Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ * ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ * ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ Στόχος, 45.000 απολύσεις μέσω μετατάξεων στο Δημόσιο (!)

Ελευθεροτυπία, Τρίτη 17 Μαΐου 2011
Της ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ

Απολύσεις θα φέρει το νέο σύστημα μετατάξεων μέσω αξιολόγησης από το ΑΣΕΠ για χιλιάδες υπαλλήλους σε ΔΕΚΟ, Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, τράπεζες και Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αντιπροσωπεία του Καντάφι στη Ρωσία

Απεσταλμένοι του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι αναμένεται να έχουν συνομιλίες σήμερα στη Μόσχα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, ενώ αύριο ξεχωριστές συνομιλίες, επίσης στη Ρωσική πρωτεύουσα, θα διεξαχθούν με εκπροσώπους των ανταρτών της Λιβύης. Παράλληλα σήμερα νέοι νατοϊκοί βομβαρδισμοί αναφέρθηκαν κοντά στην κατοικία του Καντάφι στην Τρίπολι.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΒΙΟΥ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 2012 Κόβονται 3.000 έως 10.000 ευρώ από τα εφάπαξ

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ

Σε αυτές τις δραστικές περικοπές οδηγούν τα κυβερνητικά σχέδια για επανυπολογισμό του εφάπαξ με βάση τις εισφορές στο σύνολο του εργασιακού βίου. Και αυτό, καθώς σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν εφάπαξ με βάση το μέσο όρο των αποδοχών κατά την τελευταία 5ετία, ενώ οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες (ΤΑΠΙΤ) με βάση τον τελευταίο μισθό.

Συμπλοκή αστυνομικών με οπλισμένο άνδρα και σύγκρουση μεταξύ περιπολικών στον Βύρωνα

Αθήνα
Συμπλοκή σημειώθηκε τα ξημερώματα στον Βύρωνα, όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν ύποπτο άτομο, το οποίο αντιστάθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι τον οδηγό του περιπολικού. Ο δράστης δέχθηκε τα πυρά αστυνομικού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Λίγο μετά το περιστατικό, το περιπολικό που αποχωρούσε από το σημείο συγκρούστηκε με άλλο περιπολικό που κατέφθανε στην περιοχή για υποστήριξη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

ΕΡΧΕΤΑΙ "ΨΑΛΙΔΙ" ΣΤΟ ΕΦΑΠΑΞ

Θέμα περικοπών και στα εφάπαξ «ανοίγουν» οι ελλειμματικοί προϋπολογισμοί των περισσότερων ταμείων πρόνοιας σε συνδυασμό με την «οδηγία» της τρόικας για ενίσχυση της ανταποδοτικότητας των εισφορών και των παροχών στο σύστημα...
κοινωνικής ασφάλισης περιλαμβανομένων και των συμπληρωματικών παροχών (πέρα δηλ. από την κύρια και την επικουρική σύνταξη).

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΔΙΠΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ

 Eξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής η δολοφονία πατέρα και γιου από το Πακιστάν, που έγινε στις 8 Απριλίου 2011, στα Άνω Λιόσια και η οποία αποδίδεται στον «πόλεμο» για τα σκουπίδια.
Την ημέρα εκείνη, γύρω στις 5 το απόγευμα, ο 50χρονος Πακιστανός και ο 24χρονος γιος του, έπεσαν νεκροί κατά τη διάρκεια συμπλοκής με Αλβανούς ρομ έξω από τον καταυλισμό των τελευταίων.

Αυτή είναι η νέα «σουίτα» του Στρος Καν - ΔΕΙΤΕ: Τις φυλακές υψίστης ασφαλείας της νήσου Ράϊκερς

Αυτή είναι η νέα «σουίτα»  του Στρος ΚανΣτις φυλακές της νήσου Ράϊκερς στη Νέα Υόρκη, στον κινηματογραφικό «Βράχο» θα οδηγηθεί το επόμενο διάστημα ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.
Ο Στρος Καν αναμένεται να μεταφερθεί εκεί από τα κεντρικά κρατητήρια που βρίσκονται στο Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Εφέσεων της Νέας Υόρκης.

METΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Καθημερινές πεζές και εποχούμενες περιπολίες αλλά και η μετατροπή των παλαιών ξενοδοχείων σε φοιτητικούς ξενώνες είναι κάποια από τα μέτρα που αποφασίστηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της παραβατικότητας αλλά και την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας.
Όπως αποφασίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος θα είναι ο συντονιστής των δράσεων και θα επιβλέπει την υλοποίηση των μέτρων που αποφασίστηκαν.

Στις φυλακές της νήσου Ράικερς οδηγήθηκε ο Ντομινίκ Στρος-Καν

Νέα Υόρκη
Την πρώτη του νύχτα στις φυλακές της νήσου Ράικερς πέρασε ο Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος θα παραμείνει υπό κράτηση τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, οπότε ορίστηκε νέα δικάσιμος και θα αποφασιστεί το αν και πότε θα παραπεμφθεί σε δίκη.

