις πιστές «Δυνάμεις ασφάλειας κι άμυνας» κάνει επιθέσεις ακόμα και κατά των κυανοκράνων.
Η Ακτή του Ελεφαντοστού βίωσε εμφύλιο πόλεμο τα έτη '03-'04.
Γαλλική παρέμβαση
Η γαλλική κυβέρνηση δια του υπουργείου Εξωτερικών έκανε, σήμερα, διάβημα στον Γκμπαγκμπό, ζητώντας του να μην δέχονται επιθέσεις και οι δημοσιογράφοι, γηγενείς κι αλλοδαποί, που καλύπτουν τις εξελίξεις σε διάφορα σημεία της χώρας και τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να συλλαμβάνονται κατά την ενάσκηση του επαγγέλματος.
Οι δημοσιογράφοι Αμπουμπακάρ Σανογκό, Γιαγόρο Σαρλ-Λοπέζ Κανγκμπέ, σύμφωνα με αμερικανική μη κυβερνητική οργάνωση τελούν σε πολυήμερη κράτηση, που συνοδεύεται με βασανισμό τους.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα οκτώ εθνικής κυκλοφορίας τοπικές εφημερίδες ανέστειλαν την κυκλοφορία τους, εν μέσω συστηματικής λογοκρισίας των αρχών σε όλη την ειδησεογραφία τους.

3 Μαρτίου 1957: Επεσε μαχόμενος ο Γρηγόρης Αυξεντίου ( 1928 – 1957)

Ήρωας του ελληνοκυπριακού αγώνα κατά των άγγλων δυναστών στη μεγαλόνησο.
Γεννήθηκε στο χωριό Λύση Αμμοχώστου στις 22 Φεβρουαρίου 1928. Με την αποφοίτησή του από το γυμνάσιο μετέβη στην Ελλάδα για να σπουδάσει στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Μπήκε τελικά στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών και παράλληλα μελετούσε για να εγγραφεί στη Φιλοσοφική. Υπηρέτησε στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ως Ανθυπολοχαγός πεζικού και μετά επέστρεψε στην Κύπρο, όπου εργάστηκε ως οδηγός ταξί.
Στις 20 Ιανουαρίου 1955 έγινε η πρώτη συνάντηση του Αυξεντίου με τον Γεώργιο Διγενή - Γρίβα, που ήταν αρχηγός της Ε.Ο.Κ.Α. (Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών) και μπήκε στον αγώνα κατά των Άγγλων. Την άνοιξη του ιδίου χρόνου συμμετείχε στις επιθέσεις κατά της Ηλεκτρικής Εταιρείας και του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Λευκωσίας.

Πολύ γρήγορα διακρίθηκε για τις ηγετικές του ικανότητες και του δόθηκε η θέση του υπαρχηγού της Ε.Ο.Κ.Α, της μεγαλύτερης απελευθερωτικής οργάνωσης στο νησί, με κύριο στόχο την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της σύντομης αντιστασιακής του δράσης έλαβε τα ψευδώνυμα «Ζήδρος», «Ρήγας», «Αίαντας», «Άρης», «Μάστρος» και «Ζώτος».

Οι Άγγλοι κατακτητές έκαναν πολλές προσπάθειες για να τον συλλάβουν και τον επικήρυξαν με 5.000 λίρες. Ο Αυξεντίου πάντα τους ξέφευγε και ποτέ δεν έχασε το κουράγιο του. Μια φορά μεταμφιέστηκε σε καλόγερο και κέρασε τους άγγλους διώκτες του χωρίς να τον αναγνωρίσουν. Στις 10 Ιουνίου του 1955 βρήκε την ευκαιρία να παντρευτεί την αγαπημένη του Βασιλική στο μοναστήρι του Αχειροποιήτου.

Στις 12 Δεκεμβρίου 1955 ο Αυξεντίου και όλη η ιεραρχία της ΕΟΚΑ παγιδεύτηκαν από τους Βρετανούς στο όρος Τρόοδος, κοντά στο χωριό Σπίλια. Ο Αυξεντίου, όχι μόνο οδήγησε τους συντρόφους του σε ασφαλές μέρος, αλλά άφησε τους Άγγλους να αλληλοπυροβολούνται και να έχουν πολλά θύματα.

Στα τέλη Φεβρουαρίου 1957 οι αγγλικές δυνάμεις ασφαλείας έλαβαν την πληροφορία από ένα βοσκό ότι ο Αυξεντίου και η ομάδα του κρύβονται σε μια σπηλιά πλησίον της Μονής Μαχαιρά στο όρος Τρόοδος. Αμέσως, απόσπασμα από 60 στρατιώτες έφθασε εκεί το απόγευμα της 2ας Μαρτίου. Περικύκλωσε τη σπηλιά και κάλεσε τον Αυξεντίου να παραδοθεί. Ο επικεφαλής του βρετανικού αποσπάσματος, ανθυπολοχαγός Μίντλετον, πλησίασε την είσοδο της σπηλιάς και φώναξε: «Ρίξε τα όπλα σου και παραδώσου, αλλιώς θα επιτεθούμε». Κάποιος απάντησε: «Καλά παραδινόμαστε». Τέσσερις άνδρες βγήκαν έξω, όχι και ο Αυξεντίου. Ο Μίντλετον τον κάλεσε και πάλι να παραδοθεί, αλλά έλαβε την υπερήφανη απάντηση «Μολών λαβέ».

