Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

«Επιμήκυνση με φθηνότερο κατά 0,5 % επιτόκιο»

Πληροφορίες που μεταδίδονται από γερμανικά και αυστριακά Μέσα Ενημέρωσης θέλουν και τη Γερμανία να συναινεί στο φλέγον θέμα των δανειακών συμβάσεων Ελλάδας και Ιρλανδίας, με την μείωση κατά μία (1) ποσοστιαία μονάδα του επιτοκίου του δανείου διάσωσης που έχει υπογράψει η Ιρλανδία και κατά μισή (0,5%) μονάδας στα αντίστοιχα ελληνικά δάνεια.
Παράλληλα παίρνει το πράσινο φως και η χρονική επιμήκυνση της αποπληρωμής του «ελληνικού χρέους», πάντα όμως με την αίρεση ότι η Ελλάδα θα υλοποιήσει ένα «αξιόπιστο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων».

Μια συμφωνία που άπτεται του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας, ή «Συμφώνου Υπέρ του Ευρώ» όπως θα ονομαστεί, και ουσιαστικά αφορά στην υιοθέτηση της γερμανικής πρότασης για επιβολή κανόνων για την ανταγωνιστικότητα, την απασχόληση, τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών και την ενίσχυση της δημοσιονομικής σταθερότητας. Αυτό μεταφράζεται σε ουσιαστικό συντονισμό των επιμέρους εθνικών οικονομικών πολιτικών, τόσο στα δημοσιονομικά, όσο και σε φορολογικά, μισθολογικά και συνταξιοδοτικά-ασφαλιστικά θέματα, ενώ θα υπάρχει πρόνοια για ετήσιο (ανά 12μηνο) «έλεγχο προόδου» των ευρωπαϊκών πολιτικών ώστε να «αποφευχθούν νέες κρίσεις χρέους στο μέλλον».

Για το θέμα της επιμήκυνσης και των επιτοκίων, πάντως, δεν αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις νωρίτερα από τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου.

Τζούλια: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος!!!!

 Η ψευδής δήλωση της Τζούλιας τους μάρανε. Τα εκατομμύρια του Βοσκόπουλου? ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΑΚΌΜΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΣΟΝΤΕΣ!!!!!!

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας του ΣΔΟΕ εις βάρος της Τζούλιας Αλεξανδράτου για την υπόθεση των ερωτικών DVD.
Η πρωταγωνίστρια των επίμαχων ερωτικών ταινιών φέρεται να απέκρυψε την αμοιβή της, με αποτέλεσμα να κινηθεί διαδικασία εις βάρος της από τον αρμόδιο εισαγγελέα, Χαρ. Τζώνη.
Ο εισαγγελέας, ο οποίος διενήργησε πολύμηνη έρευνα, άσκησε ποινική δίωξη εναντίον της Αλεξανδράτου για ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος, που αφορά ισχυρισμούς της κατηγορουμένης, που δεν αποδείχθηκαν αληθείς.

Για το επίμαχο DVD, που είχε γυριστεί από την εταιρεία «Sirina», η Τζούλια Αλεξανδράτου, όταν είχε κληθεί από το ΣΔΟΕ, είχε καταθέσει ότι δεν ήταν εμπορικό προϊόν, αλλά επρόκειτο για προσωπικές της στιγμές, που διέρρευσαν από πρώην σύντροφό της. Είχε πει, επίσης, πως δεν υπήρχε κανένα συμφωνητικό και ότι δεν είχε εισπράξει αμοιβή.

Ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της εταιρείας «Sirina», Δημήτρης Σειρηνάκης, ωστόσο, όταν κλήθηκε στο ΣΔΟΕ, προσκόμισε ιδιωτικό συμφωνητικό με την Τζούλια Αλεξανδράτου, βάσει του οποίου η προβλεπόμενη αμοιβή της ήταν 150.000 ευρώ.

Την υπόθεση θα αναλάβει ανακριτής.

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Aπο το ΦΙΜΟΤΡΟ
Διακόσια με 300 πτώματα βρέθηκαν στην πόλη Σεντάι της Ιαπωνίας, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ανεβάζοντας έτσι τον επίσημο απολογισμό των νεκρών, που είχαν φτάσει νωρίτερα στους 60. Παράλληλα, αγνοούνται 56 άτομα, ενώ 241 είναι οι τραυματίες...


Νωρίτερα, τα κύματα έφτασαν στις ακτές των νησιών της Χαβάης, συγκεκριμένα, στις 3.24 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας (3.24 τα ξημερώματα τοπική ώρα) και στη συνέχεια, στο Όρεγκον.

Στη Χαβάη, τα κύματα είχαν ύψος από μισό έως ένα μέτρο, το μισό του αναμενόμενου. Ζημιές δεν έχουν αναφερθεί, καθώς οι αρχές είχαν εκκενώσει το τελευταίο δίωρο τις παράκτιες περιοχές όλων των νησιών.

