Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Βαραίνει το κλίμα για την Αθήνα Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Ζαν Κλοντ Τρισέ, Όλι Ρεν. Τα χαμόγελα παγώνουν...

Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Ζαν Κλοντ Τρισέ, Όλι Ρεν. Τα χαμόγελα παγώνουν...Βαραίνει επικίνδυνα το κλίμα για την Αθήνα, καθώς επικρίσεις εξαπέλυσαν την Πέμπτη οι πρότινος υποστηρικτές της ελληνικής κυβέρνησης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Όλι Ρεν.

«Η αλληλεγγύη έχει και τα όρια της» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, «μεταρρυθμιστική κόπωση» της Αθήνας βλέπει ο κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν, ενώ ο Ζαν Κλοντ Τρισέ προειδοποίησε με «μπλόκο» στα ελληνικά ομόλογα σε περίπτωση που η Ελλάδα προβεί σε αναδιάρθρωση του χρέους της.

Τουρκία: Θέλουμε το Αιγαίο περιοχή ειρήνης δήλωσε εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών


Σε δηλώσεις που έκανε εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών είπε «Θέλουμε το Αιγαίο περιοχή ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών», απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις πρόσφατες ενέργειες εκπροσώπων ενός μικρού εξωκοινοβουλευτικού κόμματος της δεξιάς.

Πολιτική συναίνεση ζήτησε ο Κων. Μητσοτάκης - Τώρα μάλιστα!!!

Κων/νος ΜητσοτάκηςΥπέρ της συναίνεσης των πολιτικών κομμάτων τάχθηκαν οι Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «όσο είναι βέβαιο ότι οι εκλογές δεν πρέπει να γίνουν σήμερα, άλλο τόσο βέβαιο είναι ότι στην παρακμιακή περίοδο που διανύουμε σήμερα εάν ο πολιτικός κόσμος δεν ανταποκριθεί στα εθνικό του χρέος, τη λύση θα τη δώσει ο λαός».

Πλήθος αντιδράσεων από τις δηλώσεις Σαββόπουλου για τους μετανάστες

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Διονύση Σαββόπουλου
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Διονύση Σαββόπουλου, περί μεταφοράς των μεταναστών σε αραιοκατοικημένα νησιά με χαμηλό πληθυσμό, υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ, όπου θα μπορούν να καλλιεργούν τη γη.

Πρότεινε επίσης να κηρυχθεί η Αθήνα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τον καθαρισμό των κτιρίων της Αθήνας από τοξικομανείς και τη μεταφορά τους σε μέρη όπου δεν θα έχουν πρόσβαση οι έμποροι ναρκωτικών.

Ανακοινώθηκαν οι 14 μονάδες υποδοχής μεταναστών

Συνολικά 14 μονάδες, οι οποίες θα λειτουργούν στο πλαίσιο της νέας Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής μεταναστών, ανακοίνωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, στη νέα Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής μεταναστών που δημιουργήθηκε με το Ν3907/11, θα λειτουργούν οι παρακάτω μονάδες:

Νέα τροπή στην υπόθεση της συμπλοκής στην Πεύκη

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμπλοκή στην Πεύκη
Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα δαχτυλικά αποτυπώματα του 21χρονου νεαρού που νοσηλεύεται στον Ερυθρό ταυτοποιήθηκαν με ορφανά αποτυπώματα από τη γιάφκα της Νέας Ιωνίας Βόλου, την οποία χρησιμοποιούσαν οι «Πυρήνες της Φωτιάς». Ταυτόχρονα, ερωτηματικά προκαλεί ο εντοπισμός στη Πεύκη τριών αυτοκινήτων, δύο επιβατηγών και ενός βαν.

Επιβεβαίωση Πεταλωτή για απολύσεις στο δημόσιο

Επιβεβαίωσε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ότι θα υπάρξουν απολύσεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ.

Όπως είπε ο κ. Πεταλωτής, η μετάταξη δεν θα είναι αυτονόητη, αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα περνούν από τη διαδικασία του ΑΣΕΠ προκείμενου να διαπιστωθεί αν ανταποκρίνονται σε αντικειμενικά κριτήρια.