Αμέσως, τέσσερις στρατιώτες όρμησαν μέσα στην σπηλιά. Ο Αυξεντίου τους υποδέχτηκε με καταιγιστικά πυρά. Οι τρεις Βρετανοί οπισθοχώρησαν έντρομοι, ο τέταρτος, ένας δεκανέας, έπεσε νεκρός. Ο Μίντλετον ζήτησε ενισχύσεις, οι οποίες κατέφθασαν αμέσως με ελικόπτερα. Η μάχη συνεχίσθηκε για 10 ώρες, χωρίς αποτέλεσμα για τους επιτιθέμενους. Μπροστά στο αλύγιστο θάρρος του Αυξεντίου και αφού χρησιμοποίησαν όλων των ειδών τα όπλα, οι Βρετανοί έρριψαν στη σπηλιά βόμβες πετρελαίου. Τεράστιες φλόγες κάλυψαν το σπήλαιο, για να τυλίξουν σε λίγο το κορμί του Αυξεντίου.

Η μάχη τελείωσε στις 2 το βράδυ της 3ης Μαρτίου 1957. Το πτώμα του ηρωικού πατριώτη βρέθηκε απανθρακωμένο και τάφηκε την επομένη στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας, στο χώρο που είναι γνωστός σήμερα ως «Τα Φυλακισμένα Μνήματα». Ο Γρηγόρης Αυξεντίου ήταν μόλις 29 ετών.

Γεωργιος Καραϊσκάκης ο αθυρόστομος ήρωας

Γεωργιος Καραϊσκάκης ο αθυρόστομος ήρωας
από Peter_Pan
Κάποια " παρά"-ιστορικά γεγονότα για τον μεγάλο ήρωα της Επανάστασης, που θυμήθηκα βλέποντας ένα blog και που δεν μπορούμε να τα μαθαίνουμε στο σχολείο...
αλλά δείχνουν ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν τίποτε άλλο παρά κάποιοι απλοί καθημερινοί άνθρωποι με ψυχή. Με αδυναμίες και πάθη όπως όλοι μας. Ενημερώνω ότι η γλώσσα παραείναι τολμηρή.

