Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

"Τα έχει όλα «γραμμένα» ο Καραμανλής

Oύτε και σήμερα εμφανίστηκε ο κ. Κώστας Καραμανλής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο όπου ψηφίστηκε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο μένοντας πιστός στην παράδοση που έχει δημιουργήσει και τηρεί με αυστηρότητα ο ίδιος, να απέχει δηλαδή από κάθε σημαντική κοινοβουλευτική δραστηριότητα. Η «τακτική» του πρώην πρωθυπουργού δεν έχει περάσει απαρατήρητη από αρκετούς βουλευτές οι οποίοι αστειευόμενοι αναφέρουν πως «ο κ. Καραμανλής δημιουργεί νέο κοινοβουλευτικό άθλημα του οποίου το ρεκόρ δύσκολα θα καταρριφθεί». Άλλοι βέβαια έσπευσαν να δικαιολογήσουν την σημερινή του απουσία λέγοντας πως πιθανώς να βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για τους επερχόμενους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου.

Νέος συναγερμός στη Φουκουσίμα Μαύροι καπνοί πάνω από τον αντιδραστήρα 3

Στα ύψη πάλι τα επίπεδα της ραδιενέργειας στον αντιδραστήρα No2
Κοντά στα 217,4 δισ. ευρώ οι ζημιές στην Ιαπωνία
ΗΠΑ: Απαγορεύτηκαν οι εισαγωγές τροφίμων από την Ιαπωνία
Ιαπωνία: Ανέβηκε ξανά η θερμοκρασία στον αντιδραστήρα 1
Μαύρος καπνός βγαίνει από το κτίριο που στεγάζει τον αντιδραστήρα 3 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, γεγονός που κατέστησε αναγκαία την απομάκρυνση του προσωπικού, ανακοίνωσε η εταιρία Tokyo Electric Power (Tepco), διαχειρίστρια του σταθμού. "Δε γνωρίζουμε εάν ο καπνός βγαίνει από το κτίριο που στεγάζει την τουρμπίνα ή από το κάλυμμα του αντιδραστήρα", δήλωσε εκπρόσωπος της Tepco. "Το προσωπικό απομακρύνθηκε από την αίθουσα ελέγχου του αντιδραστήρα 3", πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των εργαζομένων που βρίσκονταν εκεί.

Και οι εργαζόμενοι στον αντιδραστήρα 2 σταμάτησαν προσωρινά τις εργασίες, έπειτα από ειδοποίηση της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας από την πυρηνική ενέργεια, που διαπίστωσε αύξηση των επιπέδων ραδιενεργού ακτινοβολίας στις εγκαταστάσεις του αντιδραστήρα. Η Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας, διέταξε νωρίς το πρωί την εκκένωση του χώρου στον αντιδραστήρα 2 από το εργατικό προσωπικό, μετά τις μετρήσεις που κατέδειξαν αύξηση της ραδιενέργειας στα 500 μιλισεβέρτ την ώρα, ποσοστό που καταγράφεται στη ζώνη κινδύνου.




Πανικό έχει σπείρει στην Ιαπωνία η οδηγία των αρχών να μη δίνεται νερό της βρύσης στα μωρά στο Τόκιο. Οπως ανακοινώθηκε, στο νερό της βρύσης στο Τόκιο και σε πέντε προάστια της ιαπωνικής πρωτεύουσας ανιχνεύθηκε ποσοστό ραδιενεργού ιωδίου που ξεπερνά τα επιτρεπτά για τα βρέφη επίπεδα. Συγκεκριμένα, ανιχνεύθηκε συγκέντρωση ιωδίου 210 μπεκερέλ ανά κιλό σε δείγμα τρεχούμενου νερού, ενώ το επιτρεπτό όριο που έχουν ορίσει οι ιαπωνικές αρχές είναι 100 μπεκερέλ για τα βρέφη.

Επίσης, ο ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν αποφάσισε την απαγόρευση της κατανάλωσης γάλακτος και πράσινων λαχανικών από περιφέρειες της Φουκουσίμα και του Ιμπαράκι, εξαιτίας των αυξημένων επιπέδων ραδιενέργειας. Ο Καν ζήτησε από τον κόσμο γενικά να μην καταναλώνει λαχανικά στα οποία ανιχνεύτηκε ραδιενέργεια, εδικά σπανάκι, μπρόκολα και λάχανα. Επίσης αποφάσισε να μην πωλούνται προς το παρόν πράσινα λαχανικά από την Φουκουσίμα, αλλά και μη επεξεργασμένο γάλα και ορισμένα λαχανικά από το Ιμπαράκι.




