Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Είχε κάνει check – out μισή ώρα πριν την «επίθεση» Πηγές του Sofitel «αθωώνουν» τον Στρος Καν

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο από το ξενοδοχείο που διέμενε ο Ντομινίκ Στρος Καν, ο Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είχε κάνει check – out περίπου στις 12.28 το μεσημέρι ώρα Νέας Υόρκης. Μετά το check – out η κάρτα –κλειδί για το δωμάτιο απομαγνητίζεται και συνεπώς είναι αδύνατον για τον πελάτη να επιστρέψει στο δωμάτιό του.

Διπλό κούρεμα στις επικουρικές που ξεπερνούν τα 300 ευρώ

Διπλό κούρεμα στις επικουρικές που ξεπερνούν τα 300 ευρώ
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ

Μετά τον νέο ΛΑΦΚΑ που επιβλήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στις κύριες συντάξεις πάνω από 1.400 ευρώ (4%-9% κλιμακωτά και για ολόκληρο το ποσό) σε υλοποίηση των επιταγών της τρόικας, το σενάριο επανέρχεται τώρα για τις επικουρικές.

O Στρος Καν , η Καμαριέρα , ο Ζαχόπουλος , η Τσέκου και το κράτος των "λαμόγιων" που λέγεται Ελλάδα!


Κάθε Λαός έχει και το κράτος που του αξίζει.
Μπορεί να προσάπτουμε διάφορα (και όχι άδικα) στους Αμερικάνους και όχι μόνο ...αλλά σε ορισμένα πράγματα έχουν κράτος, που κανείς δεν είναι υπέρ άνω του νόμου ή δεν μπορεί οι διάφοροι κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί να κατασκευάζουν σκευωρίες κατά των πολιτών και μετά να τους παρασημοφορούν. Και επιπλέον ότι ο νόμος λειτουργεί υπέρ του αδυνάτου.

"Δεν συζητάμε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων", τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής

"Δεν συζητάμε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, η μονιμότητα των οποίων, άλλωστε, κατοχυρώνεται από τις διατάξεις του Συντάγματος", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, διαψεύδοντας... δημοσιεύματα ότι η Τρόικα ζητά απολύσεις στο Δημόσιο.

Στάση πληρωμών στο εσωτερικό της χώρας

Όταν παραθέτεις αριθμούς χωρίς να κάνεις ανάλυση τι σημαίνουν όλα αυτά, ο κόσμος λίγα καταλαβαίνει. Κι αυτό το παιχνίδι το ξέρει πολύ καλά και το υπουργείο Οικονομικών. Μας αράδιασε λοιπόν και σήμερα μια σειρά από αριθμούς για τις οφειλές του κράτους χωρίς να μας πει ότι πρόκειται για την επιβεβαίωση της χρεοκοπίας του κράτους.

«Η Αριστερά δεν ξεκαθαρίζει τη θέση της απέναντι στα αποβράσματα των μεταναστών» - «Η Αριστερά δεν ξεκαθαρίζει τη θέση της απέναντι στα αποβράσματα των μεταναστών»

Ο Μανώλης Γλέζος, η ηρωική μορφή της Εθνικής Αντίστασης που μαζί με τον Λάκη Σάντα κατέβασαν την ναζιστική σημαία από το λόφο της Ακρόπολης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «δημοκρατία» μιλάει για το πρόβλημα της μετανάστευσης αλλά και την οικονομική κρίση. Δεν διστάζει να κατακρίνει την Αριστερά για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους μετανάστες αλλά και να προτείνει τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε η Ελλάδα να βγει από την κρίση.

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011 - Σαν σήμερα


Γεγονότα

1920: Ο Πάπας Βενέδικτος ο 15ος ανακηρύσσει Αγία τη Ζαν Ντ' Αρκ, γνωστή στην Ελλάδα και ως Ιωάννα της Λορένης.

1929: Λαμβάνει χώρα η πρώτη απονομή των βραβείων Όσκαρ.

Ταμπουρωμένοι με όπλα αδίστακτοι ληστές:Αποκλεισμένη η περιοχή γύρω από το εγκαταλελειμμένο σπίτι

Συναγερμός από τους ταμπουρωμένους με όπλα ληστές
Αναστάτωση έχει προκληθεί στο κέντρο της Αθήνας μετά την ένοπλη ληστεία σε κατάστημα που διατηρεί αλλοδαπός. Στη συνέχεια οι δράστες κρύφτηκαν με τα όπλα τους σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στη συμβολή των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης και Φυλής.

ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ

Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) Λουίς Μορένο-Οκάμπο δήλωσε σήμερα ότι έχει ζητήσει να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης κατά του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι και του γιου του Σάιφ αλ Ισλάμ, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.Ο Μορένο-Οκάμπο ζήτησε επίσης την...
έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης Αμπντουλάχ αλ Σενούσι, για τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του Φεβρουαρίου.

«Ο Καντάφι ψάχνει τρόπο να φύγει» - Έρχεται το διεθνές ένταλμα σύλληψης

Φαίνεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας έχει εξαιρετική, εκ των έσω, πληροφόρηση για το τι γίνεται στο εσωτερικό της κυβέρνησης Καντάφι.