Τις προάλλες εκεί που έψαχνα να βρώ κάτι για την Επανάσταση του '21 έπεσα σε μια αναφόρά σχετικά με τον θάνατο του Καραϊσκάκη
Λέγεται ότι χτυπήθηκε απο φιλικό χέρι (χωρίς ποτέ να διευκρινιστεί) οτι είδε ποιός τον βάρεσε και τα τελευταία του λόγια του αθυρόστομου Καραϊσκάκη ήταν: " αν γίνω καλά θα τον χαλάσω εγώ αυτόν που με βάρεσε εάν ψοφήσω κλάστε μου το μπούτσο "
Μπορεί η εικόνα που έχουμε για τους ήρωες του '21 να είναι κομμάτι εξωραισμένη απο τα σχολικά βιβλία , η αλήθεια είναι ότι επρόκειτο για απλούς ανθρώπους που στην επικοινωνία τους δεν ήταν με το " σας" και με το " σείς" αλλα άνθρωποι όπως όλοι μας που σε κάθε ευκαιρία το έριχναν το γαμωσταυρίδι τους .
Εκείνος, όμως, από τούς αρχηγούς του '21 που χαρακτηριζόταν περισσότερο απ' όλους για την ανεξέλεγκτη γλώσσα του ήταν ο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ορεσίβιος και αδρός, άνθρωπος που έζησε μέχρι τέλους της ζωής του τη φτηνή ειρωνεία όσων ήθελαν να θυμούνται πως ήταν «ο μούλος» «γιος της καλογριάς», βρήκε διέξοδο, για να ξεπεράσει την οργή του και να επιβληθεί σ' ένα δύσκολο γι' αυτόν κοινωνικό περιβάλλον, στον παραληρηματικό Βωμολοχικό λόγο.Η Βωμολοχία του ήταν τόσο
συνεχής και έντονη που οι συναγωνιστές του χρειάστηκε να αποδεχθούν το ελάττωμα του αυτό ως «χούι», προκειμένου να μπορέσουν να συνυπάρχουν και να συμπολεμούν μαζί του.
Η αυτοσυγκράτηση αυτή δεν επιτυγχανόταν, πάντως, απ' όλους τούς συμπολεμιστές του και σ' όλες τις περιστάσεις. Να πώς απαντά ο Καραϊσκάκης στην πρόταση συμφιλίωσης που του στέλνει στα 1824 με επιστολή ο οπλαρχηγός της Ρούμελης Ν. Στορνάρης: «Γενναιότατε αδελφέ καπ. Νικόλα, .είδα όσα με γράφεις. Έχει και τουμπλέκια [τουρκικά όργανα του ιππικού] ο πούτζος μου, έχει και τρουμπέτες [ελληνικά όργανα]. Όποια θέλω από τα δυο θα μεταχειρισθώ.». Η ανταπάντηση ήρθε στο ίδιο κλίμα: «Επειδή έχεις και τουμπλέκια και τρουμπέτες βάστα, λοιπόν, διότι ο πούτζος μας και με τουμπλέκια και με τρουμπέτες θέλει σε κυνηγήσει.».
Πραγματικό, όμως, ρεσιτάλ ύβρεων απίστευτης σύλληψης και γλαφυρότητας περίμενε τους Οθωμανούς συνομιλητές του, όταν αυτοί έρχονταν σε επαφές μαζί του σε περιόδους που ο Καραϊσκάκης δεν βρισκόταν στις συνηθισμένες μέχρι το 1825 γι' αυτόν συνδιαλλαγές μαζί τους για να κρατήσει το αρματολίκι των Αγράφων. Έτσι, στα 1823 ο Καραϊσκάκης λέει απευθυνόμενος στον απεσταλμένο του αρχηγού του τουρκικού στρατεύματος των Τρικάλων Σιλιχτάρ Μπόδα: «Έλα, σκατότουρκε. έλα
Εβραίε, απεσταλμένε από τους γύφτους έλα ν' ακούσεις τα κερατά σας, -γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρεύσετε κερατάδες. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε " από ημάς" συνθήκην με " έναν" κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα!» (αντιγραφή απο το Ε της Ελευθεροτυπίας )
Κάποτε στα χρόνια του εμφυλίου τον πέρασαν απο δίκη:
.και όταν εκείνος αρματωμένος παρουσιάστηκε μπροστά τους για να δικαστεί τους είπε: «Γιατί μωρέ με φέρατε εδώ; Ποιο παράνομο έκανα;» Εκείνοι κίτρινοι από ντροπή σαν είδαν την περήφανε ια του, δειλά του είπαν: «Για τη γλώσσα σου θα σε δικάσουμε Καραϊσκάκη». Τότε εκείνος απήντησε: «Φτου σας μωρέ, γιατί αν με δικάσετε για τη γλώσσα μου, εφτά ζωές να είχα, δεν θα τη γλύτωνα. Το έχω χούϊ μωρέ. Δεν είμαι όμως κακός Έλληνας εγώ».
Τότε ένας δικαστής του είπε: «Καραϊσκάκη σου είπαμε να το κόψεις αυτό το χούϊ».
Και ο Καραϊσκάκης απάντησε: «Κυρ - Πάνο είσαι περίπου 70 χρονών. Σου έχω πεί πολλές φορές να κόψεις το χούϊ που έχεις να γκαστρώνεις τις τσούπρες. Εσύ όμως δεν τόκοψες». Και συνέχισε: «Εσείς μωρέ δεν βλέπετε τις προστυχιές που κάνετε με τους αγάδες και τους μπέηδες;» Έκανε μεταβολή και έφυγε.
Η δίκη γελοιοποιήθηκε αλλά απόφαση έβγαλε. Να πως αναφέρεται στα Ελληνικά Χρονικά. (Είχαν βάλει την χερούκλα τους ο Μαυροκορδάτος και ο Γιαννης ο Ράγκος) .
«ο Καραϊσκάκης είχε κρυφήν ανταπόκοισιν με τους εχθρούς της πίστεως και της πατρίδος από τον Ομέρ πασάν εζήτησε μπουγιουρντί δια να γίνει καπετάνιος των Αγράφων. υπόσχετο εις τον εχθρόν να πιάσει την Τατάραιναν (το μοναστήρι της Τατάρνας) με χιλίους στρατιώτας και ευμβούλευε να έβγη ο αποστάτης Βαρνακιώτης μαζί με χιλίους εις το Ξηρόμερον; «υπέσχετο εις τον εχθρόν να τραβήξη προς εαυτόν στρατηγούς και χιλιάρχους Έλληνας εναντίον της πατρίδος.»
για να απαντήσει με επιστολή ο Καραϊσκάκης κάνοντας τους και πλάκα απο πάνω.
«έμένα η κακή τύχη μου και αρρώστησα οπίσω. Δεν ηξεύρω κιόλα από τα κρύα τα πολλά ήταν ή από τους αφορισμούς όπου μου εκάμετε, και σας παρακαλώ να με συγχωρέσει η Διοίκησις και όλοι οι χριστιανοί και να μου σταλεί και μια ευχή συγχωρητική παρά του αρχιερέως..»
Λόγια του
-Ήταν στα 1823. Ύστερα απ τη μάχη στο Κεφαλόβρυσο φέρνουν νεκρό τον ήρωα Μάρκο Μπότσαρη στο Μοναστήρι. Ο Καραϊσκάκης, που ήταν άρρωστος στο Μοναστήρι, σηκώθηκε απ το κρεβάτι του και ασπάστηκε το νεκρό με τούτα τα λόγια.:
«Άμποτε, Μάρκο ήρωά μου, να πάω κι εγώ από τέτοιο θάνατο».
Και ύστερα συμπλήρωσε μπρος στο νεκρό ήρωα:
«Ο Μάρκος ήτανε τρανός. Είχε μυαλό όσο κανείς άλλος. Καρδιά λιονταριού και γνώμη δίκηα σαν του Χριστού. Ούτε το δάχτυλό του δέ φτάνουμε εμείς»
-Στη διάρκεια μιας εκστρατείας που έκανε ο Καραϊσκάκης στη Ρούμελη το 1826 πιάνει χιονοθύελλα και οι στρατιώτες του έρχονται σε δύσκολη θέση από τρόφιμα. Τα παλικάρια αρχίζουν να διαμαρτύρονται στον αρχηγό τους και εκείνος, που συχνά έκανε αστεία, για να τους ξεγελάσει τους φωνάζει:
" Σφίξτε ορέ εσείς το ζωνάρι σας και βαρείτε την κοιλιά σας".
Γέλασαν οι Έλληνες πολεμιστές στο αστείο του Καραϊσκάκη και ξεχνώντας τη πείνα τους άρχισαν όλοι να φωνάζουν:
«Βαρούμε τη κοιλιά Καραϊσκάκη, βαρούμε τη κοιλιά Καραϊσκάκη»
-Στο μοναστήρι του Προυσού πεσμένος στο κρεβάτι απ' τη φυματίωση κατά το 1823 ο Καραϊσκάκης παροτρύνθηκε από κάποιο καλόγερο να τάξει στην Προυσιώτισσα ένα δώρο για να γίνει καλά.
" Τι να δώσω ορέ!. Δεν έχω τίποτε άλλο απ' το μουλάρι μου και το τάζω," είπε χαμογελώντας πικραμένα. Αφού βελτιώθηκε κάπως η υγεία του και του έπεσε ο πυρετός έδεσε το μουλάρι απ' την πόρτα της εκκλησίας χάρισμα στην Παναγία κι όπως' πάντα είπε τ' αστείο του:
«Που νά' ξερα εγώ Παναγιά μ' πως ήθελες του μπλάρι μ' για να με γιάν'ς τόσο καιρό».
-"Όποιος γίνεται αφέντης χωρίς να γίνει δούλος, είναι μπάσταρδος αφέντης κι αλίμονο στο δούλο".
Αυτός ο άνθρωπος ήταν μοναδικός ο Μακρυγιάννης τον περιγράφει τέλεια νομίζω.
" 'Οταν ζούσε ο Καραϊσκάκης όλοι αυτείνοι ούτε δια ψυχογυιόν δεν τον κάναν καμπούλι. Σκοτώνοντας ο Καραϊσκάκης, σκούργιασαν τα ντουφέκια τους, στόμωσαν τα σπαθιά τους. Τότε είδαμεν πόσα δράμια ζυάζει ο καθείς."