Του την είχαν στημένη του Strauss-Kahn;


Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε αν όλα όσα κατήγγειλε η 32χρονη καμαριέρα εναντίον του Strauss-Kahn είναι αληθινά ή όχι. Αυτό το αφήνουμε στα λαγωνικά των ΜΜΕ, που ήδη ανέλαβαν ρόλο δικαστή και δήμιου. Η υπόθεση όμως βρωμάει. Θυμίζει έντονα τη περίπτωση του Eliot Spitzer, που κοντράρισε την Wall Street, και που είχε μεγάλες πιθανότητες να αναλάβει την ηγεσία της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Πότε θα γίνουν οι απολύσεις στο δημόσιο;

Τέλος στα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να απολύει δημόσιους υπάλληλους, επιχειρούν να βάλουν τα κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης.
Είναι όμως έτσι;
Βλέπετε, ένα τέτοιο «σενάριο» (!!) θα ήταν πολύ κακό αν ο Γιώργος Παπανδρέου οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές…

Με διάγγελμα θα πει τα «μαντάτα» ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας το πακέτο των νέων μέτρων

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας το πακέτο των νέων μέτρων
Σε συνεχείς και δραματικές συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της τρόικα ξαναγράφεται το μεσοπρόσθεσμο πρόγραμμα προκειμένου αυτό να εναρμονιστεί με τις τελευταίες εντολές των Βρυξελών.

Δρούτσας: «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει και κρίση ηθών»

Δρούτσας: «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει και κρίση ηθών»
Μάλιστα.....................

«Δεν αξίζουν στο λαό συστάσεις και σχόλια»

Στην κριτική που ασκείται στην προσπάθεια της κυβέρνησης, αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης απάντησε  ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας από το βήμα του συνεδρίου του Economist.

Στέφανος Μάνος - «Να φύγουν όσοι περισσεύουν από το Δημόσιο» (κυκλοφορεί ελεύθερος!!!)

«Να φύγουν όσοι περισσεύουν από το Δημόσιο»Στ. Μάνος: Η χώρα θα χρεοκοπήσει αν δε γίνει δραστική περικοπή δαπανών

Αν φύγει κόσμος από το Δημόσιο θα χάσουν τη δουλειά τους πολύ λιγότεροι στον ιδιωτικό τομέα, επισήμανε ο Στέφανος Μάνος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα Fm», υποστηρίζοντας ότι οι θέσεις που περισσεύουν στο Δημόσιο πρέπει να καταργηθούν.

ΨΑΛΙΔΙ ΣΕ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΑΡΕΑ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Μέσα στo επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να αρχίσουν οι περικοπές των κοινωνικών επιδοµάτων µαζί µε τις ανατροπές στις επικουρικές συντάξεις αλλά και στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλµατα, µε βάση τα όσα επιβάλλει η τρόικα. Παράλληλα, όπως...
αναφέρουν με δημοσίευμα τους «Τα Νέα», θα αρχίσει η εφαρµογή του πλαφόν στις κύριες συντάξεις, όπως προβλέπεται από τον νόµο Σιούφα (Ν. 2042/92), ώστε να εκλείψουν τα φαινόµενα «παράτυπου υπολογισµού»
Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας σχεδιάζει την επαναφορά σχετικής ρύθµισης του Ν. 2042/92, η οποία ανέφερε ότι το καθαρό ποσό κύριας σύνταξης στο ΙΚΑ δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 2.340 ευρώ και στα Ταµεία των ∆ΕΚΟ - τραπεζών τα 2.775 ευρώ.

ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΝΤΑΦΙ?

