Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, Ημέρα μνήμης για τους 200 εκτελεσμένους απο τους Γερμανούς

                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ
1η Μάη 1944 – 2011 -67 Χρόνια Mνήμης
                                                   ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ
                                                 
  30 Απριλίου και 1 Μαΐου 2011


 Η θυσία των 200 κομμουνιστών – πατριωτών, την Πρωτομαγιά του ’44 στον Ιερό χώρο του Σκοπευτηρίου  της Καισαριανής, αποτελεί γεγονός με παγκόσμια ιστορική και πολιτική διάσταση, αφού είναι η μαζικότερη εκτέλεση παγκοσμίως,  την ημέρα της Πρωτομαγιάς.

Πέθανε ο ήρωας Απόστολος Σάντας

Ένα μήνα πριν από τη συμπλήρωση 70 χρόνων από το κατέβασμα της σημαίας με τη σβάστικα από την Ακρόπολη και παραμονή της εργατικής Πρωτομαγιάς, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο Απόστολος Φιλίππου Σάντας.

Ο Λάκης Σάντας έγινε γνωστός στο πανελλήνιο όταν τη νύχτα της 30ης προς 31ης Μαΐου του 1941, κατέβασε μαζί με τον Μανώλη Γλέζο τη χιτλερική σημαία από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

7η Ανθοκομική έκθεση στο νέο πάρκο Γουδή!

Η 7η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ, που διοργανώνουν ο Δήμος Ζωγράφου και ο Συνεταιρισμός Φυτωριούχων Αττικής, δίνει και φέτος το παρόν και είστε όλοι καλεσμένοι σε αυτή τη μεγάλη γιορτή! Η 7η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ θα ξεκινήσει στις 30 Απριλίου και...
θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου, στο Νέο Πάρκο Γουδή (τέρμα Γ. Παπανδρέου, γήπεδο badminton).

1 Μάη 1976: Αλέκος Παναγούλης, ήρωας της αντίστασης κατά της χούντας των συνταγματαρχών. Σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.


Σύμβολο της αντιδικτατορικής αντίστασης, ο Αλέκος Παναγούλης σκοτώθηκε τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς του 1976, σε ηλικία 38 ετών, σ’ ένα τροχαίο δυστύχημα, το οποίο μέχρι σήμερα παραμένει άλυτο μυστήριο.

Ο Αλέκος Παναγούλης είχε τοποθετήσει εκρηκτικά στο 31ο χιλιόμετρο της Αθηνών - Σουνίου για να ανατινάξει το αυτοκίνητο που μετέφερε τον δικτάτορα Γεώργιο  Παπαδόπουλο.

Τον "χτύπησαν" πάνω στο διάγγελμα


Αεροσκάφη του ΝΑΤΟ βομβάρδισαν εγκαταστάσεις στην Τρίπολη της Λιβύης που βρίσκονται δίπλα στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης Τζαμαχιρίγια, την ώρα που ο Μουάμαρ Καντάφι απηύθυνε τηλεοπτικό διάγγελμα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα -- ένδειξη ότι η επιχείρηση είχε στόχο τον λίβυο συνταγματάρχη, μετέδωσε η κρατική τηλεόρασης της Λιβύης.

Την έπνιξε ο ξάδελφος γιατί την… αγαπούσε

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία της 34χρονης γυναίκας, υπήκοος Καζακστάν, το πτώμα της οποίας βρέθηκε στις 26 Απριλίου στο εργοστάσιο ανακύκλωσης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στα Άνω Λιόσια.
Δράστης είναι ο 29χρονος ξάδελφος της, με τον οποίο διατηρούσε ερωτική σχέση.

Καλπάζει το χρέος σε όλη την ΕΕ


Γιώργος Δελαστίκ
Στον αέρα έχει τιναχτεί το Μάαστριχτ στις προβλέψεις του για το ανώτατο επιτρεπτό όριο του δημόσιου χρέους και του ελλείμματος του προϋπολογισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη τόσο στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ όσο και στα 17 κράτη που συναπαρτίζουν την Ευρωζώνη. Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα από τα αναλυτικά στοιχεία που δημοσιοποίησε προχθές η Γιούροστατ, η Στατιστική Υπηρεσία της ΕΕ.