3 Μάρτη1827: Ο Καραϊσκάκης αποκρούει στο Κερατσίνι επίθεση του Κιουταχή

3 Μάρτη 1827: Ο Καραϊσκάκης αποκρούει στο Κερατσίνι επίθεση του Κιουταχή, αρχικώς 800 και την άλλη ημέρα 6.000 Τούρκων. Η μάχη αυτή υπήρξε μία από τις λαμπρότερες νίκες του.

Η Μάχη στο Κερατσίνι ήταν πολεμική εμπλοκή της επανάστασης του 21 με νικηφόρα έκβαση για τους Έλληνες.
Ο Καραϊσκάκης μετά τις κατά των εχθρών νίκες και τα λαμπρά κατορθώματά του, έλαβε επανειλημμένα διαταγή από την Ελληνική Κυβέρνηση όπως επιστρέψει για να σώσει την Ακρόπολη που κινδύνευε. Επέστρεψε στις 28 Φεβρουαρίου στην Ελευσίνα έχοντας μαζί του χίλιους περίπου άνδρες. Μετά από λίγες ημέρες διέταξε και συναντήθηκαν όλα τα σώματα Βάσου, Νοταρά και λοιπών στην Ελευσίνα. Το ιππικό υπό τον Χ. Μιχάλη συμπληρώθηκε σε εκατό ιππείς. Στις δύο Μαρτίου το απόγευμα ξεκίνησαν με όλο το στρατό οι μεν δια ξηράς, οι δε δια θαλάσσης και την επόμενη νύχτα έφτασαν στο Κερατσίνι, παραθαλάσσια θέση στον πορθμό της Σαλαμίνας, μια ώρα έξω από τον Πειραιά. Εκεί οχυρώθηκαν. Μπροστά στο οχυρό ο Καραϊσκάκης τοποθέτησε διακόσιους πενήντα άριστους μαχητές με επικεφαλείς τον Αθανάσιο Τούσια Μπότσαρη, Γαρδικιώτη Γρίβα και άλλους ομοίους. Οι εχθροί παρουσιάστηκαν πολύ πρωί και ακροβολίστηκαν με τους Έλληνες. Γύρω στο μεσημέρι οι Τούρκοι ενισχύθηκαν από πεζικό και ιππικό, αλλά αποκρούσθηκαν από τους Έλληνες. Την επόμενη μέρα κατέβηκε ο ίδιος ο Κιουταχής με πολυάριθμο στρατό πεζικό, τριακόσιους ιππείς και κανόνια με την ελπίδα να καταστρέψει τους Έλληνες και να τους πνίξει στην θάλασσα. Έστησε μπροστά στους Έλληνες τα κανόνια, τα οποία εσφενδόνισαν σφοδρό κανονιοβολισμό κατά του τείχους, και τον έριξαν κάτω. Ακολούθως οι Τούρκοι διαιρέθηκαν σε δύο, οι μεν επιτέθηκαν στο οχυρό διαμέσου του πεσμένου τείχους, οι δε στους μαχητές μπροστά στο οχυρό. Οι Έλληνες την ημέρα εκείνη έδειξαν όλη την ανδρεία και γενναιοψυχία τους. Η αφοβία των Ελλήνων εξέπληξε τους εχθρούς, διότι αν και ολιγάριθμοι αναχαίτισαν πολύ μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό. Ο εχθρός, αρχικά και πρώτος επιτιθέμενος βρέθηκε να πολεμάει αμυνόμενος και στις δύο μετά το μεσημέρι αναγκάστηκε να υποχωρήσει κακώς έχει και με πολλές φθορές. Από τους Έλληνες σκοτώθηκαν μόνο τρεις και είκοσι πληγώθηκαν

Εξαρση της Γρίπης Η1Ν1 λόγω επιδέινωσης του καιρού


Ιός της Γρίπης

Στη χώρα μας, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, το επικρατούν στέλεχος γρίπης, που εργαστηριακά επιβεβαιώνεται είναι το στέλεχος Α(Η1Ν1)2009.

Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενημερώνει ότι ως κύρια μέτρα δημόσιας υγείας, για την αντιμετώπιση της εποχικής έξαρσης της γρίπης, συστήνονται τα κατωτέρω:
1. Η τήρηση των μέτρων αναπνευστικής υγιεινής και υγιεινής των χεριών.
2. Η σωστή χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων κατά της γρίπης, όταν υπάρχουν οι κατάλληλες ενδείξεις κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών, η οποία πρέπει να ξεκινά όσο το δυνατόν συντομότερα, με απλή ιατρική συνταγή και χωρίς να αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. www.keelpno.gr).
3. Η συνέχιση του εμβολιασμού έναντι της γρίπης των ευπαθών ομάδων, καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς και ιδιαιτέρως του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού με κύριο στόχο την προστασία των ασθενών τους.
4. Η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων καθώς και η επιδημιολογική καταγραφή των απουσιών δεν κρίνονται σκόπιμη.
5. Εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επί των θεμάτων που αφορούν την εποχική γρίπη ορίζονται ο Καθηγητής Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αθανάσιος Τσακρής και ο Επίκουρος Καθηγητής Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Λοιμωξιολόγος ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Η Ώρας της Γης: Σβήνουν τα φώτα στις 26 Μαρτίου!


Να κλείσουν για μια ώρα τα φώτα το Σάββατο 26 Μαρτίου στις 20:30 καλεί για μια ακόμη χρονία η WWF Ελλάς τους Έλληνες, στο πλαίσιο της Ώρας της Γης.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι Έλληνες συμμετέχουν στην Ώρα της Γης και θα σβήσουν τα φώτα για μία ώρα, πρωταγωνιστώντας εκ νέου στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Η WWF Ελλάς καλεί επίσης τους φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση και τον επιχειρηματικό κόσμο να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. «Σε αυτούς έγκειται να διαλέξουν τη δική τους δέσμευση και να ακολουθήσουν έναν πιο πράσινο δρόμο. Πέραν αυτού όμως, μέσα από το wwf.gr/earthhour, έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και τη ''δική'' τους Ώρα της Γης: μια υποσελίδα με τη δική τους σφραγίδα, μέσα από την οποία θα συγκεντρώνουν συμμετοχές και θα στέλνουν το μήνυμά τους για ένα βιώσιμο μέλλον και έναν ζωντανό πλανήτη», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η οργάνωση.

ΜΟΝΟ...Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ


Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα επιτύχει να ελέγξει το δημόσιο χρέος, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012- 2015. Ο...
υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αντίθετα απ' ό,τι λένε κάποιοι, πως δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε το χρέος, εμείς θα το ελέγξουμε».
Στον αντίποδα, ο πρόεδρος της ΟΚΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, δήλωσε «ανήσυχος και απαισιόδοξος» και τόνισε ότι «το κλίμα πρέπει να αλλάξει». Αναρωτήθηκε, παράλληλα, «εάν οι θυσίες πιάνουν τόπο και υπέρ ποίου;».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, είπε ότι «κανείς δεν δικαιούται να λείπει από αυτόν το διάλογο (για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο). Όλα τα κόμματα πρέπει να συμβάλουν στο διάλογο και να αναλάβουν τις ευθύνες τους».
Σύμφωνα, επίσης, με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, το ζήτημα για την ελληνική οικονομία δεν είναι απλώς η επιμήκυνση του χρέους ή η μείωση των επιτοκίων αποπληρωμής. Ο κ. Δασκαλόπουλος χαρακτήρισε το Μνημόνιο ως «σωσίβιο δαπανών και παράταση ζωής» και τόνισε ότι «χρειάζεται ένα εθνικό μνημόνιο αλλαγής, που να υπερβαίνει το μνημόνιο των δανειστών».
Τέλος, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, αναρωτήθηκε «πόσες επικαιροποιήσεις του Μνημονίου μπορεί να αντέξει η ελληνική κοινωνία και η μικρομεσαία επιχείρηση;» και ανέφερε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν να κάνουν ούτε καν μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό, καθώς είναι δέκτες της δυσπραγίας στην αγορά.
Παρέθεσε, δε, τα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, από το Σεπτέμβριο αυξήθηκαν κατά 33% τα «λουκέτα» στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τόνισε ότι από τους βασικούς στόχους του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου πρέπει να είναι η τόνωση της ανάπτυξης και η στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικής δραστηριότητας.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟ ΣΤΗΝ ΥΠΑΤΙΑ