Έκτακτες συνομιλίες των Σοσιαλιστών για τη διαχείριση της κρίσης μετά τη σύλληψη Στρος-Καν Συγκλονισμένη από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δηλώνει η ηγέτης των Σοσιαλιστών, Μαρτίν Ομπρί

Παρίσι, Γαλλία
Σοκαρισμένα από την υπόθεση του Ντομινίκ Στρος-Καν, τα μέλη του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Τρίτη, εκτάκτως συνομιλίες με θέμα τη διαχείριση της κρίσης μετά τη σύλληψη του επικεφαλής του ΔΝΤ και μέχρι πρότινος υποψηφίου τους για την προεδρία, αλλά και να καθορίσουν τη γραμμή που θα ακολουθήσουν ενόψει των εκλογών του 2012.

Πολιτική συναίνεση για την ομαλή συνέχιση της χρηματοδότησης ζήτησε η ΕΕ

Όσον αφορά το ζήτημα του χρέους, οι κοινοτικοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως εξετάζεται μιας μορφής «αναμόρφωση»

Βρυξέλλες
Την επίσπευση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, την χωρίς καθυστέρηση εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και τη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων στο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας ζήτησαν λίγο μετά τη λήξη του Συμβουλίου Eurogroup o Eπίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Ειδικά για το θέμα της συναίνεσης ανέφεραν πως είναι εκ των ων ουκ άνευ για την ομαλή συνέχιση της χρηματοδότησης.

Υπαινιγμούς άφησε ο Καρατζαφέρης για την υπόθεση Στρος Καν

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ άφησε υπαινιγμούς για παγίδευση του επικεφαλή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν απο πολιτικούς αντιπάλους.. Σχολιάζοντας τις κατηγορίες που αποδόθηκαν στον Στρος Καν για απόπειρα βιασμού καμαριέρας, ο Καρατζαφέρης δήλωσε "προφανώς κάποιους ενόχλησε η δημοφιλία και η προοπτική του κυρίου Στρος Καν. Είδε το τυρί αλλά δεν είδε τη φάκα". Ας πρόσεχε!!

ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ EUROGROUP

Δεν αναμένεται να ληφθεί καμία απόφαση για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση.Η πλειονότητα των ευρωπαίων αξιωματούχων κάνει λόγο για την ανάγκη περαιτέρω μέτρων λιτότητας. στην Ελλάδα

ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Μαζική ήταν η προσέλευση του κόσμου στις χθεσινές διαδηλώσεις κατά μήκος της Τουρκίας, σχετικά με το νομοσχέδιο που θέλει να περάσει η τουρκική κυβέρνηση και αφορά στην επιβολή περιορισμών στο διαδίκτυο.Συγκεκριμένα, 50.000 άτομα βγήκαν ...
στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, ενώ συνολικά 600.000 άτομα διαδήλωσαν ταυτόχρονα σε 21 επαρχίες της χώρας, στέλνοντας το μήνυμα ότι η ελευθερία της έκφρασης και η ελεύθερη πρόσβαση στις πληροφορίες που διαθέτει το διαδίκτυο, δε χωρά περιορισμούς.

ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ

Ληστεία με τρεις τραυματίες αστυνομικούς σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στο Παγκράτι. Όλα ξεκίνησαν από την οδό Εμπεδοκλέους όταν οι αστυνομικοί σταμάτησαν τους δράστες και ένας εξ αυτών τράβηξε μαχαίρι και τραυμάτισε έναν αστυνομικό.
Ακολούθησε καταδίωξη και τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν.
Τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί ενώ οι δράστες συνελήφθησαν.

ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη ήταν μέχρι αργά τη νύχτα της Δευτέρας, η συνεδρίαση του Εurogroup για τα προβλήματα χρέους των χωρών-μελών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι εταίροι φαίνεται να συμφωνούν στην παροχή νέου πακέτου προς την Ελλάδα, αλλά ανοιχτό παραμένει η μορφή που αυτό θα έχει και οι.προϋποθέσεις που θα τεθούν στην Αθήνα.

ENANTION KAΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗΣ Η ΕΚΤ

Η επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των ελληνικών δανείων δεν θα βοηθήσει ουσιαστικά στην βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ενώ είναι πιθανό να προκαλέσει και δυσάρεστες παρενέργειες και για αυτό το λόγο είναι απευκταία, τονίζει σε συνέντευξή του ο Ιταλός τραπεζίτης και μέλος της ΕΚΤ Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι. Μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση της...
Wall Street Journal o Σμάγκι, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, σημείωσε ότι «η επιμήκυνση των ομολόγων δεν θα επιδράσει σημαντικά στην ικανότητα της Ελλάδας να εξυπηρετήσει το χρέος της και επιπλέον θα μπορούσε να προκαλέσει πιστωτικό πρόβλημα».