Στην Τυνησία έχουν καταφύγει η οικογένεια και φίλοι του Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με αραβικά μέσα ενημέρωσης. Η δεύτερη σύζυγος του Λίβυου συνταγματάρχη, Σάφια, καθώς και η κόρη του Αΐσα μετέβησαν πριν από λίγες ημέρες σε τυνησιακό έδαφος...
και διαμένουν σε ξενοδοχείο του νησιού Τζερμπά, ανέφεραν το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, το οποίο επικαλέστηκε Τυνήσιους αξιωματούχους που θέλησαν να παραμείνουν ανώνυμοι, και η παναραβική εφημερίδα Al-Quds Al-Arabi. Την είδηση μετέδωσε αργότερα και το Reuters, επικαλούμενο Τυνήσιο αξιωματούχο ασφαλείας.

Ντομινίκ Στρος Καν - ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ SOFITEL ΑΝΟΙΞΕ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ!

Υπάλληλος του Sofitel της Νέας Υόρκης βρισκόταν μέσα στη σουίτα του Ντομινίκ Στρος Καν, όταν μπήκε η καμαριέρα που κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση τον πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανακοίνωσε η αστυνομία και πηγή...
προσκείμενη στον ξενοδοχειακό όμιλο. Η καμαριέρα έφτασε στη σουίτα 2806 του ξενοδοχείου Sofitel στο Μανχάταν και είδε ότι «η πόρτα ήταν μισάνοιχτη», διευκρίνισε αστυνομική πηγή.

Ευάγγελος Βενιζέλος-"ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΞΩΘΕΝ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ"

 Την ανάγκη να γίνει αντιληπτό απ' όλες τις πλευρές ότι το στρατηγικό πρόβλημα που διαπιστώθηκε με αφορμή την κρίση στη Βόρειο Αφρική, αφορά όλα τα επίπεδα και της ασφάλειας και της οικονομίας, επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας...

Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας το πρωί στο συνέδριο του Economist για τις εξελίξεις στη Βόρειο Αφρική και Μέση Ανατολή.

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΕΥΚΗΣ

Η φωτογραφία του ενόπλου δράστη, ο οποίος τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της χθεσινής ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς στην Πεύκη, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την Αστυνομία. Ο ένοπλος, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, πυροβόλησε από μικρή απόσταση εναντίον των δυο αστυνομικών κατά την αιματηρή συμπλοκή. Η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του αποσκοπεί στην διακρίβωση των στοιχείων του, καθώς μέχρι αυτή την ώρα παραμένει άγνωστη η ταυτότητά του.

Δικτύου Εθελοντών Ζωγράφου - Όπου τα τοπικά κινήματα καλύπτουν τις ανάγκες της κοινωνίας

Λίγα λόγια για το Δίκτυο Εθελοντών Ζωγράφου
Το Δίκτυο Εθελοντών Ζωγράφου έχει σαν στόχο του μέσα από τον εθελοντισμό, να ενισχύσει τις σχέσεις αλληλεγγύης και την κοινωνική συνείδηση. Έχει σαν στόχο του να προωθήσει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, σε θέματα που αφορούν στην πόλη μας, αλλά και την συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα.

NΤΕΡΟΥΖ: ΒΙΩΣΙΜΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ

Την εκτίμηση ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και το ελληνικό πρόγραμμα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, εξέφρασε σήμερα από το βήμα του «Oικονομικού Φόρουμ» των Βρυξελλών, ο τέως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής...
στην Ελλάδα και νυν διευθυντικό στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών της Επιτροπής Σέρβας Ντερούζ.

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ( 1916 – 1923 )


[GENOKTONIA_PONTIWN_JPEG_1.jpg]Το Φεβρουάριο του 1994 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο μικρασιατικό Πόντο την περίοδο 1916-1923. Η αναγνώριση αυτή, παρόλη την εβδομηκονταετή καθυστέρηση, δικαίωσε ηθικά τον ποντιακό ελληνισμό και συνέδεσε το σύγχρονο ελληνισμό με την ιστορική του μνήμη. 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

''ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ'' ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ φάνηκε, σήμερα, να αμφισβητεί την επίσημη εκδοχή, σύμφωνα με την οποία ο Οσάμα μπιν Λάντεν έχασε τη ζωή του στη διάρκεια επιδρομή των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, των Navy Seals, στο έδαφος του Πακιστάν, την πρωτομαγιά.Ο Ρώσος πρόεδρος...