«Οι ώρες του λιβυκού καθεστώτος είναι μετρημένες» είπε ο Φράνκο Φρατίνι σε τηλεοπτική εκπομπή της ιταλικής τηλεόρασης, υποστηρίζοντας πως έχει πληροφορίες ότι ένα μέλος του στενού κύκλου του Λιβύου ηγέτη αναζητεί μια «έξοδο» για το συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι. Και αυτό, δεν είναι κάτι που πιστεύει μόνο η Ιταλία.


«Ο Μουάμαρ Καντάφι βρίσκεται στην Τρίπολη»

Ο Μουάμαρ Καντάφι βρίσκεται στην Τρίπολη και είναι καλά στην υγεία του...
δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της λιβυκής κυβέρνησης Μούσα Ιμπραχίμ, διαψεύδοντας τις πληροφορίες της Ρώμης, σύμφωνα με τις οποίες ο συνταγματάρχης μπορεί να έχει τραυματιστεί και να έχει φύγει.
"Η υγεία του ηγέτη είναι πολύ καλή, έχει πολύ καλό ηθικό και είναι καλοδιάθετος" δήλωσε ο Ιμπραχίμ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σημειώνοντας ότι ο συνταγματάρχης Καντάφι βρίσκεται πάντα στην λιβυκή πρωτεύουσα.

"Αθώο "θεωρεί τον Στρος Καν η σύζυγός του...

Τη βεβαιότητά της ότι η αθωότητα του Ντομινίκ Στρος Καν θα αποδειχθεί, εξέφρασε η σύζυγος του επικεφαλής του ΔΝΤ Αν Σενκλέρ.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η αθωότητά θα αποδειχτεί», αναφέρει σε σύντομη ανακοίνωσή της, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση «για σύνεση και αυτοσυγκράτηση».
Τονίζει τέλος ότι δεν πιστεύει «ούτε για ένα δευτερόλεπτο» τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον του συζύγου της, ο οποίος και αναμένεται εντός της ημέρας να...

Ο αντικατάστατης του Στρος Καν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο...

Ύστερα από τη σύλληψη του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, με την κατηγορία για απόπειρα βιασμού, θα τον αντικαταστήσει ο Τζον Λίπσκι στον διεθνή οργανισμό αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου. Στο παρελθόν διετέλεσε...
αντιπρόεδρος της JPMorgan Investment Bank. Ήταν μέχρι τώρα ο δεύτερος στην ιεραρχία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και είχε αναλάβει να επιβλέπει την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

" ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ " ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Ασφυκτικές οι πιέσεις της τρόικας προκειμένου να μας δώσει την πέμπτη δόση του δανείου ύψους 12 δισ. ευρώ, ενώ θέτει ιδιαιτέρως αυστηρούς όρους, ώστε να εγκρίνει τις επόμενες δόσεις του δανείου, αλλά και πρόσθετη βοήθεια προς την Ελλάδα.Τα μάτια όλων...

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αντί για I-Phone του πούλησε… πέτρες!

Την πάτησε για τα καλά ένας 50χρονος από την Πάτρα! Τον ανυποψίαστο άνδρα, πλησίασε ένας μετανάστης, ο οποίος του έταξε ότι θα του πουλήσει ένα αυθεντικό I-Phone.
O 50χρονος που δεν ήξερε και πολλά από τεχνολογία ζήτησε να το δει για να πειστεί. Ο μετανάστης του παρέδωσε το κουτί που όντως περιείχε μέσα ένα αυθεντικό I-Phone.

Το HAIRCUT των ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ

Από το ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, για άλλη μία φορά, επιβεβαιώνεται το απόφθεγμα ότι "η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της". Αναφερόμαστε στο χθεσινό θέμα των Πανελληνίων εξετάσεων στα...
Μαθηματική Γενικής Παιδείας που δημιούργησε ποικίλες αντιδράσεις από την μεριά των πραγματικά ενδιαφερομένων δηλ. μαθητών και γονέων.

Γιώτα Χουλιάρα: Στρος-Καν: ένας θερμόαιμος κούνελος, μια καμαριέρα και μια «δολοφονία»

Είναι Σάββατο 9 Απριλίου μεσημεράκι, όταν χτυπάει το τηλέφωνο. Το νούμερο στην οθόνη του κινητού άγνωστο. Το σηκώνω αλλά από πίσω ακούω μια γνώριμη φωνή. «Πάμε για καφέ;» με παροτρύνει.
Είναι φίλος από τα παλιά με μακρά θητεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και του πολιτικού – διπλωματικού ρεπορτάζ. Γνώστης καταστάσεων μπροστά και πίσω από την κουρτίνα, επί χρόνια είχε επαφές με πολιτικούς, διπλωμάτες, αλλά και ανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών. Μάθαινε πράγματα πριν απ ‘ όλους. Κάλχα τον έλεγα χαϊδευτικά , γιατί πάντα με τις προβλέψεις του έπεφτε μέσα σε όλα. Όταν ήθελα να τον εκνευρίσω , βέβαια, τον έλεγα Κασσάνδρα, αφού όλο καταστροφές μου έλεγε. Η πρόταση του με εξέπληξε.