Οι κάτοικοι μετακινήθηκαν σε σημεία που βρίσκονται μακριά από τις ακτές, ενώ έκλεισαν προληπτικά τα μεγαλύτερα αεροδρόμια σε όλα τα νησιά. Πολλοί κάτοικοι μετέβησαν σε σχολεία, γυμναστήρια και καταφύγια που στήθηκαν βάσει του σχεδιασμού που έχει προβλεφθεί για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Οι σειρήνες στη Χαβάη ήχησαν μία ώρα περίπου μετά το σεισμό της Ιαπωνίας (δηλαδή στις 11 το βράδυ τοπική ώρα), προειδοποιώντας τους κατοίκους για το επερχόμενο τσουνάμι.

Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσαν οι αρχές περίπου 50 χωρών, από τα νησιά του Ειρηνικού και τη Ρωσία μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις δυτικές ακτές του Καναδά.

Η προειδοποίηση ισχύει για τις εξής περιοχές: Ιαπωνία, Ρωσία, Γκουάμ, Φιλιπίνες, Αυστραλία, Φίτζι, Νέα Ζηλανδία, Παπούα-Νέα Γουινέα κι άλλα νησιά-κρατίδια του Ειρηνικού, καθώς και χώρες της αμερικανικής ηπείρου: Μεξικό, Χιλή, Γουατεμάλα, Κόστα Ρίκα, Νικαράγουα, Παναμάς, Ονδούρα, Εκουαδόρ, Κολομβία, Περού, Αλάσκα, Χαβάη, δυτικές ακτές των ΗΠΑ (Καλιφόρνια και Όρεγκον) και του Καναδά.

Ταϊβάν και Ινδονησία ήραν την προειδοποίηση, ενώ στο Γκουάμ δεν εμφανίστηκαν κύματα παρά τις προβλέψεις.Επτά ώρες μετά το σεισμό, η ιαπωνική αστυνομία ανακοίνωσε πως οι νεκροί ανέρχονται στους 60, οι τραυματίες στους 241, ενώ 56 άτομα αγνοούνται.

Μετά τον ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, διάρκειας δύο λεπτών, που έπληξε τη βορειοανατολική Ιαπωνία και έγινε αισθητός σε μεγάλο τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού, δημιουργήθηκε ένα γιγαντιαίο τσουνάμι ύψους 10 μέτρων το οποίο σάρωσε τις βορειοανατολικές ακτές της χώρας.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 07:46 (ώρα Ελλάδος - 14:46 τοπική ώρα) και η αρχική μέτρησή του ήταν 7,9 Ρίχτερ, για να αναβαθμιστεί λίγο αργότερα σε 8,8 Ρίχτερ και στη συνέχεια στα 8,9 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε περίπου 100 χλμ από τη βορειοανατολική ακτή της νήσου Χονσού, στον Ειρηνικό
Ωκεανό, σε βάθος περίπου 25 χλμ και 380 χιλιόμετρα βορειανατολικά του Τόκιο.

Τα πυρηνικά εργοστάσια της χώρας έκλεισαν ενώ σημειώθηκαν αρκετές πυρκαγιές σε κτίρια και σπίτια πιθανότατα από διαρροή γκαζιού και σπάσιμο των εγκαταστάσεων από το σεισμό, το τσουνάμι ή και τον τεράστιο όγκο λάσπης που κάλυψε τις παραλιακές περιοχές.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε και στο διυλιστήριο πετρελαίου στην πόλη Ιντσιχάρα με τις φλόγες να υψώνονται στα 30 μέτρα.

Πυρκαγιά ξέσπασε και στο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο της Tohoku Electric Power Co στην Οναγκάουα, στη βορειανατολική Ιαπωνία.

Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης όσον αφορά την πυρηνική ενέργεια, που κηρύσσεται όταν υπάρχει επιβεβαίωση διαρροής ραδιενέργειας από ηλεκτροπαραγωγικό πυρηνικό εργοστάσιο ή όταν ένα σύστημα ψύξης αντιδραστήρα παρουσιάσει βλάβη.

Ρήγμα 300 χιλιομέτρων στο βυθό άνοιξε ο σεισμός στην Ιαπωνία

Αθήνα
Η δόνηση των 8,9 βαθμών που χτύπησε την Ιαπωνία ήταν ο πέμπτος ισχυρότερος σεισμός στη Γη από το 1900, εκτιμούν επιστήμονες της αμερικανικής γεωλογικής υπηρεσίας. Το αποτέλεσμα της τεκτονικής μετατόπισης ήταν η δημιουργία ρήγματος μήκους 300 χιλιομέτρων, ανακοίνωσαν. Στην επιφάνεια της θάλασσας, μια παράξενη δίνη διαμέτρου εκατοντάδων μέτρων ακολούθησε το τσουνάμι που σάρωσε τις ακτές.
Ο σεισμός στη βορειοανατολική Ιαπωνία προκλήθηκε από τον ίδιο μηχανισμό που δημιούργησε το φονικό τσουνάμι της Σουμάτρας το 2004 και το σεισμό της Χιλής πέρυσι: το άκρο μιας τεκτονικής πλάκα βυθίστηκε απότομα κάτω από τη γειτονική της, παραμορφώνοντας το γήινο φλοιό.