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγηθούμε στο τραγικο σημείο της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής», αναφερόμενος στην υπόθεση της "Υπατίας" και των παράνομων μεταναστών...
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, χαρακτήρισε το όλο θέμα ως «μείζον ανθρωπιστικό» και υπογράμμισε ότι «θα ασκήσει την όποια πίεση μπορεί προς τους αρμοδίους συναδέλφους του, για να αποτραπεί πάση θυσία και πάση δυνάμει αυτό το ενδεχόμενο, που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει εξελίξεις, οι οποίες δεν βοηθούν σε τίποτε τη χώρα, την οικονομία και τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος».
Από την πλευρά του, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε -απευθυνόμενος στον υπουργό- «να φροντίσει μην πεθάνει κάποιος από την απεργία πείνας».
«Αν έχουμε έστω και ένα θάνατο, φοβούμαι ότι θα έχουμε σπίθα μεγάλης αναστάτωσης στη χώρα ή θα εκληφθεί ως χρυσή λαβίδα για να δημιουργηθούν θέματα. Άρα, ας λάβουμε μέτρα, προκειμένου να μην έχουμε δυσμενείς εξελίξεις» συμπλήρωσε ο κ. Καρατζαφέρης

ΕΔΙΩΞΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ντροπή . Ελεος. Αφήστε τους ανθρώπους στον πόνο τους
ΤΟΝ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ!
Άγριο επεισόδιο έγινε πριν από λίγο στην κηδεία του Γιάννη Ευαγγελινέλη στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τέλος της κηδείας πέρασε να συλληπηθεί την οικογένεια, όταν ένα συγγενικό πρόσωπο του αδικοχαμένου... αστυφύλακα τον αποδοκίμασε και του είπε επί λέξη : "φύγε απο 'δω. Ήρθε για ψήφους στην κηδεία; Για εσάς τους πολιτικούς ε΄χασε την ζωή του"! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να απαντήσει, αλλά τον πρόλαβαν οι άλλοι συγγενείς που τον έβγαλαν έξω από τον χώρο της εκκλησίας

Κινδυνεύουμε!!!!!!!. :ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦ. ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Η1Ν1


Έκκληση στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού να σπεύσουν να εμβολιαστούν κατά της γρίπης Η1Ν1, ενόψει της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκώνjavascript:void(0), γεγονός που ευνοεί την εξάπλωση της νόσου, έκανε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Υγείας Χρήστος Αηδόνης. Απαντώντας...
σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Μαρκόπουλου, ο υφυπουργός τόνισε ότι από πλευράς υπουργείου έχει γίνει ό,τι ήταν δυνατό, αλλά δεν μπορεί να υποχρεώσει το κράτος τον πολίτη να εμβολιαστεί, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι δεν δέχεται να εμβολιστεί ούτε το νοσηλευτικό προσωπικό.
Ο ερωτών βουλευτής από την πλευρά του απέδωσε ολιγωρία στην κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει οι νεκροί από τη γρίπη ήδη στους 132 και τους 120 οι διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας ή και εκτός. «Κινδυνεύουμε να φτάσουμε τους 200 νεκρούς, δηλαδή ένα μικρό χωριό, εν όψει και της επιδείνωσης του καιρού, και η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανέτοιμη», είπε ο κ. Μαρκόπουλος.
Ο κ. Αηδόνης απάντησε ότι πέρα από τις ενημερωτικές εγκυκλίους και τα μηνύματα ευαισθητοποίησης, έχουν παραγγελθεί οι απαιτούμενες ποσότητες εμβολίων και αντιιικών φαρμάκων και έχουν δοθεί στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.
«Δυστυχώς δεν πάνε να εμβολιαστούν, ούτε καν το νοσηλευτικό προσωπικό», παρατήρησε.
Στη φάση των δευτερολογιών οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανέβηκαν, όταν ο κ. Μαρκόπουλος κατήγγειλε ότι οι ποσότητες φαρμάκων και εμβολίων που παραγγέλθηκαν δεν ήταν επαρκείς για τα 2 εκατ. που συνιστούν τις ευπαθείς ομάδες, ούτε ενημερώθηκαν επαρκώς σχολεία και στρατόπεδα.
Πρόσθεσε από την άλλη ότι η ολιγωρία στη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας έχει οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα τη θνησιμότητα στις μονάδες, που κυμαίνεται στο 42%, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 24%, «δηλαδή από τους 132 νεκρούς, το ΕΣΥ ευθύνεται για 50 θανάτους».
Ο κ. Αηδόνης ανταπάντησε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ξόδεψε εκατοντάδες εκατομμύρια για ενημερωτική καμπάνια, με αποτέλεσμα ελάχιστα μεγαλύτερη προσέλευση για εμβολιασμούς, ενώ εξοικονομήθηκαν από τη σημερινή κυβέρνηση 65 εκατ. ευρώ από τη διάθεση εκατομμυρίων εμβολίων που παραγγέλθηκαν και θα κατέληγαν στα σκουπίδια.
Συμπλήρωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι που προχώρησε σε 3.940 προσλήψεις νοσηλευτών, «αντί των άχρηστων αγροφυλάκων».
«Ποιος φταιει που δεν πείθονται να προσέλθουν να εμβολιαστούν; Το υπουργείο Υγείας θα υποχρεώσει τον πολίτη;» κατέληξε ο υφυπουργός.

Πώς περνάμε τα διόδια μετά την δημοσίευση της τροπολογίας...

