Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

"Σημείωμα επί της δημοσίας τάξεως κατά την 6ην Ιουλίου" (υπό Χ. Ζαλοκώστα)

(Το πλήρες κείμενο του ντοκουμέντου για τον ελληνικό εμφύλιο που αποκαλύπτει ο "Ιός" στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, στις 17.5.09)

Ευθύς μετά τας εκλογάς της 31 Μαρτίου το Κ.Κ.Ε. έλαβε νέας οδηγίας εκ Μόσχας και ήρχισε τακτικήν επιθετικήν. Αι πληροφορίαι μας έως τότε ήσαν ότι το Κ.Κ.Ε. έδρα εις χωριστούς τομείας από το Αυτονομιστικόν Μακεδονικόν Κίνημα.

Επίθεση σε ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και αλληλεγγύη των εργαζομένων Δημόσιου-Ιδιωτικού τομέα

του Ν. Γεωργακάκη (απο το http://vathiprasino.blogspot.com)
Να αποτρέψουμε τις ιδιωτικοποιήσεις, να υπερασπιστούμε την κοινωνική, αναπτυξιακή λειτουργία του δημόσιου τομέα.
Σε όλες τις περιπτώσεις που η κυβέρνηση θέλει να περάσει την πολιτική του Μνημονίου, τις ιδιωτικοποιήσεις, κατεδάφιση εργασιακών σχέσεων κλπ, αναβαθμίζει την ιδεολογική επίθεση, ενισχυόμενη και από κάθε λογής «πρόθυμους» (πχ ΣΕΒ), τη διατεταγμένη δημοσιογραφία που αναπαράγει επιλεγμένα στοιχεία, ακόμη και χυδαίες μεθόδους για να προωθήσει τους στόχους της κυβέρνησης.

ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΦΟΒΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ

Παρά τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε η διαρροή ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, στην Ιαπωνία, οι περισσότεροι Αμερικανοί φοβούνται περισσότερο ότι θα γίνει παγκόσμιος πόλεμος παρά πυρηνικό δυστύχημα.
Σχεδόν το 40% των Αμερικανών...
που ρωτήθηκαν στη δημοσκόπηση της εκπομπής 60 Minutes και του περιοδικού Vanity Fair είπαν ότι φοβούνται πως θα ξεσπάσει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Μόνο το 28% ανησυχεί για τις συνέπειες από κάποιο πυρηνικό δυστύχημα.

Η εγκύκλιος για τη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ...

Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, απέστειλε τη Δευτέρα 2 Μαΐου, προς τις Οργανώσεις του Κινήματος Εγκύκλιο, με θέμα τις πολιτικές διαδικασίες της Συνδιάσκεψης.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Εγκυκλίου:
Αγαπητοί Σύντροφοι και Συντρόφισσες ,
Όπως γνωρίζετε, το Εθνικό Συμβούλιο, στην 11η Σύνοδό του, στις 4 Μαρτίου, αποφάσισε...
τη διεξαγωγή Εθνικής Προγραμματικής Συνδιάσκεψης την 3η Σεπτέμβρη 2011.

Ο κόσμος μετά τον Οσάμα Μπιν Λάντεν...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από το Press2011

Μια εποχή στη διεθνή πολιτική ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση από τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, της δολοφονίας από Αμερικανούς κομάντος, του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Οι ΗΠΑ σκότωσαν το σύμβολο της ισλαμικής τρομοκρατίας όπως είχαν κάθε δικαίωμα, καθώς αυτοί ήταν οι κατασκευαστές του. Δεν λέω ότι είχαν δικαίωμα να σκοτώσουν οποιονδήποτε, αλλά να δολοφονήσουν το σύμβολο που αυτοί κατασκεύασαν: το σημαίνον της τρομοκρατικής απειλής την εποχή της Νέας Τάξης, του μονοπολικού διεθνούς συστήματος.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΤΕΕ

Υπέρ της διατήρησης του 51% των μετοχών της ΔΕΗ από το ελληνικό Δημόσιο τάσσονται ΑΔΕΔΥ και Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, στηρίζοντας απολύτως την ΓΕΝΟΠ. Για κύκλο δυναμικών κινητοποιήσεων προειδοποιεί η ΑΔΕΔΥ τονίζοντας ότι «η ιδιωτικοποίηση ακυρώνει ένα δημόσιο εργαλείο κοινωνικο - οικονομικής ανάπτυξης, που πρέπει να υπηρετεί το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον και όχι...
το ιδιωτικό».