Το κλίμα ανησυχίας που εκδηλώθηκε στους ιάπωνες καταναλωτές έχει αρχίσει να επεκτείνεται στο εξωτερικό, καθώς πολλές χώρες αποφάσισαν να ενισχύσουν τους ελέγχους ή απλώς να απαγορεύσουν την εισαγωγή ιαπωνικών προϊόντων διατροφής.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απαγόρευσαν την είσοδο γάλακτος, γαλακτοκομικών προϊόντων και θαλασσινών που προέρχονται από τέσσερις περιφέρειες της Ιαπωνίας, ανάμεσά τους και η Φουκουσίμα.

Στην Ευρώπη, η Γαλλία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιβάλει "συστηματικό έλεγχο" στις εισαγωγές νωπών ιαπωνικών προϊόντων στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι γαλλικές αρχές αποφάσισαν μονομερώς να εφαρμόσουν έλεγχο των θαλασσινών και των ψαριών που προέρχονται από την Ιαπωνία.

Στην Ασία, οι καταναλωτές αρχίζουν να αποφεύγουν τα ιαπωνικά είδη διατροφής και τα ιαπωνικά εστιατόρια σε μεγαλουπόλεις όπως η Σεούλ, η Μανίλα, το Χονγκ Κονγκ.

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν τη λιβυκή πρωτεύουσα Συμμαχικοί βομβαρδισμοί, ημέρα 5η

Νέα κατάπαυση ανακοίνωσε ο Καντάφι αλλά... συνεχίζει τον πόλεμο!
Πέμπτη ημέρα των συμμαχικών βομβαρδισμών στη Λιβυή σήμερα και λίγο πριν την αυγή δύο ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την πρωτεύουσα Τρίπολη.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι δεν καταγράφηκαν αντιαεροπορικά πυρά πάνω από την πόλη.<span class="fullpost">

Την ίδια ώρα, μία ευχάριστη είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς οι τρεις δυτικοί δημοσιογράφοι που είχαν συλληφθεί την Κυριακή στην Αζνταμπίγια αφέθηκαν ελεύθεροι στη διάρκεια της νύχτας και βρίσκονται στην Τρίπολη. Ο Ντέιβ Κλαρκ και ο Ρομπέρτο Σμιντ από το Γαλλικό Πρακτορείο και ο Τζόε Ρέντλ από το πρακτορείο Getty Images έφτασαν στο ξενοδοχείο Rixos, όπου τους περίμεναν συνάδελφοί τους. Την επικείμενη απελευθέρωσή τους είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο εκπρόσωπος του καθεστώτος Μούσα Ιμπραχίμ.

«Όλοι εκείνοι που κάθε στιγμή της ζωής τους πιστεύουν ότι η ελευθερία δεν είναι μια μάταιη λέξη, αισθάνονται μεγάλη χαρά αυτή την ώρα που ο Ντέιβ Κλαρκ, ο Ρομπέρτο Σμιντ και ο Τζόε Ρεντλ ξαναβρίσκουν αυτή την ελευθερία η οποία είναι τόσο αναγκαία για την έκφραση της ζωής τους, του ταλέντου τους και του επαγγέλματός τους ως δημοσιογράφοι», τόνισε ο πρόεδρος γενικός διευθυντής του Γαλλικού Πρακτορείου Εμανουέλ Χογκ. Ο ίδιος είχε στείλει την Τρίτη επιστολή στον Καντάφι ζητώντας την απελευθέρωση των τριών δημοσιογράφων.

Την Τρίτη, ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα παραχώρησε συνέντευξη στο CNN και εκτίμησε ότι ο Μουαμάρ Καντάφι είναι πιθανό να επιλέξει να «οχυρωθεί στις θέσεις του» και να περιμένει τόσο την εφαρμογή της ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη, όσο και μια στρατιωτική προσβολή, η οποία θα επιφέρει βαρύτατα πλήγματα στις δυνάμεις του. Διαφορετικές εκτιμήσεις διατύπωσε από την πλευρά της η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών. Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι ο Καντάφι και οι σύμμαχοί του είναι πολύ πιθανό να εξετάζουν προορισμούς για να καταφύγουν εγκαταλείποντας τη χώρα, αν και ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο ότι έχει αποφασίσει να παραδώσει την εξουσία.

«Το μεγαλύτερο μέρος όλων αυτών είναι απλά μέρος της τακτικής του. Είναι σε κάποιο βαθμό απρόβλεπτος. Εν τούτοις πιστεύουμε ότι εξετάζει, παράλληλα και όλα τα ενδεχόμενα. Καταλαβαίνετε τώρα, ποιες είναι οι επιλογές μου, που θα μπορούσα να καταφύγω, τι θα έπρεπε να κάνω. Και εμείς θα ενθαρρύναμε μία τέτοια εξέλιξη», πρόσθεσε η κ. Κλίντον.