Κυριακή 3 Απριλίου 2011

4 Απρίλη 1968: Δολοφονήθηκε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, αμερικανός υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ
Πολιτικός αγωνιστής (1929-1968)
Ο άνθρωπος που τολμούσε να ονειρεύεται, ο ηγέτης των Αφροαμερικανών που πυροβόλησε εξ επαφής τον εφιάλτη του ρατσισμού, ο εφημέριος από την Τζόρτζια που έβγαλε από την Αμερική τη θλιβερή λευκή κουκούλα της γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 1929. Οι Κινγκ ήταν μια μεσοαστική οικογένεια της Τζόρτζια γαλουχημένη στην παράδοση του μαύρου κλήρου των Νότιων Πολιτειών. Ο πατέρας και ο παππούς του ήταν βαπτιστές ιεροκήρυκες· το δεύτερο όνομα προστέθηκε όταν ο Μάρτιν ήταν μόλις πέντε ετών, ως φόρος τιμής στον Λούθηρο της θρησκευτικής Μεταρρύθμισης.

4 Απριλίου 1945: Γεννήθηκε Ντανιέλ Κον - Μπεντίτ, γάλλος ακτιβιστής και πολιτικός, ηγέτης της φοιτητικής εξέγερσης τον Μάη του '68, σήμερα ευρωβουλευτής με το Κόμμα των Πρασίνων.


Ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ (Daniel Cohn-Bendit, 4 Απριλίου 1945)
Είναι Γαλλογερμανός πολιτικός και ηγετική φυσιογνωμία του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος και του Μάη του '68.

Γεννήθηκε το 1945 στο Μοντομπάν στη νότια Γαλλία από πατέρα Γερμανοεβραίο και μητέρα Γαλλίδα.

Δολοφόνος με γυναικεία εσώρουχα πρώην πιλότος της Βασίλισσας Ελισάβετ

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε Καναδός, που είχε κάποτε διατελέσει πιλότος της Βασίλισσας Ελισάβετ, για τη δολοφονία δύο γυναικών.

Ο 47χρονος Ράσελ Γουίλιαμς, πιλότος της πολεμικής αεροπορίας του Καναδά, ομολόγησε τη δολοφονία της Μαρί Κομό, 38 ετών, και της Τζέσικα Λόυντ, 27 ετών.

Εκλιπαρούν για εκεχειρία οι επαναστάτες στην Λιβύη!

Αρνείται ο Μ.Καντάφι να δεχθεί την εκεχειρία που του πρότειναν οι αντικαθεστωτικοί που στο έδαφος έχουν ηττηθεί σε ολόκληρη την Λιβύη και επιβιώνουν μόνο χάρη στους ανηλεείς βομβαρδισμούς των κυνερνητικών δυνάμεων από το ΝΑΤΟ.

Σαν σήμερα 3 Απρίλη 1912: Γενήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης, βουλευτής και αγωνιστής της Δημοκρατίας

Γρηγόρης Λαμπράκης
1912 – 1963

Γιατρός, αθλητής, πολιτικός, μα πάνω απ' όλα αγωνιστής της Δημοκρατίας και της Ειρήνης. Γεννήθηκε στην Κερασίτσα Αρκαδίας στις 3 Απριλίου 1912. Μετά το τέλος των εγκύκλιων σπουδών του μετέβη στην Αθήνα και εισήλθε στην Ιατρική.

«Προκρούστης διαρκείας» το Σύμφωνο για το Ευρώ, τονίζει η Αλ.Παπαρήγα

Αθήνα
Την εκτίμηση πως ο πρωθυπουργός λέει ψέματα όταν βεβαιώνει τον ελληνικό λαό πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα κάνει η Αλέκα Παπαρήγα ενώ προσθέτει ότι για την κρίση «πρέπει να καταστραφεί και ένα μέρος από τα συσσωρευμένα κεφάλαια».

Ταχεία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ζητά το ΔΝΤ, σύμφωνα με το Spiegel


Αθήνα
Ο υπουργός Οικονομικών, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αλλά και η Κομισιόν διέψευσαν το Σάββατο πληροφορίες που δημοσιεύονται στο Spiegel, σύμφωνα με τις οποίες το ΔΝΤ πιέζει παρασκηνιακά για ταχεία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.