Έτοιμος για εκεχειρία δηλώνει ο Καντάφι

 Ποιος όμως τον ρωτάει? Γ.Ζ.
Διατεθειμένος να διατάξει παύση των εχθροπραξιών, αρκεί να κάνει το ίδιο το ΝΑΤΟ και οι αντάρτες, αλλά και ανένδοτος ως προς το να παραδώσει την εξουσία, δήλωσε σήμερα ο ηγέτης της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Ιστορικό αφιέρωμα στην 1η Μάη: Οι πρώτοι εορτασμοί της Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα

Συγκέντρωση εργατών και αγροτών στη Λιβαδειά το Μάη του 1919

Ιστορικό αφιέρωμα στην 1η Μάη: Πρωτομαγιά του 1944 και οι εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή

Την Πρωτομαγιά του ’44, οι δυνάμεις κατοχής, σε αντίποινα για την εξόντωση ενός Γερμανού στρατηγού και του επιτελείου του, εκτέλεσαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής 200 κομμουνιστές, που τους πήραν από το στρατόπεδο του Χαϊδαρίου. Απ’ αυτούς, περίπου 170 ήταν πρώην κρατούμενοι στην Ακροναυπλία και οι υπόλοιποι πρώην εξόριστοι στην Ανάφη.

Ιστορικό αφιέρωμα στην 1η Μάη: Πως γεννήθηκε η “Διεθνής Ημέρα των Εργατών”

από το Erodotos Weblog

Την 1η Μαΐου του 1890, ο Φρ. Ενγκελς σημείωνε στο πρόλογο της γερμανικής έκδοσης του Κομμουνιστικού Μανιφέστου: «Σήμερα που γράφω αυτές τις γραμμές, το προλεταριάτο της Ευρώπης και της Αμερικής επιθεωρεί τις δυνάμεις του, που για πρώτη φορά κινητοποιούνται σε μια στρατιά, κάτω από μια σημαία και για έναν άμεσο σκοπό: για το νομοθετικό καθορισμό της κανονικής οχτάωρης εργάσιμης ημέρας, που διακηρύχτηκε ακόμα από το 1866, από το Συνέδριο της Διεθνούς στη Γενεύη και ξανά ύστερα από το Εργατικό Συνέδριο του Παρισιού στα 1899. Και το θέμα της σημερινής μέρας θα δείξει στους καπιταλιστές και στους γαιοκτήμονες όλων τω χωρών ότι οι προλετάριοι όλων των χωρών είναι σήμερα πραγματικά ενωμένοι.

Αποσπάσματα από το έργο του Νίκου Γκάτσου


Τι να μου κάμει η σταλαγματιά που λάμπει στο μέτωπο σου;
Το ξέρω πάνω στα χείλια σου έγραψε ο κεραυνός τ' όνομα του
Το ξέρω μέσα στα μάτια σου έχτισε ένας αητός τη φωλιά του
Μα εδώ στην όχτη την υγρή μόνο ένας δρόμος υπάρχει
Μόνο ένας δρόμος απατηλός και πρέπει να τον περάσεις
Πρέπει στο αίμα να βουτηχτείς πριν ο καιρός σε προφτάσει
Και να διαβείς αντίπερα να ξαναβρείς τους συντρόφους σου
Άνθη πουλιά ελάφια

30 Απρίλη 1911:Γενήθηκε ο Νίκος Γκάτσος, ποιητής και στιχουργός.

ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ
 Ο Νίκος Γκάτσος γεννήθηκε το 1911στα Χάνια Φραγκόβρυσης (κάτω Ασέα) της Αρκαδίας, όπου και τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο. Τις γυμνασιακές του σπουδές έκανε στην Τρίπολη, όπου γνώρισε τα λογοτεχνικά βιβλία, αλλά και τις μεθόδους αυτοδιδασκαλίας ξένων γλωσσών. Στη συνέχεια πήγε στην Αθήνα όπου φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήξερε ήδη αρκετά καλά αγγλικά και γαλλικά και είχε μελετήσει τον Παλαμά, τον Σολωμό, το δημοτικό τραγούδι, όπως και τις νεωτεριστικές τάσεις στην ευρωπαϊκή ποίηση.

Πρώτη Μαΐου - Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ: Εδώ και τώρα Αλλαγή 28/04/11


Δελτίο τύπου 
Το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης δείχνει για μια ακόμη φορά την απαρχαιωμένη κρατική λογική των περικοπών που την διακατέχει. Μοναδικός άξονας των πολιτικών της είναι νέα μείωση μισθών στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα με ταυτόχρονο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για να βρεθούν τα λεφτά που κάποτε υπήρχαν και τώρα απουσιάζουν.

Γκλαμουριές των ανακτόρων και των ΜΜΕ.Γάμοι και πανηγύρια στο Μπάκινχαμ ,άρτον και θεάματα στους λαούς! : Toυ Στέφανου Τζουμάκα

από vathiprasino.blogspot.com

Να ζήσουν οι νεόνυμφοι!! Και με καλούς απογόνους ! Για να συνεχιστεί η παράδοση και να πάει ''ΣΟΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ''!

Α)ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ
Σύμβολα και οι συμβολισμοί που αποτελούν ''συνεκτικό ιστό'' που ενώνουν τους αγγλοσάξονες είναι :
- ο χρυσός και η χρυσή λίρα,
- ο Βασιλικός θεσμός, τα ανάκτορα η Βασίλισσα και ο Βασιλιάς,