Η Ιαπωνία διέτρεχε και διατρέχει υψηλό κίνδυνο, δεδομένου ότι βρίσκεται στον λεγόμενο Δακτύλιο της Φωτιάς: ένα τόξο σεισμικών και ηφαιστειακών ζωνών γύρω από τον Ειρηνικό, πάνω από τα όρια των τεκτονικών πλακών, στο οποίο εκδηλώνεται το 90% όλων των σεισμών στον πλανήτη.

«Η ενέργεια που απελευθερώθηκε από αυτόν τον σεισμό ισοδυναμεί σχεδόν με την παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας σε διάστημα ενός μήνα» ανέφερε στο Associated Press o Μπράιαν Ατγουότερ, επιστήμονας της αμερικανικής γεωλογικής υπηρεσίας (USGS).

Περισσότεροι από 80 μετασεισμοί μεγέθους άνω των 5 βαθμών καταγράφηκαν μετά την κύρια δόνηση. Η σεισμολόγος της USGS Λούσι Τζόουνς ανέφερε ότι ένας γνωστός της, ο οποίος έτυχε να βρίσκεται στο Τόκιο για μια συνάντηση, σχετικά με το σχεδιασμό των αρχών για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων τσουνάμι, παρατήρησε ότι το ταρακούνημα μετά τον κύριο σεισμό διήρκεσε πάνω από πέντε λεπτά.

Στις ΗΠΑ, σεισμολόγοι ανακοίνωσαν ότι ο σεισμός εκδηλώθηκε λιγότερο από 10 χιλιόμετρα κάτω από τον βυθό του ωκεανού, σε απόσταση περίπου 130 χιλιομέτρων από τις ακτές. Δημιούργησε ρήγμα στο βυθό σε μήκος 300 χιλιομέτρων –μήκος μεγαλύτερο από την ακτογραμμή της πολιτείας της Ουάσινγκτον, είπε ο γεωφυσικός Πολ Έρλε της USGS.

Δίνη και αντιδραστήρες

Έξω από την πόλη Οαράι της βορειοανατολικής Ιαπωνίας, ελικόπτερο βιντεοσκόπησε μια τεράστια δίνη στην επιφάνεια της θάλασσας. Στην άκρη της διακρίνεται ένα μικρό σκάφος να περιδινείται απότομα, χωρίς να είναι σαφές αν υπήρχαν επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και βίντεο που έχουν συγκεντρωθεί τα τελευταία χρόνια, οι δίνες δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο έπειτα από τσουνάμι.

Οι δίνες «είναι πολύ εμφανείς και τρομακτικές» είπε στο LIveScience η Ρουθ Λούντουιν, τέως σεισμολόγος του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Σιάτλ. « Προφανώς, υπάρχει πολύ νερό που πηγαινοέρχεται και αλληλεπιδρά με το σχήμα [του πυθμένα], τη βαθυμετρία, κοντά στις ακτές» εξήγησε.

Όπως αναφέρει το Reuters, το κλείσιμο τεσσάρων πυρηνικών εργοστασίων μετά το σεισμό στην Ιαπωνία καταδεικνύει ότι οι εφεδρικές γεννήτριες στους πυρηνικούς αντιδραστήρες των ΗΠΑ είναι ανεπαρκείς.

«Δεν πιστεύουμε ότι οι προδιαγραφές ασφάλειας για τους αντιδραστήρες των ΗΠΑ είναι επαρκείς για την προστασία του κοινού σήμερα» είπε στο πρακτορείο ο Έντουιν Λάιμαν, αρμόδιος για θέματα παγκόσμιας ασφάλειας στην έγκριτη ‘Ένωση Ανήσυχων Επιστημόνων (UCS) των ΗΠΑ.

Στην επαρχία του Φουκουσίμα, βόρεια του Τόκιο, η δόνηση έθεσε εκτός λειτουργίας τα εφεδρικά συστήματα ψύξης στο τοπικό πυρηνικό εργοστάσιο, τα οποία αποτρέπουν την τήξη του πυρήνα του αντιδραστήρα τροφοδοτώντας τον με κρύο θαλασσινό νερό.

Η Tokyo Electric, η εταιρεία που διαχειρίζεται το σύστημα, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας, παραδέχτηκε όμως αργότερα ότι ο σεισμός προκάλεσε επικίνδυνη αύξηση της πίεσης στον αντιδραστήρα 1 του εργοστασίου.

Το βράδυ της Παρασκευής ώρα Ελλάδας, τα κύματα του τσουνάμι συνεχίζουν την πορεία τους στον Ειρηνικό, αν και οι ζημιές που προκάλεσαν στη Χαβάη δεν ήταν σημαντικές. Σε επιφυλακή τέθηκαν ακόμα και οι δυτικές ακτές των ΗΠΑ.


Δύο ημέρες νωρίτερα, η ίδια περιοχή της Ιαπωνίας ταρακουνήθηκε από δόνηση 7,2 βαθμών. Όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων, επρόκειτο για προσεισμό, ανέφερε ο γεωφυσικός της USGS Νταγκ Γκίβεν.