Αν και προσωπικά δεν έχω καταλήξει 
Από τις ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ,
ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

Ακολουθούν νέες οδηγίες για το πως περνάμε τα διόδια αφού γίνει νόμος η ντροπολογία του Ρέππα. Ακόμη δεν έχει τυπωθεί η τροπολογία σε ΦΕΚ συνεπώς δεν είναι νόμος. Συνεχίζουμε να σπρώχνουμε τις μπάρες μέχρι να τυπωθεί. Όταν τυπωθεί σε ΦΕΚ θα είναι νόμος και ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες.
Επί πιστώσει απόδειξη που
έχει εκδοθεί από την Νέα Οδό.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ - ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΜΕ;
Δηλώνουμε στον υπάλληλο ότι «δεν μπορούμε να πληρώσουμε» δίνοντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός μας. Ζητάμε να εκδοθεί απόδειξη με πίστωση και να ανοίξουν την μπάρα.
Αν καθυστερούν προειδοποιούμε ότι:
α) αν δεν ανοίξουν αμέσως την μπάρα καταστρατηγούν το συνταγματικό μας δικαίωμα για...
ελεύθερη μετακίνηση και διαπράττουν το ποινικό αδίκημα της παράνομης κατακράτησης.
β) αν δεν εκδώσουν την απόδειξη διαπράττουν το φορολογικό αδίκημα της άρνησης εκδόσεως επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου.
γ) αν αρνηθούν να ανοίξουν διαπράττουν και το αδίκημα της πρόκλησης για εκτέλεση παράνομης πράξης.
Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει τροχαία ανοίγουμε την μπάρα με απλή ώθηση προς τα εμπρός και συνεχίζουμε την πορεία μας.
Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και υπάρχει τροχαία τότε ζητάμε την συνδρομή του αστυνομικού ώστε να κοπεί πιστωτικό και να ανοίξει η μπάρα.
Αν μας ζητηθεί να συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής πριν από την υπογραφή μας γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους».
Σε περίπτωση που ο τροχονόμος δηλώσει αναρμόδιος ή αρνούνται να μας ανοίξουν την μπάρα καλούμε την αστυνομία στο 100 και ζητάμε να συλληφθεί ο ταμίας και ο υπεύθυνος των διοδίων και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη με την αυτόφορη διαδικασία για παράνομη κατακράτηση.
Τι άλλαξε στον ΚΟΚ;
Στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας προστέθηκε η εξής παράγραφος:
«Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων σε αυτοκινητοδρόμους, οδούς ταχείας κυκλοφορίας, σήραγγες και γέφυρες που διακρίνονται με ειδικές πινακίδες σήμανσης χωρίς την καταβολή διοδίου τέλους, όταν και όπου προβλέπεται η καταβολή αυτή. Για την καταβολή του διοδίου τέλους είναι υπόχρεοι εις ολόκληρον ο κύριος και ο οδηγός του οχήματος. Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν αυτοπροσώπως.»
Μπορεί ο παραχωρησιούχος να βεβαιώσει την τροχαία παράβαση ή να μου επιβάλλει πρόστιμο;
Μπορεί ο παραχωρησιούχος να διαβιβάσει στην τροχαία ποιοι δεν πλήρωσαν και να κοπεί κλήση;
Όχι, ο παραχωρησιούχος είναι ιδιωτική εταιρία και δεν μπορεί να βεβαιώσει τροχαία παράβαση ούτε μπορεί να επιβάλει πρόστιμο. Ρητά προβλέπεται από την τελευταία διάταξη του νόμου, ότι πρόστιμο επιβάλει μόνο ο τροχονόμος και μάλιστα όταν διαπιστώσει την παράβαση αυτοπροσώπως.
Ποιά είναι τα αρμόδια αστυνομικά όργανα;
Αρμόδια να βεβαιώσει παραβάσεις του ΚΟΚ είναι η τροχαία.
Μπορεί να με σταματήσει μετά τα διόδια τροχονόμος και να μου ζητήσει απόδειξη ότι πλήρωσα;
Δεν υπάρχει κάποια διάταξη που να μας υποχρεώνει να κρατάμε τις αποδείξεις. Εξάλλου αν έχουμε περάσει με ΤΕΟ-pass ή με e-pass δεν θα έχουμε απόδειξη. Επίσης η βεβαίωση της παράβασης πρέπει να γίνει «αυτοπροσώπως», δηλαδή να μας δει ο ίδιος ο τροχονόμος να μην πληρώνουμε.
Μπορεί ο τροχονόμος να μου κόψει κλήση στηριζόμενος σε μαρτυρία άλλου ότι δεν πλήρωσα;
Όχι, ο τροχονόμος μπορεί να βεβαιώσει την παράβαση μόνο αν έχει διαπιστώσει ο ίδιος «αυτοπροσώπως» να μην πληρώνουμε.
Μπορεί να βεβαιωθεί η τροχαία παράβαση από τις κάμερες που υπάρχουν στα διόδια;
Όχι, διότι οι κάμερες που ο παραχωρησιούχος έχει τοποθετήσει, είναι παράνομες, έχουν τοποθετηθεί χωρίς άδεια της Αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων και ως εκ τούτου, τα προϊόντα τους αποτελούν παράνομα αποδεικτικά μέσα, που απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια. Επιπλέον η διάταξη λέει ότι ο τροχονόμος το διαπιστώνει «αυτοπροσώπως» και όχι μέσω της χρήσης τεχνικών μέσων.
Μπορεί ο παραχωρησιούχος να αρνηθεί να μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε την οδό;
Όχι, δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να χρησιμοποιήσουμε την υποδομή ακόμα κι αν δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε.
Έχω δικαίωμα να χρησιμοποιήσω την οδό χωρίς να πληρώσω εκείνη τη στιγμή;
Ναι, έχουμε το δικαίωμα να πληρώσουμε αργότερα. Συγκεκριμένα ο Ν. 3535 (Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης άρθρο 3ο, παρ.2 ΦΕΚ 41Α 23/2/2007) αναφέρει:
«Ο υπόχρεος δικαιούται να καταβάλει το οφειλόμενο τέλος, χωρίς άλλη επιβάρυνση, εντός της προθεσμίας των δεκαπέντε ημερών από την έκδοση της βεβαιώσεως του Παραχωρησιούχου με τον τρόπο που θα υποδείξει ο τελευταίος.»
Μπορεί ο παραχωρησιούχος να αρνηθεί να μας κόψει επί πιστώσει απόδειξη αν για οποιοδήποτε λόγο δεν πληρώσουμε;
Όχι, πρέπει να μας κόψει επί πιστώσει απόδειξη. Αν δεν κόψει απόδειξη διαπράττει το φορολογικό αδίκημα της άρνησης έκδοσης επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου. Καταγγελία του φορολογικού αδικήματος μπορούμε να κάνουμε στη ΣΔΟΕ καλώντας το 1517.
Δίνουμε τα στοιχεία μας;
Όχι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τα στοιχεία μας. Αν υποχρεωθούμε να τα δώσουμε για να ξεμπερδέψουμε καλό είναι να δώσουμε τα κανονικά μας στοιχεία γιατί σε περίπτωση που η υπόθεσή μας δικαστεί θα είναι εις βάρος μας να έχουμε δώσει ψευδή στοιχεία.
Υπογράφουμε;
Όχι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υπογράψουμε κανένα έγγραφο. Αν συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής, υπογράφουμε, πριν όμως από την υπογραφή μας, γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους».
Αν δεν υπάρχει τροχαία μπορώ να σπρώξω την μπάρα όπως και πριν;
Ναι.
Αν είμαι απρόσεκτος και με δει ο τροχονόμος να μην πληρώνω τι μπορεί να μου συμβεί;
Το πρόστιμο είναι 200 ευρώ και είναι στην κρίση του τροχονόμου το αν θα αφαιρέσει τις πινακίδες, την άδεια και το δίπλωμα για 20 ημέρες.
Αν ο τροχονόμος με γράψει ενώ έχω ακολουθήσει τις οδηγίες τι γίνεται;
Με αντίγραφο της επί πιστώσει απόδειξης καταθέτουμε αναφορά στον διοικητή του τμήματος της τροχαίας για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, με την ένδειξη «Κοινοποίηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη» και ζητάμε την ακύρωση της κλήσης και την επιστροφή πινακίδων, άδειας και διπλώματος.
Τι θα συμβεί αν μου στείλουν ειδοποίηση να πληρώσω;
Αν το έγγραφο μας το επιδίδουν με δικαστικό επιμελητή τότε απευθυνόμαστε σε δικηγόρο, αν δεν έχουμε τηλεφωνούμε στα μέλη των επιτροπών αγώνα για να μας συστήσουν κάποιο δικηγόρο μέλος των επιτροπών αγώνα. Αν το έγγραφο μας το στέλνουν με ταχυδρομείο μπορούμε να το στείλουμε για ανακύκλωση.
Που μπορώ να απευθυνθώ για διευκρινήσεις ή για βοήθεια;
Ηλεκτρονικά στο e-mail epitropes2010@gmail.com ή καλώντας στα τηλέφωνα των μελών του πανελλαδικού συντονιστικού των επιτροπών αγώνα κατοίκων, πολιτών και εργαζομένων ενάντια στα διόδια που είναι αναρτημένα στο site http://www.oxidiodia.gr/ και http://www.epitropesdiodiastop.blogspot.com/ >

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Και μεις σοκαρισμένοι είμαστε . Ομως εχουμε σοκαριστεί πολύ πριν, όταν χιλιάδες δύστυχοι αφρικάνοι , ασιάτες, ευρωπαίοι χάνουν τη ζωή τους για την επιτυχία των σχεδίων σας
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε εξαιρετικά σοκαρισμένος από την αιματηρή επίθεση στη Γερμανία κατά την οποία δύο Αμερικανοί, μέλη της στρατιωτικής αεροπορίας της χώρας, έχασαν τη ζωή τους και δύο άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά.
Οι ΗΠΑ δεν θα φεισθούν προσπαθειών για να γίνει γνωστό πώς έγινε η επίθεση αυτή, ανέφερε ο κ. Ομπάμα σε δηλώσεις του από τον Λευκό Οίκο...

«Έχω εκπλαγεί και είμαι σοκαρισμένος», ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος μιλώντας στον Τύπο.
Έντονη απογοήτευση και δυσάρεστη έκπληξη εξέφρασε και ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε από την « δολοφονική αυτή επίθεση» στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.
Ο δράστης σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία είναι ένας 21χρονος Κοσοβάρος που συνελήφθη και ανακρίνεται.
Από την Πρίστινα ανώτατος αστυνομικός αξιωματούχος ανέφερε ότι ο νεαρός άνδρας είναι Αλβανός από το βόρειο τμήμα του Κοσόβου.
«Σύμφωνα με πληροφορίες μας πρόκειται για τον Αρίφ Ούκα, που κατάγεται από την πόλη Μιτροβίτσα (βόρεια)», δήλωσε ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία.